MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ugens tip: Kultbager genåbner med Danmarks bedste gulerodskage

Af André Bentsen
Vi var blevet lovet noget, der nok mindede om Danmarks bedste gulerodskage. Om den er det ved vi ikke med sikkerhed - men den er den bedste, vi nogensinde har smagt - så indtil videre, får Konsjös titlen. Foto: André Bentsen
Vi var blevet lovet noget, der nok mindede om Danmarks bedste gulerodskage. Om den er det ved vi ikke med sikkerhed - men den er den bedste, vi nogensinde har smagt - så indtil videre, får Konsjös titlen. Foto: André Bentsen

For de fleste starter et besøg hos denne uges tip med en tommelfinger, der danser hen ovre lækre billeder på Instagram og en mund, der begynder at løbe i vand.

Her på MigogKbh startede det med en sætning slynget hen over frokostbordet, hvor vi skylder en vis Natasja en tankesky af kærlighed for at have nævnt den hyggelige café, der vist nok skulle have Danmarks bedste gulerodskage.

Den skulle man angiveligt få hos Konsjös i en lille bagercafé med kultagtig status.

I hvert fald på Ønskeøen, Amager, hvor der går så mange mennesker ind og ud af døren på det lille bageri, der også gør sig til med masser af kombucha, lemonade og specialvin på hylderne, at de lige så godt kunne have etableret en svingdør.

Det meste af efteråret har det lokale samlingspunkt i Ørestad ellers leget mad-magnet i midlertidige lokaler på Asger Jorns Alle på grund af en vandskade.

Men denne weekend genåbnede Steffen og Karina Hedegaard deres lille hjertebarn på hjørnet af Robert Jacobsens Vej – og MigogKbh kunne ikke modstå fristelsen.

Den lille surdejsbolle blev der søndag morgen solgt 200 af på rekordtid. Foto: André Bentsen

Udsolgt på rekordtid

Det var vi ikke alene om at have svært ved.

“Vi har desværre ikke flere tilbage. Vi har allerede solgt 200 af dem,” siger en ung pige til en sød far, der havde set sig lun på en endnu mere lun surdejsbolle med en smule gulerod, økologisk saltet smør og Unika ost.

Det tog lidt længere tid at skrive artiklen her, fordi vi ikke måtte have computeren fremme ved bordet. Den slags synes typen, der kører en banankage med chokolade ned til dessert godt om. Foto: André Bentsen

Vi tog iøvrigt den tredjesidste af slagsen og fortrød det ikke.

Det kan hurtigt komme til at se lidt spartansk ud, når man ikke liner op til det helt store se-mig-spise-flot billede, men det smagte genialt og det samme kan man sige om surdejspaninien med skinke og ost, der fik fed kontrast af dijonsennep og lidt sirup.

De har en surdejspanini med soltørrede tomater, der også ser flot ud på billeder, men den her med skinke, ost, dijon og lidt sirup smager 10 gange bedre, end den ser ud. Foto: André Bentsen

Den tager sig om muligt endnu værre ud på et billede, men vi håber, at I stoler på os, når vi siger, at den var rigtig hapselapse.

Udvalget er småt men godt her i genåbningsperioden. Foto: André Bentsen

kardemommesnurrer, kanelboller og banankage blev også langet over disken i flyvende tempo, der passer godt til lufthavnsøen, men det er gulerodskagen, du skal sætte dig i metroen for.

Her er stykkerne til gengæld så store, at vi faktisk ikke kan anbefale dig, at du spiser mere end ét stykke.

…Af gangen.

Du skal et stykke ud forbi Royal Arena for at finde Konsjös. Foto: André Bentsen
De kunne lige så godt have sat en svingdør op, så hurtigt kom gæsterne ind og ud, da Konsjös i weekenden genåbnede. Foto: André Bentsen

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien