Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Til glæde for mange københavnere: Topmoderne byggeri på vej på Amager

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Christensen & Co. Arkitekter
Foto: Christensen & Co. Arkitekter

Det første spadestik er nu taget af overborgmester Lars Weiss, og et stort, nyt byggeri er således i gang på adressen Holmbladsgade 113 på Amager.

Her skal Nordøstamager Skole stå færdig ultimo 2022, så eleverne kan tage den i brug i begyndelsen af 2023.

Skolen bliver tresporet og med plads til 840 skolebørn, men også en lang række andre københavnere får glæde af de nye faciliteter.

Efter skoletid vil lokalerne være åbne for fritids- og foreningsliv, så blandt andet aftenskoler kan rykke ind, når skoledagen er slut.

Kreativitet og springgymnastik

Lokalerne vil blandt andet kunne bruges til foredrag og koncerter, lige som der bliver rig mulighed for at være kreativ og dyrke sport.

Nordøstamager Skoles idrætshal bliver udstyret med en springgrav, hvor en madras kan hejses op og ned i hallen, og den vil derfor være anvendelig til blandt andet springgymnastik.

Nordøstamager Skole
Foto: Christensen & Co. Arkitekter

Københavns overborgmester Lars Weiss glæder sig over det nye byggeri:

“I København er der virkelig gang i gravemaskinerne, når det gælder at bygge og renovere skoler. For få uger siden tog jeg første spadestik til skolen i Kødbyen. Nu skyder vi byggeriet af en ny skole på Amager i gang. Det glæder mig utrolig meget, at vi kan give børnene de bedste betingelser for leg og læring. Og samtidig er det en klar vision, at faciliteterne kan bruges til kultur- og fritidsliv efter skoletid og give værdi til lokalmiljøet,” siger Lars Weiss.

Fokus på fællesskabet

Byggeriet har særlig fokus på fællesskab og læringsmiljøer for hele lokalområdet, og et indre atrium bliver bygningens samlingspunkt – både i skoletiden, og når eleverne er gået hjem.

Den lokale ejendomsmægler Nicolai Cederholm, der er indehaver af Home Ørestad og Home Amager & Islands Brygge, glæder sig over projektets ambitioner om at styrke områdets fællesskab for de lokale beboere:

“Man har simpelthen smeltet skolegården sammen med et opholdsrum for lokalområdet. Det, synes jeg, er super smart, og jeg glæder mig til at se, hvad skolen kommer til at betyde for lokalområdet. Der er hvert fald ingen tvivl om, at dette bliver en af de helt vigtige bygninger på Amager,” siger Nicolai Cederholm.

Nordøstamager Skole
Foto: Christensen & Co. Arkitekter

Han fortæller desuden, at der i området vil blive etableret nye lyskryds, cykelstier og parkeringskælder, hvilket vil bidrage til, at det bliver et mere trygt bykvarter at færdes i for børn.

“Der er ingen tvivl om, at det bliver en fantastisk skole, som nok skal være med til at gøre Amager endnu mere attraktiv for børnefamilier,” siger Nicolai Cederholm.

Indbydende uderum

Det er totalentreprenør NCC Danmark A/S, der med underrådgiverne Christensen & Co., Kjær & Richter Arkitekter, 1:1 Landskab og Lyngkilde Rådgivende Ingeniører opfører skolen.

Arkitekterne har udover de mange indendørs faciliteter haft stor fokus på udendørsarealet.

Nordøstamager Skole
Foto: Christensen & Co. Arkitekter

Ud til gaden kommer store udvendige trapper til at invitere områdets beboere tættere på bygningen.

Trapperne fører op i første sals højde, hvor man finder et hævet uderum med træer, opholdsområder, legetårne, klatrevægge og en rutsjebane, der fører tilbage til gadeplan.

Udeområdet kommer dermed til at fungere som både skolegård og opholdsrum for lokalområdet.

Del artikel

Andre læser også