MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rykker ind i Det japanske Tårn: To Michelin-restauranter popper op i Tivoli

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Det er mere end 10 år siden, at man sidst kunne spise på en Michelin-restaurant i Tivoli, men til sommer vender stjernemaden tilbage til forlystelsesparken midt i København for en kort stund.

Restaurant AOC fra København og KOKS fra Færøerne popper op i Det japanske Tårn, som tidligere har haft en række prominente lejere – blandt andre Elisabeth Chaanhing, Henrik Damgård, Henrik Yde og senest Letz Sushi.

AOC og KOKS har hver to Michelin-stjerner, og når de popper op i Det japanske Tårn bliver det med menuer, der ikke er identiske med dem fra restauranterne, men de vil give et godt indblik i de to køkkeners filosofi, stil og råvaretilgang.

Der bliver tale om mere simple menuer end dem, man finder på de to restauranter, men til gengæld rammer de også et prisniveau, som vil være tilgængelig for en bredere gruppe af Tivoli-gæster.

”Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid. Med samarbejdet med de to restauranter føjes to gode tilbud til den i forvejen store palet af madoplevelser i Tivoli,” udtaler Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch, og tilføjer:

“Med det nye partnerskab tænker både restauranterne og Tivoli nyt, og der bliver slået et slag for den sublime madoplevelse til demokratiske priser, som mange gæster nu kan se frem til.”

Sommer med Michelin-mad

Restaurant AOC lægger ud med at poppe op i Tivoli fra 1. juni 2021, og midt i juli måned tager KOKS over.

Bag AOC står den prisbelønnede sommelier Christian Aarø og topkokken Søren Selin, og udover pop-up-restauranten har de planer om at lave en cocktail- og vinbar med mindre serveringer.

“Sommeren 2021 bliver helt speciel. Det bliver “Sommer i Danmark”, hvor vi alle skal nyde vores eget land og dets dejlige muligheder. Derfor ser vi frem til at give Tivolis sommergæster en ekstra gastronomisk forlystelse med AOC’s pop-up i Det japanske Tårn. Da vi blev præsenteret for ideen om at bringe de gode, unikke danske råvarer og den nordiske smag ind i Tivoli, kunne vi ikke sige nej,” fortæller Christian Aarø.

Restaurant KOKS har de seneste år gjort Færøerne til et attraktivt sted for gastro-turister, og her er især fokus på fisk og skaldyr, som de lokale fiskere hiver op af vandet.

Om restaurantens pop-up-eventyr i Tivoli fortæller KOKS’ ejer, Johannes Jensen:

”KOKS nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere – men med de samme organiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer, der har gjort KOKS til en af ​​de bedste madoplevelser i Norden.”

Tivoli tager hul på årets sommersæson den 27. marts.