MigogKbh Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ugens tip: Romantik, DJ og 360-graders solnedgang på toppen af Rundetårn

Af André Bentsen
Nu kan du igen kigge stjerner og solnedgang fra Rundetårn med dine venner eller date. Foto: PR, Rundetaarn
Nu kan du igen kigge stjerner og solnedgang fra Rundetårn med dine venner eller date. Foto: PR, Rundetaarn

Alle har hørt om Kyssebænken i Rundetårn – stedet, hvor børn fjoller og ældre får en velfortjent pause efter at have besteget de knap 30 meter rundt om Københavns måske mest kendte tårn.

Bevæger man sig de sidste par meter op til toppen, kan man altid nyde udsigten over byen, men hvorfor nøjes med det.

Én gang om måneden inviterer Rundetårn nemlig til en hyggelig torsdagsbar, hvor det ikoniske vartegn og den lille kiosk på toppen forvandles til et samlingssted for kærester og venner, der gerne vil have en uforglemmelig aften med 360-graders solnedgang.

Det er det geniale koncept Future Female Sounds, der står bag musikken, og de inviterer hver gang en ny DJ til at spille solen ned over byen. 

Imens forvandels topkiosken lige under observatoriekuplen til en hyggelig after hours-aftenbar, og sælger drinks fra Mikropolis og To Øl, mens solens sidste stråler forsvinder over byen.

Future Female Sounds er et globalt netværk af over 10.000 kvindelige og non-binære DJs, en non-profit organisation, og et agentur, der uddanner DJs via talentforløb, workshops og events. Foto: PR

“Billetter koster 40 kr. – på samme billet kan I også gå på opdagelse i resten af tårnet, Observatoriet og den aktuelle udstilling i Bibliotekssalen, der for gæster til Stjernebar holder eksklusivt åbent helt til kl. 22, oplyser Rundetårn.

Guldkorn, du kan drysse ud på daten

Der er altid skiftende udstillinger i Bibliotekssalen, men også altid en hyggelig stående, der emmer af historie og stjernekig.

Du kan både gå på opdagelse i de skiftende udstillinger, men også lure på det oprindelige gamle værelse i tårnet. Foto: André Bentsen

Hvis du mangler lidt funfacts til samtalen op af den runde gang, så har MigogKbh gjort livet nemmere for dig: Du kan eksempelvis slynge ud, at tårnet blev bygget af Christian 4. i 1637, men først stod færdigt i 1642.

Rundetårn blev fredet i 1932 – nogle år før MigogKbhs redaktørs morfar, Carlo Bentsen, kom i det danske leksikon Hvem, Hvad, Hvor for at gå på hænder hele vejen op og ned.

Der er stor diskusion på de lokale værtshuse om, hvor højt tårnet egentlig er, men ifølge vores oplysninger, vinder du flest væddemål ved at gætte på 41,55 meter.

Fang dine billetter her.

Det er ikke er tilladt at medbringe drikkevarer eller at ryge på platformen.

Datoer og line-up:

 • 30. maj kl. 20-22 under Art Matter Festival
  DJ: Sofie Jacobi
 • 13. juni kl. 20-22
  DJ: Tia Turn Tables
 • 18. juli kl. 20-22
  DJ: Skye
 • 22. august kl. 20-22
  DJ: Carla Schack
 • 12. september kl. 20-22 under K7 WEEK og Golden Days Festival i Rundetaarn
  DJ: Luna Balslev

Del artikel

Andre læser også