Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ugens tip: Japaner-pub med delemad og sake er altid et hit

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Jah på Gasværksvej. Foto: Jah Izakaya, PR
Jah på Gasværksvej. Foto: Jah Izakaya, PR

Kalenderen siger mandag, og er du fast læser her på MigogKbh, ved du, hvad det betyder.

Det er tid til Ugens tip, hvor vi hver uge viser vej til et af vores favoritsteder eller en særligt god oplevelse i byen.

I dag styrer vi cyklen mod Vesterbro. Nærmere bestemt Gasværksvej.

Her kan du nemlig tage en tur til Japan for en aften, og vi tør godt love, at du vil nyde hvert sekund.

Spis i baren

I Japan kan man besøge pub-lignende beværtninger, som er specialiseret i småretter og snacks, der matcher stedets udvalg af alkoholiske drikke.

Konceptet hedder izakaya, og heldigvis har nogen fundet på at bringe det til København.

Et af de steder, du kan besøge en hyggelig, afslappet japaner-pub i København, er på adressen Gasværksvej 21, hvor Jah Izakaya ligger.

Det er Cofoco-imperiet, der står bag restauranten, som har været at finde her i flere år, og indenfor kan du tage plads ved et af de små borde, eller du kan sætte dig i baren, hvis det skal være helt uformelt.

Maden er tilpasset sake-menuen, der består af både klassisk sake og mere vilde og ufiltrerede varianter, men er du mere til et glas vin eller øl serveret i store krus med hank, er der også råd for det.

Ukomplicerede retter til deling ved bordet

Du sammensætter selv dit måltid af så mange varme eller kolde småretter, du har lyst til.

Tjeneren anbefaler tre til fem, og viser det sig ikke at være nok, kan du jo altid tage en runde mere på menukortet.

Foto: Jah Izakaya, PR

Alle retter serveres til deling ved bordet – eller baren, hvis det er der, du sidder, og på den måde er der rig mulighed for at få smagt mange forskellige retter, hvilket må siges at være en fordel, for menukortet byder på et utal af fristelser.

Klassikere som sashimi og gyoza er altid på kortet, men en række af retterne skifter løbende i takt med sæsonerne.

Lige nu kan du eksempelvis få grillet havbars med ramsløg og asparges eller tatar af ravfisk og østers serveret med æg og stenbidderrogn.

Ingen af retterne er voldsomt komplicerede, men derimod enkle og virkelig gode, og spørger du os, er det næsten et must at skulle efter med sake.

Hvad: Jah Izakaya
Hvor: Gasværksvej 21, København V

Del artikel

Andre læser også