Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ugens Vintip: Disse vine passer godt til svampesæsonen

Af Redaktionen

Ugens vintip leveres hver uge i samarbejde med Sofie Lem Hansen, Sommelier hos Brdr. D’s Vinhandel

Kokkene fra mange danske restauranter bruger i øjeblikket masser af tid på at gå en tur i skoven.

Det er dog ikke for at strække benene eller lufte hunden, nej de er på svampejagt.

Svampesæsonen er nemlig begyndt, og overalt bliver der serveret lækre retter med kokkenes fund fra skovens bund.

Svamperisotto, svampetoast, mørbrad med svampe der er mange gode muligheder for at involvere denne delikatesse i din aftensmad planer.

Dog kan det være svært lige at vide hvilke vine man kan parre til disse, da svampe alle har en relativ speciel og jordlig smag.

Forhåbentlig når denne artikel er slut har du en nogenlunde ide om, hvad du skal servere næste gang svampe er på menuen.

Selvom svampe har deres specifikke smag, er det her som med så meget andet også gældende, at det kommer an på hvad de serveres med.

Serverer du en cremet svamperisotto eller et smørstegt stykke toast med svampe a la creme på toppen har du det til fælles, at retten har brug for hvis portion syre og fedme for at kunne klare henholdsvis smør, fløde og parmesan.

Dermed vil du i disse tilfælde sagtens kunne vælge en fed kraftig hvidvin så som en klassisk hvid Bourgogne.

Poulette Bourgogne Blanc 2016 – Bourgogne Frankrig

Profilen er koldgærede vine med finesse i metermål og den der helt særlige saftighed, som nærmest må ligge i vinmagerens gener. Aromaer af smørblomst, citrusskal, fersken og markant fedme.

Ved køb af 6 stk er prisen kun: 139,95 kr. SPAR 180 kr.

Tjek tilbuddet ud her

 Kaster du dig ud i retter, hvor svampene er mere i centrum og renere rette så som svampesuppe eller håndskåret tatar med svampe crudité og en let trøffel mayo, så skal du vælge en vin der matcher mere med svampene end selve tilbehøret.

Druesorterne Pinot Noir fra Frankrig og Nebbiolo fra Norditalien er ofte et rigtig godt match til disse rette. De har begge lidt jordlige, skovbund og svampeagtige noter.

Du kan også sagtens vælge Pinot Noir fra andre lande, dog hold dig fra de varmere vinområder, da vi gerne vil have knap så frugtige vine til svampe.

Carlo Revello Langhe Nebbiolo 2017 – Piemonte Italien

Nebbiolo-druerne kommer fra marker omkring den berømte landsby Annunziata, hvor jordbunden kalkholdig og hovedsagelig består af ler. Kompleks vin med noter af tobak, roser og kirsebær.

Ved køb af 6 stk er prisen kun: 169,95 kr. SPAR 180 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Weingut Kanitz Spätburgunder 2016 – Rheingau Tyskland

Spätburgunder er det tyske navn for Pinot Noir og er stærkt undervurderet. Duften er charmerende og betagende med friske skovjordbær, kirsebær og ribs. Urter og rodfrugter giver karakter og balance. Bløde, men tilstedeværende tanniner og en saftig frugtig afslutning.

Ved køb af 6 stk er prisen kun: 139,95 kr. SPAR 240 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Til slut kender vi alle sammen til en god saftig bøf med ristede svampe eller svampesauce eller krafttig gryderet med simrekød og kantareller.

Til disse retter siger det sig selv, at vi lige skal skrue kraftigheden op.

Tips omkring druesorter gælder stadig, men da der nu er en god bøf med masser af proteiner til og en kraftig sauce skal vinen dermed også have nok struktur at stå imod med:

Le Strette Barolo Black Label 2014 – Piemonte Italien

Vinen lagres den 28-32 måneder på store botti fade og i mindre kar. Noterne er, jævnfør blandingen af de 2 marker, mange og intense.

Kirsebær, moreller, blommer, tobak og kaffe danser i flot koordineret folkedanse sammen med krydderier, blomster og nuancer af grønne blade.

 Ved køb af 6 stk er prisen kun: 259,95 kr. SPAR 240 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Domaine R. Gibourg Morey St Denis 2013 – Bourgogne Frankrig

Robert Gibourg er en overset mester fra Morey-St-Denis og hans håndplukkede, naturgærede og umanipulerede villages-vin fra kommunen er et orgie i ren, upoleret og ægte burgundisk druesjæl.

Morelfrugt, hindbærlikør, viol og anis.

 Ved køb af 6 stk er prisen kun: 349,95 kr. SPAR 300 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Besøg Brdr. D Vinhandel her:
Østerbrogade 152
2100 København Ø

Rolighedsvej 9
1958 Frederiksberg

Ordrupvej 88
2920 Charlottenlund

Shop på: www.dvin.dk

Se de øvrige vintip lige herunder – bare klik på billedet

Tjek også MigogKbh’s Spiseguide med det fulde overblik over Københavns bedste restauranter, caféer og Take Away

Del artikel

Andre læser også