Udfordre smagsløgene i København


Selvom det er oplagt at tænke sådan, så smager vi ikke kun med munden. Vi smager med alle sanserne og disse sanseindtryk lagres i hjernen og det er derfor, at man kan spise boller i karry og tænke på hvordan mormor lavede den eller man bringes tilbage til en dejlig ferie i Frankrig, når man smager på en bestemt rødvin. Mad er ikke bare mad, det er følelser, erfaringer og forventninger og derfor kan madoplevelser også været meget stærke. Dette er grunden til, at det også er rart at dele madoplevelser med andre, så man har et dejligt fælles minde sammen.
Så hvis du brygger på en ide om at invitere dine kollegaer, kæreste eller veninder ud, så overrask med en smagning i København. Der er mange forskellige hjørner at begive sig ud i. Alt lige fra øl, vin- og cocktailsmagning.
Festlige smagninger med alkohol
Hvis du skal planlægge en aften, hvor stemningen gerne må være høj og I måske skal videre i byen, så overvej at invitere på en cocktailsmagning. Det er en aktivitet, der sikrer en festlig start på aftenen og er oplagt, hvis du planlægger din bedste vens polterabend eller prøver at ryste dine kollegaer lidt sammen. Ofte kan cocktailsmagninger kombineres med et cocktailkursus, hvor I selv lærer at lave de velsmagende drinks og udvider jeres repertoire til at dække over mere end blot rom & cola og gin & tonic. I vil blive overraskede over, hvor meget kærlighed og umage der faktisk skal lægges i en cocktail, hvis den skal smage godt og indeholde alle smagsnuancerne.
Hvis I mere er til mindre stærke drikkevarer og foretrækker øl, findes der også smagninger, hvor I kan smage jer igennem verden med forskellige øl. Hvis man er typen, der altid vælger en Classic, når der skal drikkes øl på den lokale bodega, kan man for alvor få øjnene op for, hvor mange forskellige slags øl, der faktisk findes derude. På en ølsmagning kan I måske opdage, at I faktisk elsker bitterheden i Indian Pale Ale eller den fyldige smag i Weißbier.
Smagninger der kan tilfredsstille den søde tand
Hvis du selv og den du planlægger en hyggelig dag sammen med elsker søde sager, er det oplagt at tage til en smagning sammen, hvor jeres smagsløg skal udsættes for en masse forskellige udgaver af chokolade eller karamel. At spise virkelig god chokolade kan give et rush, som man bliver helt høj af. Og livet er bare for kort til at spise dårlig chokolade. Så hvis din mormor eller bedste veninde insisterer på, at man ikke kan smage forskel på den billige chokolade fra supermarkedet og den rigtig gode chokolade fra højkvalitets-brands, så inviter på en smagning, hvor I for alvor kan sætte denne overbevisning på prøve.
Hvis I mod forventning ikke bryder jer om chokolade, kan I i stedet vælge at blive introduceret til karamellens forunderlige historie. At koge karamel er en videnskab og det kræver viden og øvelse at producere de allerbedste karameller med den rette sødme, fedme og sejhed. Vi laver vidunderlige karameller i Danmark, hvilket I kan opleve med jeres egne sanser til en karamelsmagning.