MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ugens tip: Her kan du få Københavns nok mest gavmilde flæskestegssandwich

Af Mathilde Mågård Hansen
Slagter Lund. Foto Mathilde Mågård Hansen
Slagter Lund. Foto Mathilde Mågård Hansen

Mange ting kan få diskussionen op i det røde felt i juletiden.

Men flæskesteg?

Det er de fleste af os heldigvis enige om at kunne lide.

Uheldigvis tager det både forholdvis lang tid og sviner ufatteligt meget hjemme i ovnen, hvis man selv skal lave det.

Heldigvis kan du i denne omgang af Ugens tip få et pragteksemplar af en vaskeægte julesandwich.

Foto PR

Slagter med historie

Selvom der findes utallige grillbarer, burgerrestauranter og lignende, som alle laver hvert deres bud på en god flæskestegssandwich, så er vi taget direkte til kilden selv.

En slagter, naturligvis.

I TorvehallerneKBH finder du Slagter Lund, der begyndte som en enkelt slagterbutik på Peter Bangs Vej på Frederiksberg helt tilbage i 1952.

I dag har de stadig butikken på Peter Bangs Vej men derudover også butikker i Charlottenlund og Torvehallerne samt en lille grillbar i Skovshoved Havn.

Hele forretningen er stadig familiedrevet, og bag disken i Torvehallerne finder du 4. generation af gourmetslagtere.

En del har alligevel ændret sig siden den første butik i 1952, men traditionerne er bevaret i allerbedste forstand, og de kommer aldrig til at gå på kompromis med kvaliteten af fersk kød.

Det er nok også en af grundene til, at folk gerne kører langt for at besøge lige netop Slagter Lund.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Men ribbensteg?

Udover masser af fersk kød og delikatessevarer, så er Slagter Lund også kendt for deres ribbenstegssandwich.

Vi er ikke eksperter i kød (ligesom Slagter Lund), så vi spurgte naturligvis hvorfor, deres sandwich er lavet med ribbensteg og ikke flæskesteg.

Men ak, her viser det sig, at ribbensteg er en flæskesteg.

Det, som de fleste ofte kalder en flæskesteg, er i princippet en kamsteg, der sidder på ryggen af dyret.

Ribbenstegen derimod sidder på brystet og har meget mere fedt i sig.

Derfor er det også ribbensteg, som Slagter Lund vælger at bruge, da det aldrig bliver så tørt, som du måske før har fået kamstegen.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Aldrig gå ned på steg

Efter en god snak med den venlige slagter skulle vi naturligvis smage på sagerne.

Og mums, det er godt!

Den er bestemt ikke til den nærige side, for burgerbollen er altså proppet med steg – og sprøde svær.

Derudover er den fyldt med ordentlige syltede agurker, rødkål og deres helt særlige dressinger.

Prisen er 95 kr., men til gengæld vil vi vove påstå, at det er den flæskestegssandwich i København, som er af højeste kvalitet samt en af de største, der nok skal mætte godt.

Torvehallerne har åbent alle ugens dage, og det samme har Slagter Lund.

Hvad: Flæskestegssandwich fra Slagter Lund
Hvor: Torvehallerne, 1360 København K
Hvornår: Sælges alle ugens dage

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

 


 


 


Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien