Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fortryllende: Ny udstilling forvandler Rundetårn til blomstrende have

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Rundetaarn
Foto: PR, Rundetaarn

Her på årets første dage kan det føles som om, at lune forårsdage og blomster, der springer ud, ikke er noget, vi skal opleve lige foreløbig.

Men om mindre end en måned kan et farverigt blomsterhav fyldt med forårsfornemmelser udforskes her i København.

Der er dog ikke tale om ægte blomster, men derimod smukke papirblomster.

I Rundetaarns Bibliotekssal kan børn og voksne gå på opdagelse i et fortryllende blomsterunivers, som kunstneren Signe Kejlbo skaber.

Den blomstrende sansehave laves særligt til Rundetaarn, idet den er inspireret af blomstrende genstande, steder og elementer fra Christian IV’s liv og historie.  

Familieudstilling med kongelige referencer

Signe Kejlbo er tekstilkunstner og designer med base i København, og hun er kendt for at arbejde med blomster og deres former, teksturer og farver, når hun undersøger og udfordrer materialet med sine færdigheder og teknikker inden for maleri, tekstil og design.

I 2022 deltog Signe Kejlbo i Rundetaarns udstilling ”Eventyrtårnet” med et værk bestående af papirblomster, og nu får hun mulighed for at dekorere hele den store sal med sine blomsterværker.

Når Bibliotekssalen forvandles til en sansehave fra 4. februar til 16. april, er oplevelsen særligt tiltænkt børn og deres voksne, og her vil man kunne begive sig på vandring mellem havetelte fulde af blomster og historier.

Udstillingen får titlen ”Rosenkanonen – kongens fortryllede have”, og den er et led i Rundetaarns plan om at præsentere flere oplevelser for børnefamilier.

Kunstner Signe Kejlbo. Foto: PR, Rundetaarn

”Rundetaarn er allerede en elsket bygning for børn med Sneglegangens kringelkroge og små gemmesteder. Men vi har længe haft et ønske om at skabe mere og bedre indhold for børn i vores udstillingsrum Bibliotekssalen,” fortæller Ditte Marie Lund, programchef i Rundetaarn, og fortsætter:

“Med ”Rosenkanonen” håber vi, at vores yngre gæster vil få en oplevelse, der kan forundre og inspirere hele familien, tilgængeliggøre bygningen og præsentere nye sider af Rundetaarns bygherre i børnehøjde. Vores gæster kan forvente en visuel oplevelse ud over det sædvanlige med papirblomster i stor skala og masser af små fine detaljer, som de kan gå på opdagelse i.”

En moderne rosenkanon

Titlen ”Rosenkanonen” refererer til en kanon pyntet med roser, som Christian IV selv støbte i 1601 for derefter at bruge den til at skyde til måls med, indtil den blev omstøbt og smeltet om.

Da rosenkanonen ikke findes længere, er den i udstillingen fortolket som en fantasikanon, der skyder med roser, organiske former og farver.

I udstillingens sidste rum findes rosenkanonen som en interaktiv installation, der vil vokse gennem udstillingsperioden i takt med, at besøgende børn bygger videre på dens blomstereksplosion, når de tilføjer deres egne papirkreationer.

”Siden jeg var barn, har jeg været fascineret af historiske og eventyrlige fortællinger, blomster, ædelsten og kostbare skatte. Alle disse elementer samler sig også omkring Christian IV. Han var interesseret i at skabe og have fingrene nede i de små detaljer,” fortæller Signe Kejlbo og tilføjer:

“Det er hans rosenkanon et godt eksempel på. Jeg har ladet mig inspirere af den og af det blomstrende interiør og håndværk, som han omgav sig med. Med udstillingen håber jeg at sætte fokus på kongen som kreativ, nysgerrig og idérig – og vise børn, hvad man kan udrette med papir og fantasi.”

Entré til Rundetaarn og udstillingen i Bibliotekssalen koster 10 kroner for børn og 40 kroner for voksne.

Hvad: ”Rosenkanonen – kongens fortryllede have”
Hvor: Bibliotekssalen, Rundetaarn, Købmagergade 52, København K
Hvornår: 4. februar til 16. april 2023

Del artikel

Andre læser også