ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Donuts, cupcakes og kæmpe lagkager: Uimodståeligt bagværk er flyttet til ny lokation

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Tilbage i april kunne vi fortælle historien om 24-årige, Ynja Mist Aradóttir, fra Island, der indtil Corona ramte bagte de mest vidunderlige kager til bryllupper, barnedåb og andre store fester.

Corona og forsamlingsforbud satte desværre en stopper for den originale forretningsplan, og det fik Ynja til at tænke ud af boksen og i stedet omdanne selskabskagerne til bagværk og kager, som du kunne købe med hjem.

Inden længe blev det lille bageri så populært, at de voksede ud af deres daværende lokaler på Amager Boulevard, og derfor er de nu flyttet til store, flotte lokaler ikke langt derfra.

Foto PR

Himmelske kager

Vil du også gerne smage de saftige islandske kanelsnegle og de overdådige lagkager, så skal du fremover cykle til Amagerfælledvej 162 – eller tage metroen til DR-byen, der stopper lige om hjørnet.

Efterspørgslen hos det lille bageri blev i foråret hurtigt stor, og derfor har de nu udvidet med et nyt, stort bageri og en hyggelig café, hvor du kan nyde de gode sager.

MigogKbh kom egentlig forbi bageriet på Amager Boulevard ved et tilfælde, men vi blev straks fanget af den vidunderlige duft af kanel helt ude på gaden.

De islandske onsdagssnegle, “snudur”, er lidt blødere end den snegl, vi kender, men smagen er mindst dobbelt så god.

Og så toppes de lige med for eksempel Oreo, chokolade eller saltkaramel for at gøre det endnu bedre.

Selv kanelsneglen er en ordenligt basse, men fordi dejen er så luftig, så kan man (sagtens) spise en hel – det har vi selvfølgelig testet.

Er du dog også lidt fascineret af de smukke festkager, så laves de også stadig, men bare i mindre størrelser til 6-10 mennesker, og så til kun 250 kr.

Også deres donuts skal du ikke snyde dig selv for at smage.

Foto Bake My Day Instagram

Nytænkte forretningen

Når der opstår forsamlingsforbud og hænger ”bliv-hjemme”-skilte alle vegne, så er det de færreste, der har brug for kager til +50 mennesker.

Det siger sig selv, og det oplevede bageriet Bake My Day under nedlukningen i 2020.

”Det skete bare fra den ene dag til den anden. Så havde vi ingen ordrer i bogen,” fortalte Ynja Mist Aradóttir tilbage i april.

Så måtte der i stedet tænkes ud af boksen.

Hurtigt blev det lille ”catering”-bageri omdannet til en kage-shop, hvor du i stedet for kager til 50 personer kan få lækre cupcakes, donuts og nogle helt særlige, islandske onsdagssnegle.

Bageriet er åbent mandag-lørdag, og du kan altså sagtens nøjes med en lille kage eller to – men vi advarer om, at det nok bliver svært at begrænse sig.

Hvad: Bake My Day er flyttet
Hvor: Amagerfælledvej 162, 2300 København S
Hvornår: Åben mandag-lørdag
Hvordan: Se mere her

Del artikel