Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se billederne: Sådan kan fremtidens Palads komme til at se ud

Af Mathilde Mågård Hansen
Skitseforslag A: ”Klassisk Palads”. Foto PR
Skitseforslag A: ”Klassisk Palads”. Foto PR

Nordisk Film Biografer er nu klar med tre skitseforslag til fremtidens Palads. 

Skitserne er udviklet i dialog med biografens gæster og københavnerne, som inviteres til at komme med input til de tre forslag. 

Københavns ældste biograf skal fornyes, men det skal ske i respekt for det Palads, mange holder af.  

Udarbejdet sammen med københavnerne

”Klassisk Palads”, ”Moderne Palads” og ”Grønt Palads”. 

Sådan lyder essensen af de tre skitseforslag, som Nordisk Film Biografer gennem de seneste måneder har arbejdet intenst på at udvikle i dialog med københavnerne, biografens gæster og alle andre, der har vist interesse for Palads-biografen på Axeltorv.   

De tre bud på fremtidens Palads. Foto PR

”Vi er glade for de mange input, vi har fået til udviklingen af fremtidens Palads, og er stolte af de tre forslag, vi nu lægger frem. Både vores gæster og københavnerne har haft mange forskellige ønsker til fremtidens Palads. 

Derfor håber vi, at vi kan lande på et godt kompromis, som både kan genetablere Palads som en biograf i verdensklasse, og som kan være til glæde for hele København,” siger Asger Flygare Bech-Thomsen, adm. direktør i Nordisk Film Biografer, der i dag fremlagde skitserne på et pressemøde.   

Ønskerne til Palads går i mange retninger. 

Nogle har ønsket at bevare Palads’ nuværende udtryk. Andre har foreslået at gå helt nye veje. 

Nogle mener, at man skal kombinere det gamle med et mere moderne udtryk. Og andre går ikke så meget op i det ydre, men vil gerne have flere oplevelser indenfor.     

Se alle skitserne lige her.

Skitseforslag C: ”Grønt Palads”. Foto PR

Tre forskellige retninger

Fælles for de tre skitseforslag, som er blevet til i et tæt samarbejde med tegnestuen Cobe, er, at de skaber plads til nye, topmoderne biografsale, der kan genskabe Palads som en biograf i verdensklasse. 

Og at de inviterer indenfor til øvrige aktiviteter i huset, som caféer, udadvendte aktiviteter, kontor og kultur samt en tagterrasse med udsigt over byen. 

Arkitektonisk peger de i markant forskellige retninger.   

 ”Nordisk Film Biografer har været ambitiøse og har ønsket at udforske flere forskellige muligheder for fremtidens Palads og en biograf i verdensklasse. Vi har udviklet fremtidens Palads i en klassisk retning, i en mere moderne retning og i grøn retning. 

Alle tre forslag er udviklet med respekt for stedet og peger på en arkitektur, som er mere åben, imødekommende og inviterende over for københavnerne og den omkringliggende by,” siger Dan Stubbergaard, grundlægger og arkitekt i tegnestuen Cobe, der har stået bag en række markante bygninger og byudviklingsprojekter i København.  

I aften afholdes et borgermøde i Palads, hvor deltagerne kan komme med konkrete input. Herudover kan alle interesserede komme med input via fremtidenspalads.dk.  

Del artikel

Andre læser også