MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Tyskerne kommer: Gastronomisk forlag udvælger 114 sehensverte restauranter – de 5 bedste er i København

Af André Bentsen
Med topscorer er Kadeau en af flere købenahvnske restauranter, der topper tyskernes favoritliste over steder at spise i Danmark. Foto: Kadeau Facebook
Med topscorer er Kadeau en af flere købenahvnske restauranter, der topper tyskernes favoritliste over steder at spise i Danmark. Foto: Kadeau Facebook

Verdens største tysktalende gastronomiske forlag, Falstaff Magazine, har netop lanceret sin første danske restaurantguide.

Og bare rolig. Den står 5-0 til København inden tyskerne forvilder sig over på den anden side af Storebæltsbroen.

I guiden finder du selvfølgelig Geranium og Alchemist i toppen, tæt fulgt af Jordnær, Noma og Kadeau Copenhagen.

De er alle blevet tildelt fire gafler, som er det højeste på den målestok, magasinet bruger. Det er der kun 14 restauranter, der er i Danmark har fået, men i det hele har 114 restauranter fundet vej til den landsdækkende liste, som tyskerne kalder for besøgsværdige restauranter i Danmark.

“Den danske restaurantscene er i øjeblikket en af de mest interessante og lovende; innovativ, fuld af kreativitet og med et stærkt fokus på bæredygtighed. Derfor vil Falstaff gerne sætte spotlight på Danmark ved at tage vores gennemprøvede og populære koncept med pålidelige bedømmelseskriterier til nordligere breddegrader,” siger Wolfgang Rosam, forlagschef og direktør på Falstaff.

Den første guide omfatter 114 restauranter, hvor alle har fået 80 point eller højere. Listen er sammensat af Falstaffs team samt en udvalgt jury. 

“Vi er glade for allerede det første år at kunne anbefale over 100 danske restauranter, og vi ser frem til at fortsætte med at udforske og overvåge landets restaurantscene i 2024. Dette er kun begyndelsen,” siger Wolfgang Rosam.

Skal du på tur uden for København i år, kan du se hele listen her.

Falstaff er det største forlag inden for kulinariske udgivelser i de tysktalende lande, Østrig, Tyskland og Schweiz.

Under forlagets paraply findes magasiner med over 82.000 abonnenter, flere forskellige gastronomiske guider og et bredt udvalg af digitalt indhold. Falstaffs specialitet har siden begyndelsen været pålidelige restaurant-, vin- og hotelanbefalinger, og de seneste år har man udvidet sin virksomhed til Sverige, Norge, Finland, Italien, Slovenien, Kroatien, Estland, Letland og Litauen. Forlaget har desuden lanceret det engelsksprogede website Falstaff International og skabt gastronomiske toplister for Europas største byer.

Under varemærket Falstaff Nordic sætter forlaget fokus på Skandinavien og Baltikum, og nu er turen kommet til Danmark. Falstaffs restaurantguider bygger på fire forskellige kriterier: mad, service, atmosfære og drikkevarer, hvor særligt vinlisten spiller en fremtrædende rolle i bedømmelsen. Restauranterne tildeles én til fire gafler afhængig af deres samlede antal point: 

Del artikel

Andre læser også