Ugens tip: Hylderne bugner af lækkert børnegrej i Københavns nye genbrugsmekka

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Børneloppen i Vanløse. Foto: PR
Børneloppen i Vanløse. Foto: PR

Her på MigogKbh holder vi altid øje med, hvad der rører sig i de forskellige bydele, så vi kan dele det med vores læsere, når vi støder på noget nyt og spændende.

For nylig var vi en tur i Vanløse, og med hjem tog vi et tip, som vi har set frem til at give videre til byens børnefamilier.

Måske kender du loppesupermarkedet Lidkøb på Østerbro, hvor private sælgere kan leje en stand, fylde den med alverdens boligting, tøj og hvad de ellers vil af med, og så kan genbrugsjægere købe sagerne med hjem og få glæde af dem.

I et stykke tid har et lignende koncept eksisteret i Valby – dog udelukkende med fokus på børnetøj og -grej. Navnet er Børneloppen, og her kan man ligeledes leje en stand og sælge ud af ting, man ikke længere bruger.

Børneloppen i Valby er blevet en stor succes, og derfor har folkene bag butikken åbnet endnu en afdeling i københavnsområdet, så endnu flere forældre samt vordende mødre og fædre kan få glæde af det smarte genbrugskoncept.

Foto: PR

Brugt grej får nyt liv

Børneloppens nye afdeling ligger på adressen Frode Jakobsens Plads 2 i Vanløse, og selv om man ikke lige bor i nærheden, kan det være en god ide at svinge forbi.

Mange forældre kender nok til følelsen af, at pengene fosser ud af lommerne, fordi ungerne hele tiden vokser ud af  tøj og sko, som ellers ikke har mange måneder på bagen, og dertil kommer udgifter til alt fra klapvogne og køjesenge til gyngeheste, Elsa-kjoler og skoletasker.

Læs også: Stort loppeparadis på Østerbro er fyldt med genbrugsguld

Derfor giver det god mening at sælge sine brugte børneting videre og købe andres aflagte i stedet for at erhverve sig nyt af det, som de små hurtigt vokser ud af eller bare mister interessen for.

På den måde skåner man nemlig ikke kun miljøet, men sparer også masser af penge.

Største butik hidtil

Med hele 311 stande er loppeshoppen i Vanløse den største, som Børneloppen hidtil har slået dørene op til. Det vil sige den største af i alt syv butikker, for udover Valby og Vanløse er Børneloppen at finde i Slagelse, Randers, Holbæk, Odense og Aalborg.

Der er rift om de mange stande, som uge efter uge lejes ud til forældre, der har ryddet op på ungernes værelser samt i deres klædeskabe.

På standene finder man beklædning i lange baner. Her er både sparkedragter til de helt små, sko til dem, der netop har lært at gå, flyverdragter i alle størrelser, tylskørter, gummistøvler og meget mere. Og både mærker som H&M, MarMar, Molo, Wheat, Ralph Lauren og Tommy Hilfiger er repræsenteret.

Men på hylderne finder man også meget andet end tøj og sko.

Foto: PR

Her er legetøj til børn i stort set alle aldre, lige som at man kan finde udstyr og pyntesager til børneværelset – eksempelvis farverige opbevaringsbokse, uroer og plakater.

Et hjørne af butikslokalet er fyldt med større varer som barnevogne, klapvogne, vugger, lifte og autostole, og rundt omkring på de forskellige stande kan man være heldig at finde både ammepuder og sengetøj, hvis det er det, man er på udkig efter.

De private sælgere fastsætter selv priserne på deres varer, og de ligger oftest et godt stykke under nypriserne.

Læs også: Bedste julegave: Ny nichebutik sælger KUN julesweaters

Find vej til lopperne

Børneloppen ligger lige ved Vanløse Station, så det er nemt at komme dertil med enten S-tog eller metro.

Busserne 9A, 10, 13, 22, 31 og 142 standser også tæt på.

Ankommer man i bil, kan man benytte parkeringskælderen under butikken. Her er det gratis at holde i op til to timer, hvis blot man husker at stille p-skiven.

Priserne for leje af stande begynder på 200 kroner, og Børneloppen tager 15 procent i komission for de solgte varer.

Se mere på boerneloppen.dk.

Hvad: Børneloppen
Hvor: Frode Jakobsens Plads 2, Vanløse
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag-søndag kl. 10-16

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Lyser København op: Vær med når Hotel d’Angleterre tænder julelysene

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu tændes julelysene på Hotel D'Angleterres facade. Foto: PR
Nu tændes julelysene på Hotel D'Angleterres facade. Foto: PR

Dag for dag skinner og glimter København mere og mere i takt med, at julen nærmer sig.

Butiksvinduer og gader er blevet pyntet med hjerter, nisser og julelys, og hyggelige julemarkeder er poppet op rundt omkring i byen.

Gennem en årrække har det 5-stjernede Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv stået for en af Københavns mest imponerende og overdådige juleudsmykninger, som julefans hvert år glæder sig til at kunne nyde synet af i ugerne op til juleaften.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Traditionen gentages selvfølgelig i år, og Hotel d’Angleterre er endnu en gang gået all-in på pynten og har købt juledekoration for et stort beløb til den hvide facade.

Luksushotellets juleudsmykning skifter hvert andet år, og efter to julesæsoner, hvor facaden har været forvandlet til en gigantisk julekalender med 24 låger, er det nu tid til noget nyt.

Der er derfor skruet ekstra højt op for spændingen, når den velklædte dørmand med høj hat trykker på knappen, der får hundredevis af lys til at skinne ud over Kongens Nytorv.

Livgarden leverer musikken

På fredag 22. november klokken 17 skal du stå klar foran Hotel d’Angleterre, hvis du vil overvære det hele særlige øjeblik, hvor udsmykningen afsløres, og massevis af jule-entusiastiske københavnere og turister udbryder “Nøøøjjj” og “Iiiiih” i kor.

Hotellets kreative dekoratører er som altid meget hemmelighedsfulde om temaet for udsmykningen, men på Facebook har de afsløret, at julepynten denne gang vil være en hyldest til den skandinaviske vinter.

Læs også: Ho ho ho: Julemanden og Grød giver gratis risengrød to steder i København

Som altid er Den Kongelige Livgardes Musikkorps på plads foran hotellet, når der trykkes på knappen, og her spiller de julemusik for at sætte den helt rigtige stemning.

Begivenheden plejer at tiltrække mange mennesker, så det anbefales, at man kommer i god tid, hvis man vil have godt udsyn til juleudsmykningen.

Hvad: Hotel d’Angleterre tænder julelysene
Hvor: Kongens Nytorv 34, København K
Hvornår: Fredag 22. november 2019 kl. 17

Læs også: Julemænd, marked og kagebord i Korsbæk: Nu fyrer Bakken op for julehyggen

Åbningsfest i weekenden: Ny skøjtebane åbner i hjertet af København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto
Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto

I går kom det frem, at Kongens Nytorv ikke får en skøjtebane i år pga. manglende penge.

I dag kommer nyheden så om, at Broens Skøjtebane åbner op for vinter-idyl, når alle skøjte-glade københavnere og turister kan boltre sig på Broens 600 m2 store skøjtebane med den smukkeste udsigt ud over kajen.

Den bliver indviet lørdag 23. november på den Grønlandske Handels Plads på Christianshavn – et kort smut hen over Inderhavnsbroen.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto

Gratis skøjtebane

Alle besøgende kan gratis benytte skøjtebanen, og hvis man ikke kan finde de aflagte skøjter frem for gemmerne, så er der mulighed for at leje skøjter, skøjte-buddies og bob-skates til familiens mindste på pladsen.

Tag jer en velfortjent pause og tag et smut forbi Broens barer, der serverer alt lige fra varme drikke såsom gløgg, cremet irish coffee, varm kakao og varm saft.

Når sulten melder sig, kan man naturligvis få fyldt depoterne op, når madboderne disker op med masser af lækre street food retter til at styrke kroppen på.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Broens Skøjtebane
Hvor: Grønlandske Handels Plads på Christianshavn
Hvornår: Fra lørdag 23. november

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto: McDonalds
PR-foto: McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Læs også: Julemanden og Grød giver gratis risengrød to steder i København

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i København er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Østerberg Ice Cream har tidligere lavet en risalamande-is, Paradis Is er også altid fremme i skoene med sjove nyheder.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.