ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tværkulturelle samarbejder er vigtige

Af Annoncør

Står du i en arbejdssituation, hvor miljøet er internationalt og samarbejdspartnerne kommer fra mange forskellige baggrunde? Det er enormt vigtigt med diversitet og inklusion på en arbejdsplads, men det er ikke udelukkende de internt ansatte, det handler om, når det kommer til tværkulturelle samarbejder. Du vil med al sandsynlighed komme ud for at skulle arbejde med mennesker med forskellige baggrunde i alverdens verdensdele som en del af jeres arbejde.

For at I som virksomhed kan operere globalt og få det maksimale ud af jeres arbejde, kan det være nødvendigt at uddanne sine medarbejdere inden for netop tvær- eller interkulturel forståelse, så man får værktøjer at arbejde med, der kan gøre det lettere at samarbejde. Det kan du læse meget mere om på følgende side: operationalizing. Selvom det for nogle virker som unødvendige tiltag vil man formentlig få oplevelsen af, at det er givende kurser. Desuden kan det skillset, man opnår, sagtens overføres til andre situationer i hverdagen, hvor det er brugbart.

Kulturel intelligens

Noget af det, der er vigtigt at besidde for at arbejde sammen internationalt, er kulturel intelligens. Kulturel intelligens er en gensidig forståelse for andres baggrund, kultur og normer, så man kan indrette sig selv og sit arbejde efter dette. Det giver respekt og forståelse mellem samarbejdspartnerne og sørger for, at man får det bedste fra begge verdener med.

Nogle lande har stort fokus på innovation, mens andre lægger det primære fokus på konkurrence. Samtidig vil uddannelser være forskelligt bygget op rundt i verden, så med to medarbejdere fra forskellige kontinenter kan I måske få kombineret egenskaberne, så I får nytænkning i konkurrencedygtige formater og medarbejdere, der kan bidrage med forskellige ting fra deres respektive uddannelser og tidligere joberfaring. Projekter, der ikke tager højde for de kulturelle forskelle, risikerer at ende med at virke ukoordinerede og uoverskuelige, hvilket er noget, der er vigtigt at undgå.

Del artikel