Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lyt til kunsten: Nu kan du udforske Glyptoteket med specialdesignede lydfortællinger

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu kan du lytte til kunsten på Glyptoteket. Foto: PR
Nu kan du lytte til kunsten på Glyptoteket. Foto: PR

Malerier og skulpturer skal ikke bare ses, men også høres, føles og opleves.

Det er ideen bag Glyptotekets projekt LYT!, som skal give stedets gæster en ny og anderledes oplevelse af kunstværkerne.

Mange af de værker, man kan opleve på det store museum midt i København, gemmer nemlig på fascinerende historier, som fortjener at blive fortalt og lyttet til.

Kom tættere på værkerne

Glyptoteket har fået specialdesignet en række lydfortællinger, som kan høres ved forskellige lyttestationer rundt omkring på museet.

Her har du mulighed for at dykke ned i kunsten på en måde, du ikke er vant til, og så kan du få svar på spørgsmål, du næppe har overvejet at stille.

Hvordan balsamerer man egentlig en død kat? Hvorfor var Auguste Rodins hænder så vigtige for hele skulpturens udtryk?

Og var den gode udsigt virkelig så afgørende, at kendte guldalderkunstnere kopierede fortidsminder ind i deres landskabsmalerier?

Den slags og meget mere kan du høre om ved lyttestationerne, som også byder på spændende, interaktive sanseoplevelser for både næsen og hænderne, når man kan dufte til og røre ved ting som en del af fortællingerne.

Lydfortællinger for store og små

LYT! er skabt med støtte fra Bikubenfonden og i samarbejde med lyddesigner Peter Albrechtsen samt podcast-pionererne Third Ear, og udover fortællingerne ved lyttestationerne kan du lytte til en podcast-serie, hvor Third Ear dykker ned i Glyptotekets samlinger.

De tre podcasts i serien er inspireret af Antikkens verden og handler om henholdsvis oldtidens Ægypten, det gamle Rom og Grækenland.

Du finder dem på glyptoteket.dk.

Som en del af LYT! er der desuden mindfulness og lydterapi i Glyptotekets grønne vinterhave tre torsdage i november, hvor du med kroppen i centrum og beroligende lyd i ørene kan opleve den frodige vegetation på en ny og sanselig måde.

Arrangementerne er tænkt som den ultimative pause fra hverdagen, og du bliver vejledt gennem en række mindfulness-øvelser, som får dig helt ned i gear.

Det er Jesper Stockholm fra Zen Spaces, der har stået for lyddesignet, mens yogainstruktør og studerende ved KP på psykomotorikuddannelsen, Anne-Sophie Moltke, har udviklet øvelserne.

Glyptotekets projekt LYT! er også for børn. Foto: Ana Cecilia Gonzalez

Glyptotekets lydprojekt er også for børn, og de små kan blandt andet komme med på eventyr i græske myter, som fortælles med lydeffekter og musik.

Børnene kan sammen med deres voksne træde ind i en verden af lyd, og ved at bruge både øjne, ører, ben og arme kan de genskabe nogle af historiens sjove bevægelser.

I efterårsferien kan familier opleve en lydfortælling om den græske helt Perseus og hans modstander Medusa, som har nogle frygtelige slangekrøller. Fortællingens lyd og musik er komponeret af Halfdan E, og historien byder både på en snert af uhygge og et glimt i øjet.

I kan også lytte til podcasts og lydfortællinger fra Glyptoteket derhjemme.

Særudstillinger med lyd på

Glyptoteket laver løbende lydfortællinger og podcasts til både særudstillinger og de faste udstillinger på museet.

I et særligt familierum kan du og familien lige nu udforske særudstillingen “Bes. Dæmongud – Ægyptens beskytter” tilsat et helt særligt lydbillede.

Glyptoteket har nemlig udviklet et musikalsk fantasiunivers og inviteret Bes i studiet i fantasi-radioprogrammet “Gudemusik” på radiokanalen Radio Glyp, og her fortæller han om at være både soldat, beskytter og danser.

Læs mere om LYT! på glyptoteket.dk.

Hvad: LYT! på Glyptoteket
Hvor: Dantes Plads 7, København V
Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 10-17 og torsdag kl. 10-21. Mandag lukket.

Del artikel

Andre læser også