Ugens vintip med tilbud: Her er fire gode vine lavet på Riesling

Skrevet af: Redaktionen

Ugens vintip leveres hver uge i samarbejde med Brdr. D’s Vinhandel

I dag bliver Riesling vine drukket i stor stil på de danske og udenlandske restauranter.

Sådan har det ikke altid været. – For bare et årti siden, havde disse vine et helt andet ry. Et ry for at være halv- eller hel søde og ikke særlig veltillavede.

De blev derfor, for det meste, bare brugt som dessertvine.

Men i dag har flasken fået en anden lyd og dette skyldes nok vinhusenes højere engagement og mere fokus på at producere, promovere og eksportere de tørre vine.

Danskerne er vilde med Riesling

Danskerne har fået øjne op for, hvor alsidig disse gode dråber er.

Vine lavet på Riesling kommer nemlig i mange afskygninger og stilarter.

Alt fra søde sirupsagtige dessertvine, til knastørre, sprøde hvidvine og mousserende vine. Det er nok også derfor denne drue er blevet så populær blandt folket.

Den kan nemlig nemt bruges til alle anledninger og til forskellige retter fra fisk og skaldyr til stærkt asiatisk mad og endda som sød vin til desserter og kager.

Forskere mener at Riesling stammer fra den vilde druesort Silvestris som voksede frit i skovene i Oberrhein i Tyskland. Det er da også i området her, vi finder nogle af de fineste Riesling vine.

Der dyrkes lidt under 50.000 hektar Riesling i verden, og de bedste vine kommer i dag fra områder som Rheingau, Mosel & Rheinhessen i Tyskland.

Alsace i Frankrig, samt Wachau, Kremstal og Kamptal i Østrig. Selv de oversøiske områder som Clare Valley og Eden Valley i Australien og New York og Washington State i USA laver i dag hæderlige vine på Riesling.

Riesling er kendt for sit høje syreniveau, aromatiske udtryk med noter af lime, grønne æbler, honning, jasmin og petroleum ved lagring.

Prøv eksempelvis en af nedenstående vine sammen med et lækkert stykke dampet torsk med fint snittet grønne asparges tilsat lidt sesam vinagrette og kogte nye danske kartofler. Et sikkert hit til sommerens aftensmad.

Herunder har vi listet nogle bud på vine lavet på Riesling

Zinck Riesling 2017 – Alsace Frankrig

Prisvindende vinmager Philipe Zinck har lavet en økologisk tør og mineralsk Riesling. Jordbunden er spækket med ler og vulkansk jord og giver vinen nærmest et olieret præg samt saltet touch.

Ved køb af 6 stk. – koster den 119,95 kr- tjek tilbuddet ud her

 

Wagner Stempel Riesling Vom Porphyr 2017 – Rheinhessen Tyskland

En af Rheinhessens topstjerner Daniel Wagner laver her en blandingscuvee fra hans cru marker Heerkretz & Höllberg. Let røget og supermineralsk blandet med fersken og citrus.

Ved køb af 6 stk. – koster den 149,95 kr- tjek tilbuddet ud her

 

Nik Weis Urban Riesling 2018 – Mosel Tyskland

En læskende halvsød vin fra en af kongene i Mosel nemlig selveste Nik Weis. Ca. 15g restsukker gør denne Riesling perfekt til asiastiske retter.

Ved køb af 6 stk. – koster den 99,95 kr- tjek tilbuddet ud her

Petra Unger Steinterassen Riesling 2017 – Kremstal Østrig

Østrigsk Riesling fra den kvindelige vinmagerinde Petra Unger som altid har drømt om at lave vin. En vin fyldt med mineralitet i form af våde sten og kridt, tør, stringent syre og et strejf af citrus.

Ved køb af 6 stk. – koster den 109,95 kr- tjek tilbuddet ud her

 

Besøg os her:

Østerbrogade 152
2100 København Ø

Rolighedsvej 9
1958 Frederiksberg

Ordrupvej 88
2920 Charlottenlund

Shop på: www.dvin.dk

Se de øvrige vintip lige herunder – bare klik på billedet

Tjek også MigogKbh’s Spiseguide med det fulde overblik over Københavns bedste restauranter, caféer og Take Away

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.