Ugens tip: Luksuriøs slikbutik laver episk varm chokolade med choko-flødeskum
Det er nu, at slikmunde skal lune sig på chokoladedrikke i Københavns søde choko-paradis.
Her på MigogKbh elsker vi at dele ud af byens hemmeligheder og fortælle om såvel nye, spændende steder og smagsoplevelser som gamle klassikere, vi slet ikke kan få nok af.
Vi har nogle søde tænder og holder derfor meget af syndige chokoladeforretninger.
Mellem dyre designerbutikker i den fornemme ende af Strøget ligger en luksuriøs en af slagsen, som året rundt lokker lækkersultne folk indenfor til et imponerende sortiment bestående af alt fra fyldte chokolader til kakao-gin.
Navnet er Hotel Chocolat, og særligt her i de kolde måneder er der en god grund til at besøge den kombinerede café og forretning med det overdådige udvalg.
De laver nemlig en episk varm chokolade toppet med himmelsk skum.
Læs også: Choko-himlen: Dansk verdensmester vil bygge verdens bedste chokoladefabrik
Find din favorit og husk skum
Når vi snakker om varm chokolade mener vi selvfølgelig ikke den über-søde slags, der kommer ud af en automat og mest af alt smager af sukker.
Næh nej, her er tale om varm chokolade på god, gammeldags maner. Og Hotel Chocolat har endda flere varianter at vælge imellem.
Vi er især vilde med det mørke mesterværk med hasselnød – en cremet varm chokolade med 70% kakao og masser af nøddesmag. Også varianten med saltkaramel kan i den grad anbefales.
Den er lavet på 50% kakao, men det lille strejf af salt gør, at den ikke bliver for sød i smagen.
Du kan også vælge en varm chokolade med enten chili, vanilje eller mint, eller du kan tage den helt klassiske med enten mælkechokolade eller mørk chokolade.
Tør du kaste dig ud i noget bittert, men samtidig krydret og lækkert, skal du vælge varianten med 100% kakao.
Lige meget hvilken af de varme chokolader du ender med at vælge, er det vigtigt, at du husker at sige kæmpe “Ja, tak!”, når ekspedienten spørger, om du vil have skum på.
Som prikken over i’et er Hotel Chocolats flødeskum nemlig tilsat chokolade, hvilket gør den cremede topping helt eminent.
Læs også: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter
International choko-succes
Bag britiske Hotel Chocolat står iværksætterne Angus Thirlwell og Peter Harris, som i 2004 berigede London med den første butik i det, der skulle vise sig at blive en international succes.
I dag har kæden mere 100 butikker rundt omkring i verden.
Udover forretningen på Strøget er Hotel Chocolat at finde tre andre steder i Danmark – nemlig i Frederiksberg Centret, på Ro’s Torv i Roskilde samt i Bruuns Galleri i Aarhus.
I Hotel Chocolats café kan du udover varm chokolade bestille søde sager som brownies og chokolade-tapas.
Prisen for en lille varm chokolade er 45 kroner, mens en stor koster 55 kroner. Chokoladeflødeskummet er inkluderet i prisen, men vil du have mere, kan det bestilles for 7 kroner.
Hvad: Varm chokolade
Hvor: Hotel Chocolat, Østergade 13, København K
Hvornår: Mandag-lørdag kl. 10-20 og søndag kl. 12-20
Hvor meget: 45 kroner for en lille og 55 kroner for en stor
Læs også: Croissant og kage-klar: Kendt gourmetbager åbner i Nordhavn