Ugens tip: Luksuriøs slikbutik laver episk varm chokolade med choko-flødeskum

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Hos Hotel Chocolat kan du vælge mellem flere forskellige varianter af varm chokolade. Foto: PR
Hos Hotel Chocolat kan du vælge mellem flere forskellige varianter af varm chokolade. Foto: PR

Det er nu, at slikmunde skal lune sig på chokoladedrikke i Københavns søde choko-paradis.

Her på MigogKbh elsker vi at dele ud af byens hemmeligheder og fortælle om såvel nye, spændende steder og smagsoplevelser som gamle klassikere, vi slet ikke kan få nok af.

Vi har nogle søde tænder og holder derfor meget af syndige chokoladeforretninger.

Mellem dyre designerbutikker i den fornemme ende af Strøget ligger en luksuriøs en af slagsen, som året rundt lokker lækkersultne folk indenfor til et imponerende sortiment bestående af alt fra fyldte chokolader til kakao-gin.

Navnet er Hotel Chocolat, og særligt her i de kolde måneder er der en god grund til at besøge den kombinerede café og forretning med det overdådige udvalg.

De laver nemlig en episk varm chokolade toppet med himmelsk skum.

Læs også: Choko-himlen: Dansk verdensmester vil bygge verdens bedste chokoladefabrik

Find din favorit og husk skum

Når vi snakker om varm chokolade mener vi selvfølgelig ikke den über-søde slags, der kommer ud af en automat og mest af alt smager af sukker.

Næh nej, her er tale om varm chokolade på god, gammeldags maner. Og Hotel Chocolat har endda flere varianter at vælge imellem.

Vi er især vilde med det mørke mesterværk med hasselnød – en cremet varm chokolade med 70% kakao og masser af nøddesmag. Også varianten med saltkaramel kan i den grad anbefales.

Den er lavet på 50% kakao, men det lille strejf af salt gør, at den ikke bliver for sød i smagen.

Hotel Chocolat på Strøget. Foto: PR

Du kan også vælge en varm chokolade med enten chili, vanilje eller mint, eller du kan tage den helt klassiske med enten mælkechokolade eller mørk chokolade.

Tør du kaste dig ud i noget bittert, men samtidig krydret og lækkert, skal du vælge varianten med 100% kakao.

Lige meget hvilken af de varme chokolader du ender med at vælge, er det vigtigt, at du husker at sige kæmpe “Ja, tak!”, når ekspedienten spørger, om du vil have skum på.

Som prikken over i’et er Hotel Chocolats flødeskum nemlig tilsat chokolade, hvilket gør den cremede topping helt eminent.

Læs også: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

International choko-succes

Bag britiske Hotel Chocolat står iværksætterne Angus Thirlwell og Peter Harris, som i 2004 berigede London med den første butik i det, der skulle vise sig at blive en international succes.

I dag har kæden mere 100 butikker rundt omkring i verden.

Udover forretningen på Strøget er Hotel Chocolat at finde tre andre steder i Danmark – nemlig i Frederiksberg Centret, på Ro’s Torv i Roskilde samt i Bruuns Galleri i Aarhus.

I Hotel Chocolats café kan du udover varm chokolade bestille søde sager som brownies og chokolade-tapas.

Prisen for en lille varm chokolade er 45 kroner, mens en stor koster 55 kroner. Chokoladeflødeskummet er inkluderet i prisen, men vil du have mere, kan det bestilles for 7 kroner.

Hvad: Varm chokolade
Hvor: Hotel Chocolat, Østergade 13, København K
Hvornår: Mandag-lørdag kl. 10-20 og søndag kl. 12-20
Hvor meget: 45 kroner for en lille og 55 kroner for en stor

Læs også: Croissant og kage-klar: Kendt gourmetbager åbner i Nordhavn

Menuer til en 50’er og gratis øl: Burger Shack åbner ny restaurant i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I juli måned gav Politikens anmelder Burger Shack en 6 hjerter anmeldelse, og siden kom turen så til Jyllands Postens anmelder, som kastede endnu en 6 stjernet anmeldelse efter burger-kæden.

Jyllands Posten udråbte desuden Burger Shack til vinderen af burgerkrigen i København.

Burgerjoint-kæden med 14 restauranter landet over er virkelig ved at erobre terræn i Hovedstaden, og har aktuelt planer om at åbne en Flagship Store på Nørreport og på Frederiksberg.

Men først kommer turen til en ny restaurant i Carlsberg Byen i den kommende weekend.

Menu til en 50’er og 500 gratis øl

Burger Shack åbner ny restaurant i Carlsberg Byen med plads til 60 siddende, og det fejres med en menu til en 50’er både lørdag d. 25. januar og søndag d. 26. januar samt 500 gratis Royal Øko IPA øl.

Hos Burger Shack glæder man sig til at slå dørene op til den nye restaurant.

“Vi har de sidste par måneder arbejdet intenst på at blive klar til åbningen i Carlsberg Byen.

Københavnerne har taget bedre imod os, end vi turde drømme om, så vi glæder os helt vildt til at kunne byde endnu flere kunder velkommen.

Nu også med mulighed for at sidde ned inde i restauranten,” siger driftsdirektør Christoffer No til MigOgKbh.

Frokostmenu til de mange studerende

Med lokation i Carlsberg Byen er der også et kæmpe potentiale med deres frokostmenu og så de mange studerende.

“Vores nye restaurant er nabo til 10.000 studerende på Campus Carlsberg, og vores frokostmenu er derfor som skabt til denne restaurant.

Mandag til fredag tilbyder vi nemlig en Shack Lunch menu (Burger, Sodavand & Pommes Fritter) til kun 65kr.,” forklarer Christoffer No.

Hvad: Burger Shack åbner ny restaurant
Hvornår: 25-26 Januar 11.30 – 21.00
Hvor: Humletorvet 4, 1799 København V.

Du kan få 1 meter lang Durum: Umut udvider med vild kebabshop

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis man kender lidt til Umut Sakarya, så ved man også, at han sjældent sidder stille.

Så derfor kommer det næppe som en overraskelse for nogen, at han har en nyhed i ærmet.

Nu er den så offentlig.

Umut går lidt andre veje end de klassiske flæskestegs-koncepter og udvider nu “imperiet” med en kebabshop.

Den kommer til at hedde Guldkebab by Guldkroen, og åbner som en pop up 14. februar og frem til sommerferien på Nørrebro.

Vild – vildere

Det bliver selvfølgelig ikke en kebabrestaurant, som vi kender det fra det københavnske.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som Umut kalder det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen som er Valentines Dag bydes der på gratis kebab og bajere til de 300 første.

Hvad: Guldkebab åbner med 300 gratis kebab og øl
Hvor: Rantzausgade 58b
Hvornår: 14. februar
Mere info her

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her