Åbner i januar: Her er Københavns nye blærede Rooftop restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR skitse
PR skitse

Carlsberg Byen minder lidt om børneshowet Fragglerne.

Håndværkerne drøner i hvert fald rundt herude som Doozerne og bygger det ene tårn efter det andet, mens de omdanner det historiske område til en hel ny bydel.

Med navne som Lagerkælder-bygningen og Maltmagasinet, kan man tydeligt dufte den Carlsbergske humle-historie, og begge de to bygninger er da også fredet.

Læs også: Her er 5 overdådige luksus-julegaver din kæreste vil elske dig for

Bygget ovenpå

Der er dog ved at blive bygget ovenpå dem. Og mandag den 14. januar åbner så den vilde italienske rooftop restaurant Tramonto.

Det er italiensk og betyder solnedgang, og når man ser restaurantens design, forstår man godt navnevalget.

Her er nemlig en imponerende 360° udsigt over København og har plads til 150 gæster inde og 150 gæster ude på den kæmpe tagterrasse.

Tramonto åbner samtidig med det nye Hotel Ottilia fra Brøchner-gruppen.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

PR skitse

Opkaldt efter hustru

Hotel Ottilia, der ligger lige ved den kendte elefantport, er opkaldt efter brygger Carl Jacobsens kone, Ottilia, og holder dermed tråd i historien.

“Vi glæder os til at blive en del af historien om dansk øl og brygger Jacobsen her i Carlsberg Byen,” fortæller Tramontos restauratør Jerry Kadriev og fortsætter:

“Vi ved, at brygger Jacobsen satte stor pris på en god middag i festligt lag blandt andet via hans traditionsrige fredagsmiddage.”

“Vi håber, at atmosfæren bliver i hans ånd. Fra restauranten får gæsterne en enestående udsigt til Carlsbergs historiske bygninger og til resten af København med de mange smukke tårne.”

“I den scene vil vores gæster kunne nyde god italiensk mad, gode vine, cocktails og selvfølgelig også et udvalg af Carlsbergs sortiment af kvalitets-øl.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

PR skitse

Erfarne kræfter bag
Jerry driver med sin hustru Jonna desuden den italienske restaurant La Rocca i Vendersgade i København og Pintxos i Nansensgade i København samt vinimportfirmaet www.italianwinetrading.com, som selvfølgelig danner rygraden i deres udvalg.

Tramonto bliver en italiensk restaurant på alle parametre også størstedelen af personalet er oprindeligt fra støvlelandet.

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Køkkenchefen hedder Giacomo Russo og er fra Rom:

“Jeg kommer til at lave et udfordrende menukort med fokus på klassiske italienske retter med et nordisk tvist.”

“Jeg er selv endt i København, fordi hele den nordiske bølge inspirerer mig, og fordi jeg kan se fantastiske muligheder i at kombinere klassisk italiensk med den nordiske stil og elegance,” siger Giacomo Russo.

Hjemmelavet

De laver deres eget brød, pasta og mozzarella på adressen. På tagterrassen vil de eksperimentere med at dyrke krydderurter og egen humle for at lave mel til pasta mv.

“Alt vil blive tilberedt i det åbne køkken foran gæsterne – fordi det er med til at skabe de rammer, gæsterne vil elske at være en del af.”

“Jeg glæder mig meget til sammen med mit team, at give gæsterne på Tramonto mere end en flot solnedgang,” siger Giacomo Russo.

Læs også: Copenhill bliver et af Nordens vildeste projekter: Her forventer man at åbne

Restauranten som også rummer lounge og cocktailbar, hvor fokus naturligt ligger på italiensk spiritus.

Hotel Ottilia bliver et 4+-stjernet hotel placeret i de historiske og fredede tidligere malt- og øllagerbygninger.

De har beholdt de gyldne platter designet som bunden af en ølflaske på facaden af hotellet, som har 155 værelser, møde- og konferencefaciliteter til 200 personer og spa.

Hvad: Tramonto
Hvor: Bryggernes Plads, Carlsberg Byen
Hvornår: Åbner mandag den 14. januar 2019
Hvordan: Se mere på Tramonto.dk og Hotel Ottilia

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram