Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ugens tip: Ryk i fængsel og hør alle røverhistorierne bag tremmer

Af André Bentsen
Egon Olsen er for længst færdig med at gå ud af den grønne port, men måske er det netop nu din tur til at gå gennem den. Foto: André Bentsen
Egon Olsen er for længst færdig med at gå ud af den grønne port, men måske er det netop nu din tur til at gå gennem den. Foto: André Bentsen

Ugens tip er denne gang en smuttur til en af Danmarks mest ikoniske bygninger, der for nylig fik fornyet opmærksomhed på grund af en Tv-serie om livet i fængsel.

Der er dog mere Egon Olsen end ‘Huset’ over de guidede rundvisninger i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel, som findes kun 14 minutter med S-toget fra Hovedbanegården.

Men hvorfor nu forfremme en tur bag tremmer til Ugens Tip, som vi på MigogKbh deler hver mandag med læserne?

Fordi MigogKbh for nylig blev lagt i kærlige håndjern, da vi blev vist rundt bag de høje sikkerhedsmure af en tidligere fængselsbetjent.

Det er nemlig pensionerede ansatte, der selv står for rundvisningerne i det kæmpemæssige fængsel.

Og de svarer lystigt på alle de spørgsmål, du måtte have.

På rundvisningerne kan du se spor fra den berømte tv-serie, Huset. Foto: André Bentsen

Og det gør de så godt, at du snildt kan tage både din date med til en sjov tur i kachotten, eller din familie til en historisk gennemgang af livet på skyggesiden.

Næste rundvisning er 18. maj, og så er der to rundvisninger 20. maj.

Kendt fra serie

At Huset blev optaget i Vridsløselille gør ikke besøget mindre sjovt, og har nok været medvirkende til, at rundvisningerne i løbet af foråret var så stor en succes, at alle rundvisninger var fuldt booket.

“Den store interesse betyder nu, at parterne bagudviklingen af Vridsløse på ny giver mulighed for at komme helt tæt på det gamle fængsel”, skriver fængslet på deres hjemmeside.

I dette hjørne gennemførtes engang en af de mest berømte flugtforsøg, hvor en stor gruppe fanger flygtede gennem et hul i muren skabt af en gedebuk. Men hvorfor kørte gedebukken forbi flere gange først? Foto: André Bentsen

Nye rundvisninger

Parterne arrangerer i første omgang otte nye rundvisninger, der løber af stablen over de kommende uger, og du kan allerede nu booke billet, og vi kan godt sende et følgetip i din retning – book nu – for om lidt bliver turene udsolgt.

Vi havde selv små dannebrosflag med for at tage et ikonisk billede, lige der, hvor Benny og Kjeld altid flager for Egon Olsens nyvundne frihed, men det er faktisk betjentenes vilde viden om forholdet til fangerne og livet som indsat, der vælter dig bag om dansen.

Her boede en af Danmarks mest frygtede massemordere i flere årtier. Foto: André Bentsen

En tidligere minister sad fængslet der efter at have stjålet fra statskassen, rockerne fik hver deres afdeling og fik smuglet ting ind, og nogle af landets farligste mordere har brugt hele deres liv i isolationscellerne.

Fordelingshallen, hvor der er overblik over alle de forskellige afdelinger er tudsegammel, men stadig effektiv. Foto: André Bentsen

Der er et begrænset antal billetter til hver rundvisning, og det er derfor vigtigt, at man på forhånd bestiller en billet.

Opdateret: De næste rundvisninger er 18. maj, 20. maj og 26. maj.

Fængslet opfordrer de til, at man annullerer sin bestilling, hvis man forhindres i at deltage.

Del artikel

Andre læser også