Ugens Vintip: Disse vine passer godt til svampesæsonen

Skrevet af: Redaktionen

Ugens vintip leveres hver uge i samarbejde med Sofie Lem Hansen, Sommelier hos Brdr. D’s Vinhandel

Kokkene fra mange danske restauranter bruger i øjeblikket masser af tid på at gå en tur i skoven.

Det er dog ikke for at strække benene eller lufte hunden, nej de er på svampejagt.

Svampesæsonen er nemlig begyndt, og overalt bliver der serveret lækre retter med kokkenes fund fra skovens bund.

Svamperisotto, svampetoast, mørbrad med svampe der er mange gode muligheder for at involvere denne delikatesse i din aftensmad planer.

Dog kan det være svært lige at vide hvilke vine man kan parre til disse, da svampe alle har en relativ speciel og jordlig smag.

Forhåbentlig når denne artikel er slut har du en nogenlunde ide om, hvad du skal servere næste gang svampe er på menuen.

Selvom svampe har deres specifikke smag, er det her som med så meget andet også gældende, at det kommer an på hvad de serveres med.

Serverer du en cremet svamperisotto eller et smørstegt stykke toast med svampe a la creme på toppen har du det til fælles, at retten har brug for hvis portion syre og fedme for at kunne klare henholdsvis smør, fløde og parmesan.

Dermed vil du i disse tilfælde sagtens kunne vælge en fed kraftig hvidvin så som en klassisk hvid Bourgogne.

Poulette Bourgogne Blanc 2016 – Bourgogne Frankrig

Profilen er koldgærede vine med finesse i metermål og den der helt særlige saftighed, som nærmest må ligge i vinmagerens gener. Aromaer af smørblomst, citrusskal, fersken og markant fedme.

Ved køb af 6 stk er prisen kun: 139,95 kr. SPAR 180 kr.

Tjek tilbuddet ud her

 Kaster du dig ud i retter, hvor svampene er mere i centrum og renere rette så som svampesuppe eller håndskåret tatar med svampe crudité og en let trøffel mayo, så skal du vælge en vin der matcher mere med svampene end selve tilbehøret.

Druesorterne Pinot Noir fra Frankrig og Nebbiolo fra Norditalien er ofte et rigtig godt match til disse rette. De har begge lidt jordlige, skovbund og svampeagtige noter.

Du kan også sagtens vælge Pinot Noir fra andre lande, dog hold dig fra de varmere vinområder, da vi gerne vil have knap så frugtige vine til svampe.

Carlo Revello Langhe Nebbiolo 2017 – Piemonte Italien

Nebbiolo-druerne kommer fra marker omkring den berømte landsby Annunziata, hvor jordbunden kalkholdig og hovedsagelig består af ler. Kompleks vin med noter af tobak, roser og kirsebær.

Ved køb af 6 stk er prisen kun: 169,95 kr. SPAR 180 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Weingut Kanitz Spätburgunder 2016 – Rheingau Tyskland

Spätburgunder er det tyske navn for Pinot Noir og er stærkt undervurderet. Duften er charmerende og betagende med friske skovjordbær, kirsebær og ribs. Urter og rodfrugter giver karakter og balance. Bløde, men tilstedeværende tanniner og en saftig frugtig afslutning.

Ved køb af 6 stk er prisen kun: 139,95 kr. SPAR 240 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Til slut kender vi alle sammen til en god saftig bøf med ristede svampe eller svampesauce eller krafttig gryderet med simrekød og kantareller.

Til disse retter siger det sig selv, at vi lige skal skrue kraftigheden op.

Tips omkring druesorter gælder stadig, men da der nu er en god bøf med masser af proteiner til og en kraftig sauce skal vinen dermed også have nok struktur at stå imod med:

Le Strette Barolo Black Label 2014 – Piemonte Italien

Vinen lagres den 28-32 måneder på store botti fade og i mindre kar. Noterne er, jævnfør blandingen af de 2 marker, mange og intense.

Kirsebær, moreller, blommer, tobak og kaffe danser i flot koordineret folkedanse sammen med krydderier, blomster og nuancer af grønne blade.

 Ved køb af 6 stk er prisen kun: 259,95 kr. SPAR 240 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Domaine R. Gibourg Morey St Denis 2013 – Bourgogne Frankrig

Robert Gibourg er en overset mester fra Morey-St-Denis og hans håndplukkede, naturgærede og umanipulerede villages-vin fra kommunen er et orgie i ren, upoleret og ægte burgundisk druesjæl.

Morelfrugt, hindbærlikør, viol og anis.

 Ved køb af 6 stk er prisen kun: 349,95 kr. SPAR 300 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Besøg Brdr. D Vinhandel her:
Østerbrogade 152
2100 København Ø

Rolighedsvej 9
1958 Frederiksberg

Ordrupvej 88
2920 Charlottenlund

Shop på: www.dvin.dk

Se de øvrige vintip lige herunder – bare klik på billedet

Tjek også MigogKbh’s Spiseguide med det fulde overblik over Københavns bedste restauranter, caféer og Take Away

Rosé Rosé åbner: Kendt adresse får ny bistro med rosé i lange baner

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Indian Summer er over os.

Så selvom kalenderen skriver september, så er der altid en skinnende undskyldning for at sippe rosé i solen.

Især fra tirsdag 22. september, hvor den helt nye restaurant Rosé Rosé åbner på en den kendte Strandvejsadresse i Hellerup nr. 203.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Pink procenter og klassisk kort

Når man ligefrem opkalder restauranten efter tidens hotteste lille lyserøde, så kræver det ikke Mensa-adgang for at regne ud, at herinde skænkes der gladeligt pink procenter i glasset.

Maden er én lang hitparade med klassisk smørrebrød til frokost, men menukortet skyder også med skarpt efter alle frankofiles yndlingsretter med moules marinieres, steak frites, tatar samt herre og dameudgaven af croques.

Aftenkortet udvider mulighederne med blandt andet jomfruhummer, mørbrad, bearnaise og peber boeuf og man kan altid tilkøbe sort trøffel til sin ret, hvis humøret skulle være til det.

Læs også: Guide: 10 gode chokoladebutikker i København

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Store kanoner rykker ind

Her lå før Hellerup Klub Brasserie, men nu er et nyt hold rykket ind – og de har erfaring i læssevis med til de historiske lokaler.

Peter Crone er uddannet kok og har drevet og forpagtet Klampenborg Galopbane, Kokkedal Slot samt Hygge i København K.

Lars Broberg, tidligere ejer af Tapasbaren og direktør i Hallernes Smørrebrød og Bo Bjerrum Hansen der ejer fire restauranter i Nyhavn og er medejer af Bistro Boheme.

Læs også: Citronmåne og træstammer som drinks: Københavnsk bar laver vilde kage-cocktails

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg
Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Klassisk bistro

“Når der opstår en mulighed for at rykke ind på en så attraktiv lokation som denne, sammen med en ressourcestærk ejerkreds og nogle absolutte topfolk fra den københavnske restaurantscene, så skal man slå til. Så det gør vi nu,” forklarer Peter Crone.

“Med gedigen klassisk bistromad, smørrebrød, et omfattende udvalg af drikkevarer og den type feel-good værtskab, der skaber stamsteder. Et sted hvor man lægger frokostmøderne og får lyst til at komme med vennerne og familien om aftenen.”

Til at styre smørrebrødet sikker i land under frokosten – og de klassiske franske bistrosmage lige i kuli-skabet, har de hevet køkkenchef Peter Stub (Restaurant Kanalen) ind i køkkenet.

Til at patruljere gulvet har de ansat restaurantchef Martin Knak (Den Lille Fede mfl.)

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Hvad: Rosé Rosé Bistro
Hvor: Strandvejen 203, Hellerup
Hvornår: Åbner tirsdag 22. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags

Indføres på kendt bar i København: Bestil mad leveret direkte til barstolen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Det er ingen hemmelig, at nattelivet er i knæ lige nu.

Den nye 22-regel, mundbind, social afstand og alt det andet gør det svært at drive natklub, men ejeren af en række københavnske barer og natklubber har valgt at invitere indenfor til et lidt anderledes oplevelse på ét af hans steder.

Han sørger nemlig for de gode drinks, men du let og bekvemt kan bestille maden på en app – direkte leveret til klubben.

Læs også Skovriderkroens nye restaurant: 5 retters menu og fri bar på Mandalay DinnerClub

Frankies Pizza PR foto

Barer og natklubber med spisning

”Med lavt blodsukker og usikre fremtidsplaner er det let at lægge sig ned i fosterstilling og se sin forretning blive pulveriseret.

Men hvad skulle det hjælpe?” lyder det fra Jesper Ejrup fra Bar-eventyret, der bl.a. står bag Ibiza Beach Bar, Rævens Bar og High Voltage Rock Club.

Derfor tilbyder Bar-eventyret nu muligheden for at kombinere de gode drinks med selvvalgt spisning på Ibiza Beach Bar.

Han har nemlig indgået et samarbejde med  Wolt, så du kan bestille, mens du sidder inde på baren og nyder din drink.

Læs også Pizza-konger: To københavnske pizza-steder igen blandt Europas bedste

Halifax Burger Foto PR

Prøv for eksempel en burger fra Halifax sammen med en iskold øl, tacos med tequila eller en Honolulu pizza med ananas og skinke fra Frankies med en stor sodavand fra baren.

Du kan med andre ord få den fede “ude oplevelse” og slå det sammen med et par forfriskende drinks, spille på arkademaskiner og drikke cocktails, mens du nyder en lækker bid mad på én og samme tid.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram