Ugens vintip med tilbud: Her er fire gode vine lavet på Riesling

Skrevet af: Redaktionen

Ugens vintip leveres hver uge i samarbejde med Brdr. D’s Vinhandel

I dag bliver Riesling vine drukket i stor stil på de danske og udenlandske restauranter.

Sådan har det ikke altid været. – For bare et årti siden, havde disse vine et helt andet ry. Et ry for at være halv- eller hel søde og ikke særlig veltillavede.

De blev derfor, for det meste, bare brugt som dessertvine.

Men i dag har flasken fået en anden lyd og dette skyldes nok vinhusenes højere engagement og mere fokus på at producere, promovere og eksportere de tørre vine.

Danskerne er vilde med Riesling

Danskerne har fået øjne op for, hvor alsidig disse gode dråber er.

Vine lavet på Riesling kommer nemlig i mange afskygninger og stilarter.

Alt fra søde sirupsagtige dessertvine, til knastørre, sprøde hvidvine og mousserende vine. Det er nok også derfor denne drue er blevet så populær blandt folket.

Den kan nemlig nemt bruges til alle anledninger og til forskellige retter fra fisk og skaldyr til stærkt asiatisk mad og endda som sød vin til desserter og kager.

Forskere mener at Riesling stammer fra den vilde druesort Silvestris som voksede frit i skovene i Oberrhein i Tyskland. Det er da også i området her, vi finder nogle af de fineste Riesling vine.

Der dyrkes lidt under 50.000 hektar Riesling i verden, og de bedste vine kommer i dag fra områder som Rheingau, Mosel & Rheinhessen i Tyskland.

Alsace i Frankrig, samt Wachau, Kremstal og Kamptal i Østrig. Selv de oversøiske områder som Clare Valley og Eden Valley i Australien og New York og Washington State i USA laver i dag hæderlige vine på Riesling.

Riesling er kendt for sit høje syreniveau, aromatiske udtryk med noter af lime, grønne æbler, honning, jasmin og petroleum ved lagring.

Prøv eksempelvis en af nedenstående vine sammen med et lækkert stykke dampet torsk med fint snittet grønne asparges tilsat lidt sesam vinagrette og kogte nye danske kartofler. Et sikkert hit til sommerens aftensmad.

Herunder har vi listet nogle bud på vine lavet på Riesling

Zinck Riesling 2017 – Alsace Frankrig

Prisvindende vinmager Philipe Zinck har lavet en økologisk tør og mineralsk Riesling. Jordbunden er spækket med ler og vulkansk jord og giver vinen nærmest et olieret præg samt saltet touch.

Ved køb af 6 stk. – koster den 119,95 kr- tjek tilbuddet ud her

 

Wagner Stempel Riesling Vom Porphyr 2017 – Rheinhessen Tyskland

En af Rheinhessens topstjerner Daniel Wagner laver her en blandingscuvee fra hans cru marker Heerkretz & Höllberg. Let røget og supermineralsk blandet med fersken og citrus.

Ved køb af 6 stk. – koster den 149,95 kr- tjek tilbuddet ud her

 

Nik Weis Urban Riesling 2018 – Mosel Tyskland

En læskende halvsød vin fra en af kongene i Mosel nemlig selveste Nik Weis. Ca. 15g restsukker gør denne Riesling perfekt til asiastiske retter.

Ved køb af 6 stk. – koster den 99,95 kr- tjek tilbuddet ud her

Petra Unger Steinterassen Riesling 2017 – Kremstal Østrig

Østrigsk Riesling fra den kvindelige vinmagerinde Petra Unger som altid har drømt om at lave vin. En vin fyldt med mineralitet i form af våde sten og kridt, tør, stringent syre og et strejf af citrus.

Ved køb af 6 stk. – koster den 109,95 kr- tjek tilbuddet ud her

 

Besøg os her:

Østerbrogade 152
2100 København Ø

Rolighedsvej 9
1958 Frederiksberg

Ordrupvej 88
2920 Charlottenlund

Shop på: www.dvin.dk

Se de øvrige vintip lige herunder – bare klik på billedet

Tjek også MigogKbh’s Spiseguide med det fulde overblik over Københavns bedste restauranter, caféer og Take Away

Werkstatt er nu åbnet: Gammel maskinfabrik er blevet nyt stort eventsted

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Det altid urbane Refshaleøen har fået et nyt eventspace.

Werkstatt bliver det nye samlingssted for kultur, musik og kunst og vil henover sommeren gæste madmarkedet Reffen med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og meget mere.

Oveni hatten udlodder de 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt.

Læs også: Masser af fordele og tilbud hver måned – prøv MigOgKbhs helt nye fordelsklub gratis

Råt og upoleret

Efter 2 års istandsættelse af et gammelt maskinværksted fra B&W-tiden slår Werkstatt 167 nu endelig dørene op.

De rå og upolerede rammer er smukt bevaret i den gamle hal, som nu er omdannet til et moderne eventspace med respekt for hallens fortid.

”Vi har glædet os til at byde en masse glade mennesker indenfor i Werkstatt.

Vi var klar til at åbne allerede tilbage i marts, før coronakrisen satte ind, men valgte at udsætte åbningen”, udtaler Frederik Schlütter, Eventchef på Reffen.

Werkstatt 167 er klar til at byde gæster velkommen til det nye samlingssted for kultur, musik og kunst, og vil i sommerperioden indgå som en del af Reffen – Copenhagen Street Food som det eneste indendørsområde på 1.000 m2.

Henover sommeren inddrages Werkstatt med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og lignende.

”Vi er nu helt klar og glæder os til at kunne inddrage Werkstatt som et aktivt og socialt samlingssted på Reffen” slutter Frederik.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Reffens nye sociale samlingssted

Visionen for Werkstatt 167 i sommerperioden er at skabe et samlingspunkts for byen og en platform, der rummer alle typer for kreativitet og kultur.

Hallen blev åbnet i weekenden med et program fyldt med kunst, kultur, musik, talks og alt derimellem.

I de kommende måneder bydes gæster indenfor i Werkstatt til forskellige workshops, musikarrangementer, kunstudstillinger og meget meget mere.

I denne uge er programmet fyldt til bristepunktet med jazzede vibes, hvor du kan nyde den sprudelende jazzstemning i selskab med Kaidi Tatham og et arsenal af musikere, instrumenter og maskiner, hvor de fra onsdag d. 8. juli til lørdag d. 11. juli skaber ny og unik musik.

Læs også Kaffebar i absolut topklasse: Nu er April Coffee med eget risteri åbnet i København

Werkstatt uddeler 10.000 kr til kulturprojekt

I forbindelse med åbningen, stiller Reffen det nye kulturelle samlingssted til rådighed som kreativ platform for alle, der har en god idé, et koncept eller bare mangler en plads at udfolde sig eller udstille på.

Reffen udlodder derfor 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt, der tager udgangspunkt i Werkstatts fantastiske rammer – indendøre, udendøre og sågar digitalt.

Alle kreative ildsjæle, koncepter og forslag er velkomne, det eneste krav, er at kulturen skal være i højsædet.
For at deltage i konkurrencen, skal man sende sit forslag, idé eller koncept til kultur@werkstatt167.dk inden 16. juli 2020 kl. 12:00.

Hvad: Werkstatt 167
Hvor: Refshalevej 167A, 1432 København K
Hvornår: Alle dage 12-21

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Burger-konger erobrer nyt område: Jagger åbner ny restaurant i morgen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Jagger Facebook
Foto Jagger Facebook

Endnu én af byens burger-konger udvider.

Denne gang er det Jagger, der åbner på Strandvejen i Hellerup.

Glæd til endnu flere, saftige burgere, fritter og intense milkshakes.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Foto Jagger Facebook

Tidl. Michelinkok bag

Jagger er resultatet af tidligere Michelinkok, Rasmus Oubæks kærlighed til mad – og hans vision om at lave et alternativ til de eksisterende burgerkæder.

Et sted, hvor maden altid er frisklavet, og hvor råvarerne er af høj kvalitet, med god smag og til en god pris.

Et sted i byen som er tæt på dig – og bor du nord for København, så er de nu endnu tættere på.

Burgerne bliver lavet, som Rasmus bedst kan lide dem.

Med jaggerdip, oksekød fra fritgående køer eller deres egen veggiebøf, den perfekte mængde salt og en blød briochebolle fra deres bageri i Sønderborg.

Læs også Leveres lige til døren: Her er de gode burgersteder i København på Just Eat

Foto Jagger Facebook

100% kvalitetsburgere

Jagger er resultatet af en moderne og urban burgerjoint.

Alt deres kød er 100% dansk.

Oksekødet kommer fra fritgående køer, og kyllingen er 100% dansk velfærd fra De Danske Familiegårde.

Smag fx en Double Jagger burger, en Fried Chicken burger eller en vegetarisk Halloumi burger.

Gå all-in og tilføj en Salted Caramel shake eller en med Oreo.

Læs også Nyt koncept: Spis alle de pizzaer og pandekager du overhovedet kan for 40 kr.

Foto Jagger Facebook

Jagger åbner i Hellerup lørdag d. 11. juli og findes derudover i Valby, Vesterbro, Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og København K.

Hvad: Jagger åbner i Hellerup
Hvor: Strandvejen 149, 2900 Hellerup
Hvornår: Lørdag d. 11. juli 2020 kl. 16
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Flammen har store restauranter i København i Nyropsgade ved Søerne og H.C. Andersens Boulevard. Find dem her.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Thomas Krohn, Area Manager for Restaurant Flammen på Sjælland.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Thomas Krohn.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Thomas Krohn.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.