Åbner i januar: Her er Københavns nye blærede Rooftop restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR skitse
PR skitse

Carlsberg Byen minder lidt om børneshowet Fragglerne.

Håndværkerne drøner i hvert fald rundt herude som Doozerne og bygger det ene tårn efter det andet, mens de omdanner det historiske område til en hel ny bydel.

Med navne som Lagerkælder-bygningen og Maltmagasinet, kan man tydeligt dufte den Carlsbergske humle-historie, og begge de to bygninger er da også fredet.

Læs også: Her er 5 overdådige luksus-julegaver din kæreste vil elske dig for

Bygget ovenpå

Der er dog ved at blive bygget ovenpå dem. Og mandag den 14. januar åbner så den vilde italienske rooftop restaurant Tramonto.

Det er italiensk og betyder solnedgang, og når man ser restaurantens design, forstår man godt navnevalget.

Her er nemlig en imponerende 360° udsigt over København og har plads til 150 gæster inde og 150 gæster ude på den kæmpe tagterrasse.

Tramonto åbner samtidig med det nye Hotel Ottilia fra Brøchner-gruppen.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

PR skitse

Opkaldt efter hustru

Hotel Ottilia, der ligger lige ved den kendte elefantport, er opkaldt efter brygger Carl Jacobsens kone, Ottilia, og holder dermed tråd i historien.

“Vi glæder os til at blive en del af historien om dansk øl og brygger Jacobsen her i Carlsberg Byen,” fortæller Tramontos restauratør Jerry Kadriev og fortsætter:

“Vi ved, at brygger Jacobsen satte stor pris på en god middag i festligt lag blandt andet via hans traditionsrige fredagsmiddage.”

“Vi håber, at atmosfæren bliver i hans ånd. Fra restauranten får gæsterne en enestående udsigt til Carlsbergs historiske bygninger og til resten af København med de mange smukke tårne.”

“I den scene vil vores gæster kunne nyde god italiensk mad, gode vine, cocktails og selvfølgelig også et udvalg af Carlsbergs sortiment af kvalitets-øl.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

PR skitse

Erfarne kræfter bag
Jerry driver med sin hustru Jonna desuden den italienske restaurant La Rocca i Vendersgade i København og Pintxos i Nansensgade i København samt vinimportfirmaet www.italianwinetrading.com, som selvfølgelig danner rygraden i deres udvalg.

Tramonto bliver en italiensk restaurant på alle parametre også størstedelen af personalet er oprindeligt fra støvlelandet.

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Køkkenchefen hedder Giacomo Russo og er fra Rom:

“Jeg kommer til at lave et udfordrende menukort med fokus på klassiske italienske retter med et nordisk tvist.”

“Jeg er selv endt i København, fordi hele den nordiske bølge inspirerer mig, og fordi jeg kan se fantastiske muligheder i at kombinere klassisk italiensk med den nordiske stil og elegance,” siger Giacomo Russo.

Hjemmelavet

De laver deres eget brød, pasta og mozzarella på adressen. På tagterrassen vil de eksperimentere med at dyrke krydderurter og egen humle for at lave mel til pasta mv.

“Alt vil blive tilberedt i det åbne køkken foran gæsterne – fordi det er med til at skabe de rammer, gæsterne vil elske at være en del af.”

“Jeg glæder mig meget til sammen med mit team, at give gæsterne på Tramonto mere end en flot solnedgang,” siger Giacomo Russo.

Læs også: Copenhill bliver et af Nordens vildeste projekter: Her forventer man at åbne

Restauranten som også rummer lounge og cocktailbar, hvor fokus naturligt ligger på italiensk spiritus.

Hotel Ottilia bliver et 4+-stjernet hotel placeret i de historiske og fredede tidligere malt- og øllagerbygninger.

De har beholdt de gyldne platter designet som bunden af en ølflaske på facaden af hotellet, som har 155 værelser, møde- og konferencefaciliteter til 200 personer og spa.

Hvad: Tramonto
Hvor: Bryggernes Plads, Carlsberg Byen
Hvornår: Åbner mandag den 14. januar 2019
Hvordan: Se mere på Tramonto.dk og Hotel Ottilia

Gør et vinkup: Vinkongen holder kæmpe lagersalg af god vin til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Husted Vin PR Foto
Husted Vin PR Foto

Nu kan du trække proppen op uden at tømme pengepungen.

Husted Vin har fået mange af årets nye flasker hjem – og det betyder, de sælger ud af de gamle til spotpriser.

Når der bliver lavet en større oprydning på lageret, har de fundet en stor omgang fantastiske flasker, som sælges ud af til vanvittige priser lørdag 1. og søndag 2. februar fra kl. 10.00.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Vinudsalg PR Foto

Fyld vinkælderen op

Der er vine fra nærmest alle verdensdele og til alle typer smagsløg – en oplagt mulighed for at få fyldt sin vinkælder op eller måske hamstre lidt, hvis der skal holdes konfirmation eller bryllup i år.

Husted Vin sælger både enkelte flasker og hele kasser med mulighed for at mixe favoritterne. Og så trækker de selvfølgelig ventevin op, så du kan smage på varerne og gøre oplevelsen lidt mere loose.

Til de her store vinlagersalg Bonanza plejer de også at have en overraskelse eller to i ærmet.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Hvad: 2020 lagersalg Bonanza
Hvor: Husted Vin, Bådehavnsgade 42
Hvornår: Lørdag 1. og søndag 2. februar kl. 10.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

 

Uhyggelig byvandring: Kom helt tæt på Københavns mord- og mordgåder

Skrevet af: Redaktionen

Det er tydeligt, at vi er fascineret og samtidig skræmt af mord- og mordgåder.

Pigerne fra Mørkeland slår alle de store af pinden på podcast-hitlisten hver eneste uge. Men der er et arrangement, som er lidt federe end at lytte til podcast.

I de kommende månederer der byvandringer for de modige, når byhistoriker Finn William Larsen fortæller om det gamle København og byen, som vi kender den i dag.

Temaet er noget så uhyggeligt som mord og mordgåder, så turen er ikke for sarte sjæle.

Den seneste fandt sted i går lørdag d. 25. januar, men den var også totalt udsolgt. Men er du hurtig kan du skaffe billet til den næste i februar.

Det sker søndag d. 23. februar i København.

Modbydelige mordsager

Byvandringen begynder ved Tycho Brahe-busten, som står mellem Rundetårn og Studenterhuset i Indre By.

Herfra går turen forbi mørke baggårde, smalle gyder, kældre og trappeopgange, som har dannet rammerne om såvel gerningssteder som findesteder i forbindelse med modbydelige sager.

Undervejs kan deltagerne høre om både opklarede og uopklarede mord, som har fundet sted i København gennem tiden, og fortælleren runder historier helt tilbage til middelalderen frem til nutiden.

Byvandringen er arrangeret af Gengangeren, og den begynder klokken 15 og varer omkring to timer.

Prisen for at komme med på gåturen er 125 kroner per person.

Hvad: Mord og mordgåder i Københavns historie
Hvor: Mødested ved Tycho Brahe-busten, mellem Rundetårn og Studenterhuset, København K
Hvornår: 23. februar kl. 15.00

Køb billet til byvandringen her

 

Flotte anmeldelser på Take Away: Vesterbro-pizzeria begejstrer med særlig sesambund

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen
PR-foto
PR-foto

Hvis du endnu ikke kender pizzeriaet med det pudsige navn ych!, så er du garanteret ikke den eneste.

ych! har nemlig indtil nu været lidt af en “hemmelig perle”.

For bare nogle måneder siden var det ikke til at se, at et af Københavns mest hippe pizzeriaer lå på Enghave Plads.

Kun de faste stamkunder har kendt til stedet, og udbredelsen af konceptet er primært sket gennem varme anbefalinger og flotte kundeanmeldelser på Just Eat.

Men hemmeligheder er svære at holde, og nu sker der ting og sager hos ych!.

Pizzeriaet har netop fået en makeover.

Det håndmalede navneskilt på fronten af forretningen er skiftet ud med hvide neonlys formet som bogstaver med ordene ”ych! pizza”.

Facaden er nu prydet med smukke, naturfarvede, rustikke mursten, og en stor markise med varmelamper byder gæsterne velkommen, som var det en anden fransk fortovscafe.

ych! konceptet

Hele konceptet hos ych! er bygget op om en udviklingsrejse, som tager pizzaeventyret til et helt nyt niveau.

ych! er nemlig ikke bare et almindeligt pizzeria. Hos ych! har de en historie at fortælle, og holdet bag forsøger konstant at udvikle deres koncept.

Det har man som gæst rig mulighed for at få et indblik i, når man træder indenfor i det nyrenoverede lokale.

Her er på endevæggen optegnet hele ych’s koncept i udviklingstrin.

Iværksætterne bag konceptet tager deres gæster med på rejsen, og det hele kan nærstuderes, imens man venter på, at den sprøde pizza bages færdig.

Konceptet har været under udvikling i flere år, og sesampizzaen blev udviklet allerede i starten af rejsen.

Nu er de hos ych! lidt over halvvejs i fortællingen og pizzeriaet har netop fået et ansigtsløft, en ny facade og nyt inventar.

På det kommende udviklingstrin, som måske er i nær fremtid, vil der yderligere ske banebrydende ting.

Men hvad der præcis kommer til at ske med pizzeriaet, kan endnu ikke afsløres. Som i en anden krimi, formår de hos ych! at holde spændingen til det sidste.

En ting ligger dog fast. For hvert udviklingstrin udvikles menukortet.

Hele konceptet og de enkelte niveauer har været udtænkt fra start, som en drejebog til en film.

Men samtidig gøres der brug af en eksperimentel og legende tilgang, hvor ejerne konstant forsøger at udfordre status quo.

Det eneste pizzeria med en sesambund

Ikke nok med at pizzariaet konstant er under udvikling.  De er også de eneste i Danmark, så vidt de selv er orienteret, der laver pizzaer med sesambund.

En helt unik pizza, hvor skorpen og pizzabunden rulles i sesam. Det giver en helt anden smagsoplevelse og en speciel sprødhed, en langt mere crispy bund.

Ligeledes er også fyldet på pizzaerne væsentligt anderledes fra andre pizzeriaer og helt unikt.

Det smager man straks, når man sætter tænderne i den varme, sprøde sesambund, som perfekt komplimenterer den unikke smag af det saftige, fintskårne New Zealandske lammekød og fuldendes med den cremede, milde og sødmefulde gorgonzola eller gedeost samt frisk rosmarin.

En af de helt store favoritter.

En anden bestseller er uden tvivl vegetarpizzaen med diverse svampesorter.

De friske portobellosvampe og østershatte udfolder en unik umamismag i munden, allerede ved første bid, og den hvide trøffelolie giver svampenuancerne det helt rigtige tvist.

Der er dog også gemt et par af de klassiske pizzaer på kortet, ”Vesterbro pizzaerne ”, som de kaldes, til dem der ønsker det. Ligeledes er der også fine muligheder for glutenallergikere med 100 procent glutenfri bunde og laktosefri ost.

Takeaway til børn

Hos ych! har de mange stamkunder, som har kendt pizzeriaet i flere år. ych! henvender sig ikke kun til de hippe, unge og smarte københavnere, som man måske skulle tro, men også til børnefamilier, og andre der gerne vil smage pizza på et helt nyt niveau.

Menuen afspejler, at også børn tilgodeses, når det kommer til takeaway af høj standard.

Til børn er det sidste nye på menuen kyllinge- eller torskenuggets. Nuggets, lavet på kyllingebryst eller frisk torsk, med smilende pomfritter og hjemmerørt remolade.

Udover den hjemmerørte remolade har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige hjemmelavede dressinger, som basilikumscreme, pesto, chili og tomatsovs. Alt er lavet fra bunden.

Fokus på kvalitet

Helt i toppen, på Just Eats liste over lokale pizzeriaer, ligger ych! placeret med rigtig flotte gæsteanmeldelser.

En af årsagerne til dette er den høje kvalitet, som de dagligt leverer.

Hos ych! er råvarerne i fokus og økologi er et nøgleord. På hylderne hos ych! finder du også Jacob og Jakob’s økologiske kvalitetsis, og iskolde økologiske øl fra Nørrebro Bryghus.

Hvis du er blevet sulten ved tanken om de rygende varme, sprøde pizzaer, og vil give dig i kast med en, skal du være hurtig, hvis du vil have en siddeplads i pizzariaet.

Der er nemlig kun et enkelt langbord med dertilhørende bænke. Det er dog muligt at klemme et mindre selskab ind.

Ellers kan du nemt bestille din pizza på Just Eat, som bringer din varme pizza til døren.

Hvad: ych! 

Hvor: Enghave Plads 9, 1670 Vesterbro

Hvornår: Mandag – søndag kl.12-22

Hvor meget: Pizzaerne koster mellem 65kr  – 99 kr.