Ugens tip: Hylderne bugner af lækkert børnegrej i Københavns nye genbrugsmekka

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Børneloppen i Vanløse. Foto: PR
Børneloppen i Vanløse. Foto: PR

Her på MigogKbh holder vi altid øje med, hvad der rører sig i de forskellige bydele, så vi kan dele det med vores læsere, når vi støder på noget nyt og spændende.

For nylig var vi en tur i Vanløse, og med hjem tog vi et tip, som vi har set frem til at give videre til byens børnefamilier.

Måske kender du loppesupermarkedet Lidkøb på Østerbro, hvor private sælgere kan leje en stand, fylde den med alverdens boligting, tøj og hvad de ellers vil af med, og så kan genbrugsjægere købe sagerne med hjem og få glæde af dem.

I et stykke tid har et lignende koncept eksisteret i Valby – dog udelukkende med fokus på børnetøj og -grej. Navnet er Børneloppen, og her kan man ligeledes leje en stand og sælge ud af ting, man ikke længere bruger.

Børneloppen i Valby er blevet en stor succes, og derfor har folkene bag butikken åbnet endnu en afdeling i københavnsområdet, så endnu flere forældre samt vordende mødre og fædre kan få glæde af det smarte genbrugskoncept.

Foto: PR

Brugt grej får nyt liv

Børneloppens nye afdeling ligger på adressen Frode Jakobsens Plads 2 i Vanløse, og selv om man ikke lige bor i nærheden, kan det være en god ide at svinge forbi.

Mange forældre kender nok til følelsen af, at pengene fosser ud af lommerne, fordi ungerne hele tiden vokser ud af  tøj og sko, som ellers ikke har mange måneder på bagen, og dertil kommer udgifter til alt fra klapvogne og køjesenge til gyngeheste, Elsa-kjoler og skoletasker.

Læs også: Stort loppeparadis på Østerbro er fyldt med genbrugsguld

Derfor giver det god mening at sælge sine brugte børneting videre og købe andres aflagte i stedet for at erhverve sig nyt af det, som de små hurtigt vokser ud af eller bare mister interessen for.

På den måde skåner man nemlig ikke kun miljøet, men sparer også masser af penge.

Største butik hidtil

Med hele 311 stande er loppeshoppen i Vanløse den største, som Børneloppen hidtil har slået dørene op til. Det vil sige den største af i alt syv butikker, for udover Valby og Vanløse er Børneloppen at finde i Slagelse, Randers, Holbæk, Odense og Aalborg.

Der er rift om de mange stande, som uge efter uge lejes ud til forældre, der har ryddet op på ungernes værelser samt i deres klædeskabe.

På standene finder man beklædning i lange baner. Her er både sparkedragter til de helt små, sko til dem, der netop har lært at gå, flyverdragter i alle størrelser, tylskørter, gummistøvler og meget mere. Og både mærker som H&M, MarMar, Molo, Wheat, Ralph Lauren og Tommy Hilfiger er repræsenteret.

Men på hylderne finder man også meget andet end tøj og sko.

Foto: PR

Her er legetøj til børn i stort set alle aldre, lige som at man kan finde udstyr og pyntesager til børneværelset – eksempelvis farverige opbevaringsbokse, uroer og plakater.

Et hjørne af butikslokalet er fyldt med større varer som barnevogne, klapvogne, vugger, lifte og autostole, og rundt omkring på de forskellige stande kan man være heldig at finde både ammepuder og sengetøj, hvis det er det, man er på udkig efter.

De private sælgere fastsætter selv priserne på deres varer, og de ligger oftest et godt stykke under nypriserne.

Læs også: Bedste julegave: Ny nichebutik sælger KUN julesweaters

Find vej til lopperne

Børneloppen ligger lige ved Vanløse Station, så det er nemt at komme dertil med enten S-tog eller metro.

Busserne 9A, 10, 13, 22, 31 og 142 standser også tæt på.

Ankommer man i bil, kan man benytte parkeringskælderen under butikken. Her er det gratis at holde i op til to timer, hvis blot man husker at stille p-skiven.

Priserne for leje af stande begynder på 200 kroner, og Børneloppen tager 15 procent i komission for de solgte varer.

Se mere på boerneloppen.dk.

Hvad: Børneloppen
Hvor: Frode Jakobsens Plads 2, Vanløse
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag-søndag kl. 10-16

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Starter i juni: SAS genoptager en række ruter til Europa og USA

Skrevet af: Redaktionen

SAS genoptager mange flere flyvninger i juni fra Københavns Lufthavn.

Faktisk kommer de til at fordoble antallet af flyvninger, når de genetablerer en række ruter til destinationer i Europa og USA. Det skriver DR.

Hovedsageligt drejer det sig om ruter mellem de skandinaviske lande, men passagerer kan også se frem til igen at kunne rejse med SAS fra Københavns Lufthavn til destinationer som Amsterdam, Chicago og New York, meddeler selskabet ifølge DR.

SAS har som de fleste andre flyselskaber i verden været hårdt ramt af Corona-krisen, og man afskedigede eksempelvis 1700 medarbejdere for nylig.

Starter med europæiske destinationer

8. juni genoptager SAS flyvninger fra København til Amsterdam, Bergen og Stavanger. Der genoptages også flyvninger fra Stavanger til Aberdeen samt fra Stockholm til Helsinki og Turku i Finland.

Fra 10. juni kommer flyene mellem København og henholdsvis New York og Chicago i USA igen på vingerne.

Inden juni flyver SAS med 15 procent af sin normale kapacitet på grund af rejse-restriktioner som følge af udbruddet af coronavirus.

Når ruterne i juni alle sammen er genoptaget, har SAS fordoblet sin kapacitet. Dermed er 30 procent af kapaciteten på vingerne igen.

SAS har indført obligatorisk brug af mundbind for alle passagerer.

Klar til slik og popcorn: Nu genåbner flere store biografer i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer været lukket, men nu er de første 11 af kædens 23 biografer klar til at åbne igen.

På fredag den 29. maj slår Falkoner, Dagmar, Field’s, Lyngby og Tåstrup i Hovedstadsområdet samt Nordisk Film Biografer i Aarhus C, Odense, Aalborg Kennedy, Esbjerg, Herning og Kolding dørene op.

Torsdag den 4. juni genåbner yderligere mindst syv Nordisk Film Biografer i Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Randers, Viborg, Aarhus og Aalborg.

Imperial, Palads og biograferne i Waves og Frederikssund åbner gradvist i den efterfølgende periode.

Det skriver Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

“Vi savner vores gæster, og gæsterne savner os. Men nu er vi heldigvis klar til at åbne gradvist igen.

Vi vil skabe en tryg biografoplevelse og en sikker genåbning, hvor der er fuldt fokus på at overholde myndighedernes retningslinjer,” siger Casper Bonavent, som er direktør i Nordisk Film Biografer Danmark.

Holder åbent på bestemte dage

Biograferne vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage.

Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyerne, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Gæsterne vil blive mødt af en vært i hver biograf, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

“Vi har fået gode og præcise retningslinjer fra myndighederne, men med 23 meget forskellige biografer er det selvfølgelig lidt af et puslespil at få det hele til at gå op.

Vi har nu lagt en åbningsplan, så gæsterne trygt kan komme i biografen og få en god oplevelse. Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og vores dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe – og jeg lover, at det også vil være muligt at købe både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn til biografturen,” siger Casper Bonavent.

Når Nordisk Film Biografer åbner, lægges der ud med bl.a. at vise animationsfilmen ”Fremad”, den danske debutfilm ”Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og ”Bombshell” med Charlize Theron.

Nordisk Film Biografer opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.

Alt kan laves i bilen: Kom med til bil-yoga og bil-banko i denne uge

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Meyers
Foto Meyers

Drive-in bio har fået en ny storhedstid efter Corona. Det samme gælder for drive-in koncerter og -comedy.

Nyeste skud på stammen er drive-in bil-yoga og bil-banko, der starter allerede i morgen.

Læs også Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Bil-yoga

Yoga fra din bil har du måske ikke umiddelbart hørt om før.

Men det er ikke desto mindre dét, som sker i morgen kl. 17 på den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn.

Yogalærer Lasse Flintholm underviser en 45 minutter lang yoga-sekvens, som vi sammen laver siddende i vores biler.

Du vil slippe dagens stress, og især din nakke og skuldre vil være glade, når du ruller hjem ad igen. Timen slutter af med en kort meditation. Undervisningen foregår transiteret via din bilradio eller via Facebook.

Læs også Nyt navn offentliggjort: Phlake spiller til Drive-in Live i næste uge

Bil-banko

På fredag er der store præmier på højkant, når du kan køre bilen til Nordhavn efter fyraften for at spille med i Meyers’ bil-banko.

Så find dine fire hjul frem og fyld bilen med fine folk.

Præmierne er de helt store af slagsen, når de udlodder:

  • Den populære brunch for to på deres helt nyåbnede Restaurant SULT
  • En middag for to, som en af de allerførste, på den romantiske Fasangården i Frederiksberg Have
  • Frokost for to i glashusene under åben himmel ved Meyers Deli på Frederiksberg
  • 10 lune kanelsnurrer fra Meyers Bageri
  • Billetter til valgfri filmvisning i Cinemateket.

Der spilles på engangsplader så husk en tusch og en ordentligt omgang godt humør.

Hvad: Bil-yoga og bil-banko
Hvor: Den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn
Hvornår: Bil-yoga er onsdag d. 27. maj 2020 kl. 17 og bil-banko er fredag d. 29. maj 2020 kl. 17 (porten åbner kl. 16.30).
Hvor meget: Billetten til bil-yoga koster 75 kroner, der dækker 45 minutters yogaundervisning, et friskt grøntsagsshot og en aktiv kul-juice fra ‘Anna og Juicen’, som vi langer ind gennem bilruden. Bil-banko koster 175 kroner og her får du fem spil banko, fire frikadeller og en forfriskning.
Hvordan: Køb billet til bil-yoga her og billet til bil-banko her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram