Udforsk Kretas uspolerede natur og kultur

Skrevet af: Martin Jørgensen

Tag en lejet bil rundt til de uforstyrrede områder på Kreta og oplev øens sande charme væk fra turistmasserne

Kreta er et populært rejsemål, hvilket desværre også betyder, at der ofte er mange turister i højsæsonen. Selvom det er de mange turister værd at besøge de store seværdigheder som Knossos og Samaria-kløften, så kan det anbefales at leje en bil og køre væk fra de mest turistede steder. Kreta har masser af uspoleret natur og kultur, som du kun finder, hvis du kører ud i det blå og går på opdagelse på den smukke ø. Du kan sagtens være heldig at finde små, skjulte perler, hvis du kører rundt, som du lyster – men du kan også læse med her og blive inspireret til, hvor turen skal gå til, hvis du er så heldig at skulle til Kreta.

 

Bali strand
Når du har fundet din biludlejning, se mere, kan du begynde at udforske de bedste steder på øen. Du finder denne fredelige, smukke kystby 34 kilometer øst for Rethimno på Kretas nordkyst. Byen har en meget naturskøn kulisse med imponerende bjerge, der omgiver Bali-bugten. Stedet har bjerge på alle sider og små indløb dækket med enten sand eller småsten løber fra kysten ind foran landsbyen. Her kan du tage en dukkert i det krystalklare vand og nyde den afslappede atmosfære.

 

Chania

Chania ligger på det vestlige kretas nordkyst og er hovedstaden i Chania-distriktet. Her finder du en romantisk venetiansk havn, hvor den gamle bydel er forblevet mere eller mindre uberørt. I byen finder du også nogle storslåede monumenter for eksempel det venetianske fyrtårn, en fantastisk gammel tyrkisk moske og en håndfuld tyrkiske bade.

 

Panormos
Panormos er en malerisk fiskerby beliggende på Kretas nordkyst 20 km øst for Rethimno. Stranden er perfekt til svømning, afslapning, solbadning og vandsportsaktiviteter. Den største strand er dækket af sand og har azurblåt vand. Hvis du kører lidt længere mod vest, kan du finde et par afsides bugter, der er mindre befolkede som kan tilbyde en mere fredelig strandoplevelse langt fra turistmasserne.

 

Preveli-klostret

På sydkysten af øen ligger dette fantastiske kloster fra middelalderen. Lige under klosteret befinder den smukkeste Preveli strand og lagune sig, som er flankeret af en bred række palmetræer. Med en tur hertil kan du kombinere spændende kultur med total afslapning i smukke omgivelser.

 

Tsoutsouros

Tsoutsouros er en lille, afslappet og uspoleret fiskerby beliggende på sydkysten af Heraklion. Byen har en smuk sandstrand, som er populær blandt de lokale. Der er et par brusere, man kan skylle sig under, men ellers er der ingen moderne faciliteter på den naturlige strand.

 

Matala-grotterne

Matala er en landsby beliggende 75 km sydvest for Heraklion. Ud over de storslåede huler, der ligner noget fra en sci-fi-film, er den antikke by Matala gennemsyret i sprudlende tradition og bestemt værd at udforske. Der går sagn om, at grotterne blev brugt som gravsted for nogle af øens første civilisation, men grundet deres store størrelse er det mere sandsynligt, at de er blevet brugt som bolig.

 

Skal det ikke være Kreta?

Var du en tur til kreta sidste og leder måske efter noget mere kulturelt, så kan det anbefales at der bliver bestilt nogle billetter til en tur til Rom. Rom er spækket med gammel kunst, bygninger og dejligt vejr, gæstfrihed og den lækre mad. Det er en tur som både ungerne og de voksne vil elske. Dog er den bedste måde at komme rundt på igennem Rom ved brug af Bil. Der kan man leje biler ved lufthavnen Fiumicino lufthavn i Rom. Se dine muligheder om biludlejning i Rom.

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her

Verdensklasse bager: København har nu en af verdens bedste bagere

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Vi kender Bocuse d’Or, hvor der bliver lavet mad i verdensklasse og hevet guldmedaljer hjem til København.

Flere har også hørt om det danske konditorlandshold.

Lidt under radaren flyver det danske bagerlandshold måske.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Brødrevolution

Det kan hænge sammen med, at det er 12 år siden holdet overhovedet kvalificerede sig til verdensmesterskaberne.

Et mesterskab vi for øvrigt aldrig har modtaget medaljer i.

Før nu.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

Bragende bronze

Asger Hansen, Siri Pallesen og Mikkel Hansen har nemlig lige vundet bronzemedalje i Paris, Frankrig efter hårdt og koncentreret arbejde i otte timer i ‘Coupe du Monde de la Boulangerie’.

På førstepladsen landede Kina og på anden pladsen Japan. Det betyder blandt andet, at Danmark slog hjemmebanefavoritterne Frankrig samt de tidligere mestre fra USA.

Blandt kategorierne til konkurrencen var baguettes, specialbrød og et skuestykke, som er en skulptur skabt af brød.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt

En brødskulptur fra Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Nordhavn har verdens tredje bedste bager

En af de tre bagere på det danske hold, Asger Hansen, holder dagligt til hos Andersen & Maillard i Nordhavn, hvor han er chefbager og med til at udvikle repertoiret i den populære nye bager.

”Det har været en helt ubeskrivelig stor oplevelse at komme på podiet til VM.

Vi er selvsagt meget stolte  – og nu glæder jeg mig bare til at udvikle og bage endnu mere af det brød, jeg brænder for, her i Nordhavn,” fortæller en stolt medaljevinder og mesterbager.

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

 

Mikkellers Baghaven fejrer fødselsdag lørdag: Kom til gratis gourmetøl og hotdog

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR

For to år siden slog den kendte ølbrygger Mikkeller dørene op ude på Refshaleøen til deres ‘Baghaven’.

Det bliver fejret i morgen lørdag 18. januar, hvor de samtidig åbner for deres helt nye Baghaven Blenderia, som man kan få en tour på, hvis man har købt en billet til den kommende  Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration.

Den festival kan du læse meget mere om i linket lige herunder.

Læs også: Mikkeller står bag: Helt nyt ølfestival i København er fuldkommen vild

Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Gratis øl og hotdogs

Ellers kan man altid hygge sig med de 100 gratis øl fra fad, som bliver delt ud til fødselsdagsgæsterne.

Programmet byder desuden på sjældne flasker og magnumøl. Der er live bluegrassmusik og man kan riste skumfiduser over bålet.

Kl. 18.00 er der gratis gourmethotdogs til folket, og Mikkeller har sat særdeles interessante øl på hanerne for at fejre dagen.

Læs også: Flyvende drinks: Ølbar i Københavns Lufthavn nomineret til verdens bedste

Hvad: Baghaven 2 års fødselsdag
Hvor: Mikkeller Baghaven, Refshalevej 169b
Hvornår: Lørdag 18. januar.
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.