MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ugens tip: Ny restaurant er kendt fra Lyngby – men nu får de din mund til at løbe i vand i Indre By

Af André Bentsen
Okay, vi gik lidt amok, men ærligt; Vi kan godt anbefale den klassiske butter chicken. Vi synes dog, I skal prøve India Royale Lam, som kokken selv foreslog, og så toppe med  Chilli Panner og Samos Chaat. Foto: André Bentsen
Okay, vi gik lidt amok, men ærligt; Vi kan godt anbefale den klassiske butter chicken. Vi synes dog, I skal prøve India Royale Lam, som kokken selv foreslog, og så toppe med Chilli Panner og Samos Chaat. Foto: André Bentsen

Du kender Tikka Masala og du ved, at Indien altid passer godt på dine smagsløg.

Men du kender ikke India Royale i Store Kongensgade.

Endnu!

For det kommer du nemlig til, hvis du er fan af Ugens Tip i MigogKbh, og måske har en lille forkærlighed for butter chicken, eller vil prøve en Shahi Korma, som inderne ville lave den selv.

Efter en fortjent lang weekend tager vi dig nemlig nu med til et lille stykke af Indien i ugens tip, som vi udgiver hver mandag.

Kokkene i den splinternye restaurant er blevet headhutet fra Indien til København, hvor partnerne bag i sidste uge åbnede restauranten, der dufter af mere helt ud på gaden.

Normalt er de kendt fra Lyngby, og de har også for nylig åbnet en satellitafdeling på Kajen i Fisketorvet.

Men hvor man her satser mest på takeaway, byder restauranten i Store Kongensgade dig indenfor til en aften, hvor du bliver smittet med varme og humør.

Menukortet er stort og det kan være svært at vælge.

Et ekstra tip er at bestille hvidløgsnann til, så man dufter af det samme, når man går ud igen. Og måske en flaske vin. Foto: André Bentsen

MigogKbh spurgte derfor kokken himself, hvad han selv ville vælge, hvis han skulle smage tre forskellige ting og dele med en god ven.

“En Butter chicken er en klassiker, som alle danskere elsker, men der findes også mange andre spændende og krydrede retter som en Shahi Korma eller Tikka masala, siger han.

Sidstnævnte kan du få enten med kylling eller lam.

I Lyngby er India Royale ekstremt populært som take-away-sted, men i Store Kongensgade, har de gjort det hyggeligt til dem, der vil have en god aften i byen. Foto: André Bentsen

Del din mad og din vin

Det indiske køkken er kendt for at passe ekstra godt på sine vegatariske gæster, og sidder du på den side af bordet, skal du prøve Chili Panner eller Samos Chaat. Det bliver du ikke ked af!

Man kan københavnerne lære noget af indisk madkultur? I

“Indisk kultur har mange forskellige delevenlige retter, som er begyndt at blive meget “in” i København nu. Det synes, jeg godt vi kan tage mere til os, og så passer det godt til en god flaske vin eller et par cocktails, når man er ude, siger Simran Arora, der står bag restauranten.

Han beskriver idéen med stedet som ret simpel.

“Vi skal give alle vores gæster en smagsoplevelse med det nordindiske køkken, der er lidt ud over det sædvanlige, i autentiske og hyggelige omgivelser.”

Det kunne en hver køkkenchef sige, men når ordene bliver sagt, mens du stadig har den der lidt brændende fornemmelse og smag i munden, og stadig kan dufte de indiske urter og varme krydderier lidt, så køber du automatisk ind på ordene og lader dig rejse væk fra strømlinede hovedstad en times tid eller to.

Du kan starte med at lure på menukortet her.

Hvad: India Royale
Hvor: Store Kongensgade 44, 1264 København K
Hvornår: Søndag til torsdag kl. 16-22, fredag og lørdag kl. 16-23. (køkkenet lukker kl. 21.30)

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien