MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Kæmpe forvandling: Central plads skal omdannes med grønt bakkelandskab og nyt bibliotek

Af Mathilde Mågård Hansen
Fotograf: Rørbæk og Møller Arkitekter
Fotograf: Rørbæk og Møller Arkitekter

Af så en central plads at være, så kan man vist godt sige, at Toftegårds Plads i Valby ikke er verdens mest charmerende sted at hænge ud – uden at fornærme nogen.

Nu skal den store plads (forhåbentlig) snart igennem en kæmpe forvandling.

Efter flere års forarbejde skal politikerne i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg nemlig i dagvende tomlen op eller ned til en ny lokalplan, der skal bane vej for en total transformation af Toftegårds Plads.

Og man kan forvente et ja. Det skriver Magasinet KBH.

Ny indbydende plads

Fremover skal Toftegårds Plads rumme et grønt bakkelandskab af træer, græs og buske, der skal agere støjværn mod de omkringliggende bilgader, et bibliotek mod øst af de eksisterende kulturhuse og 72 almene ungdomsboliger.

Målet er at skabe et tiltrængt mødested i forlængelse af de to lokale kulturinstitutioner — Valby Kulturhus og Kraftwerket — der ligger op til pladsen.

Foto Københavns Kommune

Hidtil har pladsen for de fleste københavnere mest været set som én stor trafikterminal med asfalterede arealer, der primært blev brugt i forbindelse med køreprøver, men det bliver der formentlig snart lavet om på.

Allerede i 2007 blev der snakket om at omdanne pladsen, og efter flere justeringer er der nu en helt konkret lokalplan, politikerne kan tage stilling til.

Nikker politikerne ja til lokalplanen, vil den som (næsten) altid blive sendt i offentlig høring i otte uger, hvor lokale og andet godtfolk kan komme med deres input til planerne.

Teknik- og Miljøforvaltningen forventer at kunne præsentere den endelige — og potentielt input-tilpassede — lokalplan for politikerne i tredje kvartal 2023.

Læs mere om de nye planer for Toftegårds Plads her.

Del artikel

Andre læser også