Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Triumf: Det Danske Kokkelandshold henter dobbelt guld

Af Rasmus Kramer Schou
Foto Anders Wiuff
Foto Anders Wiuff

Det danske Kokkelandshold sejler op ad åen i øjeblikket.

De fleste har nok hørt om Rasmus Kofoeds bronze, sølv- og guldmedaljer til Bocuse d’Or, men der er også en anden kæmpe kokkekonkurrence – nemlig VM for hold.

Konkurrencerne bliver afholdt hver andet år, denne gang i Luxembourg.

Læs også: Guide: De her 10 nye restauranter skal du kende i København

Her fører Danmark sig i øjeblikket frem på fornemmeste vis. I går fejede Cateringlandsholdet al modstand af banen og hentede guldmedaljer til Danmark.

To guld på to dage
Og i dag tog senior Kokkelandsholdet da også lige guld i disciplinen ‘varmt køkken’ – hvor man serverede en tre retters menu for 110 gæster.

Forret: Helleflynder med dild og sprød skorpe
Glaseret jomfruhummer med glaskål og fennikelsalat,
Løg fyldt med muslinger og ventreche mornay,
Sauce på karamelliseret kærnemælk og caviar. Foto: Anders Wiuff

Kokkelandsholdets CEO Sten Slot er selv imponeret over holdets præstationer:

“To gange guld ud af to mulige indtil nu, er helt vildt. Vi kan ikke få armene ned, og det er et kæmpe skulderklap til dansk gastronomi og til de danske kokke. De har de sidste to år arbejdet hårdt, og rammer så niveauet på forbilledlig vis.”

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

“Det her resultat er med til at cementere Danmarks styrkeposition indenfor gastronomi, og det kan med fordel udnyttes fx i forbindelse med eksportfremstød i udlandet,” siger Sten Slot.

Hovedret: Lammeryg rullet med svampe og salvie. Kartoffelpavé med lammebov og stuvede morkler. Honningglaserede gulerødder i sprød tærte. Ægte sauce og Portvins Jus

Danmark er dog ikke helt i mål endnu. Guldmedaljen i varmt køkken betyder nemlig ikke, at Kokkelandsholdet har vundet det samlede verdensmesterskab endnu.

Det afgøres blandet andet af, hvilken placering man får for det kolde køkken samt det samlede antal point. Det bliver offentliggjort på torsdag.

Læs også: Lyst til god mad: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Kokkelandsholdet består af:
Holdkaptajn: Nicolas Min Jørgensen (MIN FOOD i Aarhus)
Mads Søndergaard (Kokkelandsholdet, Masterchef på TV3 mv.)
Martin Sørensen (Hounö, Randers)
Mikkel Kjølhede (Skafferiet i Hinnerup)
Jakob Kofoed (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Benjamin Pedersen (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Tommy Jespersen (Falsled Kro i Falsled på Fyn)
Nikolaj Skadborg (Skadborg Private Dining på Frederiksberg)
Frederik Bach (Molskroen ved Ebeltoft)
Daniel Guldmann (Aramark/Maersk)
Gabriel Alhgren (Vanilla Chocolatier & Konditori i Vejle)
Frederik Pedersen (Hotel Danica i Horsens)

Dessert: Lun mandelkage i aromatisk karamel. Chokolademousse med æblefyld. Æble terrin. Youghurtis og mandel nougatine

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

 

Del artikel

Andre læser også