MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ugens tip: Her skal du selv beskrive hvordan det føles at være forelsket – men du bliver også klogere

Af André Bentsen
Du bliver ikke bare klogere, men også fascineret, hvis du følger Ugens Tip og tager på museum. Foto: André Bentsen
Du bliver ikke bare klogere, men også fascineret, hvis du følger Ugens Tip og tager på museum. Foto: André Bentsen

Kender du det, når du får ondt i maven på grund af dine følelser?

Så er her chancen for at blive klogere på, hvad der sker, når du bliver vred, nervøs og forelsket.

Hvis du ikke har set den nye udstilling på Medicinsk Museion, så er det nemlig lige præcis den slags spørgsmål, du får svar på, hvis du ser udstillingen ‘Mind the Gut’.

MigogKbh besøgte udstillingen i weekenden og kan kun varmt anbefale en tur i vores fodspor.

På Medicinsk Museion bliver du nemlig både underholdt med fakta og historisk ‘fiktion’, som hvordan de forsøgte at helbrede sygdomme i gamle dage, og udviklingen i lægevidenskabens vigtigste instrumenter og behandlingsmetoder.

Ja, vi har både gule paraplyer og blå musikinstrumenter hjemme hos redaktøren. Foto: André Bentsen

Du kan gå på udkig i forskellige udstillinger, der tager dig med gennem det medicinske univers og den enkelte krop.

Netop nu er den nye udstilling Mind the Gut så populær, at man må dele gulvpladsen med mange andre. Foto: André Bentsen

Noget af det sjoveste er dog at smålytte til, hvad alle andre tager med sig fra rum til rum, som eksempelvis, at de gamle egypter gemte hjerter og andre vigtige organer til livet efter døden, men ikke rigtig mente, hjernen havde nogen værdi, den skulle bare smides ud, eller, hvad med en gennemgang af udviklingen i høreapparater, pacemakere og forståelsen for væskebalance.

Mind the Gut

Hvis du først har sat dig ned i auditoriet, hvor du får en historisk gennemgang af den endnu mere historiske bygnings liv, kan du følge din mavefornemmelse og bevæge dig ned i kælderen.

Her kan du lige nu opleve udstillingen af samme navn, der tager dig med i alle processer i dine tarme og bygger bro mellem hjernen og mavesækken, som de kalder din anden hjerne.

Forskellige sygdomme fylder en stor del af museet. Her kan man se deres påvirkning på knogler. Foto: André Bentsen

På postkort kan du give dit besyv med, hvis du eksempelvis er god til at sætte ord på, hvad der sker i maven, når du er vred, ked af det eller forelsket.

Vi skrev, at det føles som at se et perfekt afsnit af How I met Your Mother under en gul paraply, men vi er også lidt håbløse romantikere her på redaktionen.

Det er ikke alle dele af museet, der er for sarte sjæle – men det passer jo godt med det nuværende fokus på mavefornemmelsen. Foto: André Bentsen

I stueetagen skal du have ekstra styr på mavefornemmelsen inden du går på opdagelse.

Her kan du se forskellige eksempler på sygdomme, som vand i hjernen, kræftsvulster og dødfødte børn.

Krop og sind
På Medicinsk Museion kan du opleve udstillinger og events, der handler om krop og sind, sundhed og sygdom gennem tiden. Museet ligger på Bredgade 62 i Det Kongelige Kirurgiske Akademi fra 1787. Medicinsk Museion er i dag en del af København Universitet og et internationalt anerkendt universitetsmuseum. Gennem videnskab, kunst og historie bygger museet bro til den nyeste forskning.

Hvorfor navnet Medicinsk Museion?
Museet blev i 2004 omdøbt fra Medicinsk-Historisk Museum til Medicinsk Museion for at understrege museets rolle som universitetsmuseum. Navnet “Museion” stammer fra græsk og refererer til et sted for samlinger, udstillinger, forskning og undervisning.

Især glassene med havfruebørn og de udstillede siamesiske tvillinger kan godt få de mindste gæster til at stille ekstra spørgsmål – men det hele er naturligt, præsentabelt og lærerigt.

Foredrag i auditoriet kan få selv de mest forelskede typer til at glemme tid og sted. Foto: André Bentsen

Golden days – kroppen på arbejde

17. september klokken 16:30 dykker lektor Adam Bencard ned i historien om medicinske forestillinger om kroppens arbejde.

Det er en historie, der strækker sig fra antikke teorier om kost, eksistens og følelser, over moderne metaforer om kroppen som maskine, og frem til nye teorier om kroppen som økosystem.

Videnskabsfestival

Den 28. september klokken 13:00 er der dømt DNA, stamceller og tarme. Det sker, når Politiken og Medicinsk Museion går sammen om at præsentere den nyeste forskning som optakt til uddeling af dette års Nobelpriser.

Kunne du løse dette spil i gamle dage, så havde du åbenbart ikke længere en depression. Foto: André Bentsen

Mød DNA-forsker Eske Willerslev, forfatter Kristian Hvidtfelt Nielsen, stamcelleforsker Agnete Kirkeby og tarmforsker Henrik Munch Roager i samtaler med videnskabsjournalister fra Politiken og Science News.

Hvad: Medicinsk Museum, udstillinger og historien om lægevidenskabens udvikling, samt arrangementer og stående udstillinger. Netop nu; Mind the Gut om mavefornemmelser.
Hvor: Bredgade 62
Hvornår: Tirsdag – fredag kl. 10 – 16. Weekender: 12 – 16. Helligdage: 12 – 16. Mandag: lukket

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien