ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udforsk Kretas uspolerede natur og kultur

Af Redaktionen

Tag en lejet bil rundt til de uforstyrrede områder på Kreta og oplev øens sande charme væk fra turistmasserne

Kreta er et populært rejsemål, hvilket desværre også betyder, at der ofte er mange turister i højsæsonen. Selvom det er de mange turister værd at besøge de store seværdigheder som Knossos og Samaria-kløften, så kan det anbefales at leje en bil og køre væk fra de mest turistede steder. Kreta har masser af uspoleret natur og kultur, som du kun finder, hvis du kører ud i det blå og går på opdagelse på den smukke ø. Du kan sagtens være heldig at finde små, skjulte perler, hvis du kører rundt, som du lyster – men du kan også læse med her og blive inspireret til, hvor turen skal gå til, hvis du er så heldig at skulle til Kreta.

 

Bali strand
Når du har fundet din biludlejning, se mere, kan du begynde at udforske de bedste steder på øen. Du finder denne fredelige, smukke kystby 34 kilometer øst for Rethimno på Kretas nordkyst. Byen har en meget naturskøn kulisse med imponerende bjerge, der omgiver Bali-bugten. Stedet har bjerge på alle sider og små indløb dækket med enten sand eller småsten løber fra kysten ind foran landsbyen. Her kan du tage en dukkert i det krystalklare vand og nyde den afslappede atmosfære.

 

Chania

Chania ligger på det vestlige kretas nordkyst og er hovedstaden i Chania-distriktet. Her finder du en romantisk venetiansk havn, hvor den gamle bydel er forblevet mere eller mindre uberørt. I byen finder du også nogle storslåede monumenter for eksempel det venetianske fyrtårn, en fantastisk gammel tyrkisk moske og en håndfuld tyrkiske bade.

 

Panormos
Panormos er en malerisk fiskerby beliggende på Kretas nordkyst 20 km øst for Rethimno. Stranden er perfekt til svømning, afslapning, solbadning og vandsportsaktiviteter. Den største strand er dækket af sand og har azurblåt vand. Hvis du kører lidt længere mod vest, kan du finde et par afsides bugter, der er mindre befolkede som kan tilbyde en mere fredelig strandoplevelse langt fra turistmasserne.

 

Preveli-klostret

På sydkysten af øen ligger dette fantastiske kloster fra middelalderen. Lige under klosteret befinder den smukkeste Preveli strand og lagune sig, som er flankeret af en bred række palmetræer. Med en tur hertil kan du kombinere spændende kultur med total afslapning i smukke omgivelser.

 

Tsoutsouros

Tsoutsouros er en lille, afslappet og uspoleret fiskerby beliggende på sydkysten af Heraklion. Byen har en smuk sandstrand, som er populær blandt de lokale. Der er et par brusere, man kan skylle sig under, men ellers er der ingen moderne faciliteter på den naturlige strand.

 

Matala-grotterne

Matala er en landsby beliggende 75 km sydvest for Heraklion. Ud over de storslåede huler, der ligner noget fra en sci-fi-film, er den antikke by Matala gennemsyret i sprudlende tradition og bestemt værd at udforske. Der går sagn om, at grotterne blev brugt som gravsted for nogle af øens første civilisation, men grundet deres store størrelse er det mere sandsynligt, at de er blevet brugt som bolig.

 

Skal det ikke være Kreta?

Var du en tur til kreta sidste og leder måske efter noget mere kulturelt, så kan det anbefales at der bliver bestilt nogle billetter til en tur til Rom. Rom er spækket med gammel kunst, bygninger og dejligt vejr, gæstfrihed og den lækre mad. Det er en tur som både ungerne og de voksne vil elske. Dog er den bedste måde at komme rundt på igennem Rom ved brug af Bil. Der kan man leje biler ved lufthavnen Fiumicino lufthavn i Rom. Se dine muligheder om biludlejning i Rom.

Del artikel

Andre læser også