Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ugens Vintip: Disse vine går godt til sommerens fisk og skaldyr

Af Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Ugens vintip leveres hver uge i samarbejde med Brdr. D’s Vinhandel

Man behøver ikke tage til gaderne i Paris eller Cote d’Azur i det sydfranske for at nyde de populære og overdådige skaldyrsfade.

Mange københavnske restauranter har selv fået øjnene op for disse lækre delikatesser, og danskerne køber dem i stor stil.

Hos de danske fiskehandlere bugner det ligeledes med pil-selv rejer, kammuslinger, østers, jomfruhummer, krabbeklør og danske hummer.

Selv her kan man ofte købe alt tilbehør med også.

Har du kastet dig ud i skaldyrs-menuen, om det er på en restaurant eller derhjemme, kommer der her nogle ting, du skal overveje, inden du vælger din hvid- eller mousserende vin.

Hvordan er dine skaldyr tilberedt?

For det meste er skaldyr kogt og har dermed sin egen smag, en sart let sødelig og elegant smag – til det passer det meste hvidvin.

Har dine skaldyr fået en stegeskorpe, altså er de tilberedt via stegning, ændrer smagen sig en smule.

Stegning i smør karamelliserer dine skaldyrs overflade, og hertil vil en lidt federe hvidvin eller champagne gå bedre til, det kan være en Blanc de Blanc Champagne, en fed Chardonnay fra Bourgogne eller en ikke alt for solrig fed oversøisk Chardonnay

Ofte er det tilbehøret, vinen skal matches med.

For det meste kommer et skaldyrsfad med en kraftig mayonnaise/aioli, en syrlig vinaigrette og frisk citron – til alt dette vil en frisk syrerig vin passe til.

En kraftig europæisk Sauvignon Blanc, en kølig Riesling evt. fra Alsace eller ung frisk Champagne eller Cava

Sommerens must er klart et stort skaldyrsfad med en lækker kraftig aioli, vinaigrette til østers og et koldt glas hvidvin.

Mangler du vinen til din skaldyrsaften kommer der hermed nogle forskellige bud der passer til:

Maria Bonita Vihno Verde 2018

Tør og sprød sommer vin fra Portugal lavet på den lokale drue Loureiro. Vihno Verde betyder ”grøn vin” og kommer fra at man udnytter områdets potentiale til at lave sprøde, friske og syrerige unge hvidvine.

Tilbud lige nu – kun 64,95 kr. per flaske.( v. køb af 6 stk)

https://www.dvin.dk/shop/maria-bonita-vinho-verde/

Petra Unger Steinterassen Riesling 2017

I Kremstal Østrig hører Petra Unger til, en sej ung kvinde der producerer hvidvin på topniveau. En kniv skarp syrerig Riesling med god mineralitet.

Tilbud lige nu – kun 109,95 kr. per flaske ( v. køb af 6 stk)

https://www.dvin.dk/shop/petra-unger-steinterassen-riesling/

Smoking Loon Steelbird Chardonnay 2017

En oversøisk frisk og sprød Chardonnay uden fad fra det dejlige Central Coast i Californien. En vin med friske aromaer af citrus, melon og æbler.

Tilbud lige nu – kun 109,95 kr. per flaske. ( v. køb af 6 stk)

https://www.dvin.dk/shop/smoking-loon-steelbird-chardonnay/

Alexandre Penet EX Ante Champagne NV

Toplækker intro champagne fra Alexandre Penet lavet på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Kun ståltank og flaskelagring giver vinen en ekstra sprødhed og noter af æbler, pærer, kamille og kridt.

Tilbud lige nu – kun 289,95 kr. per flaske. ( v. køb af 6 stk)

https://www.dvin.dk/shop/penet-ex-ante-by-alexandre-penet/

Du kan også besøge Brdr. D’s Vinhandel
Rolighedsvej 9
1958 Frederiksberg

Tjek også MigogKbh’s Spiseguide med det fulde overblik over Københavns bedste restauranter, caféer og Take Away

Del artikel

Andre læser også