Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ugens tip: Her skal du spise en kæmpe vaffelis inden efteråret bider sig fast

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Vaffelbageren, PR
Foto: Vaffelbageren, PR

Kalenderen siger, at sommeren er slut, men heldigvis hænger solskinsvejret stadig fast i København.

Det er derfor nu, du skal spise og opleve de sommerting og -lækkerier, som du ikke nåede i løbet af juni, juli og august.

Af den grund er Ugens tip denne mandag et sommerligt et af slagsen, for i København findes et sted, som bør besøges minimum én gang hvert år, når sol og varme rammer byen.

En sand københavnerklassiker

Der er tale om en sand klassiker, som har mange år på bagen.

Du kommer måske sjældent forbi, da vi er mange københavnere, der helst undgår at kæmpe os gennem den tætpakkede turistmagnet ved navn Nyhavn, men du bør gøre en undtagelse og søge mod adressen Nyhavn 49.

I det lille kælderlokale ligger Vaffelbageren, og sådan har det været siden 1953.

Her skal du købe en is, når solen skinner, og sætte dig på kajen for at nyde den.

Glem alt om bægeret

Forvent ikke, at du kan få fancy isvarianter med brunet smør eller havtorn, for her er ikke tale om en hipstersmart isbar, men i stedet en, der er god og gammeldags uden så mange dikkedarer.

Foto: Vaffelbageren, PR

Bestil noget så klassisk som vanilje-, pistacie- og nougat-is, eller vælg en softice. Og nu kommer vi så til det vigtigste og grunden til, at vi er her…

Du skal selvfølgelig bede om at få din is i en vaffel og ikke et bæger, for det er vaflerne, der er kunsten her.

Vaffelbagerens vafler bages på stedet efter en hemmelig opskrift fra 1920, og mens du står i kø, kan du følge med i, hvordan det foregår.

En gammeldags isvaffel med to kugler samt friskpisket flødeskum og syltetøj eller hjemmelavet guf koster 45 kroner.

Prisen for en lille softice er 35 kroner, og skal der drys på, skal du have en ekstra 5’er op af lommen.

Skynd dig af sted, inden efteråret bider sig fast, og det bliver for koldt at sidde på kajen og spise is!

Hvad: Vaffelbageren
Hvor: Nyhavn 49, København K
Hvornår: Åbent kl. 10-22 fra september til april. Åbent til midnat i sommermånederne.

Del artikel

Andre læser også