MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så bliver det ikke mere klassisk: Dansk julefrokost hos Restaurant Vita

Af Mathilde Mågård Hansen

I en tid hvor vi ikke kan rejse ud i verden, så findes der simpelthen ikke noget bedre tidspunkt at dyrke det danske og vores elskede danske køkken.

Skal det være rigtig godt, så skal du forbi en ærkedansk klassiker: Restaurant Vita.

De gamle fredede lokaler på St. Kongensgade har huset Vita længere end de fleste kan huske og laver nogle af de bedste danske retter i byen.

Både deres jule- og nytårsmenu kan fås som takeaway.

Foto PR

En dansk klassiker

Man er ikke i tvivl, om at det er nogle lokaler med en helt særlig historie her på St. Kongensgade.

Oprindeligt var det et apotek, og man finder stadig faktisk de mange hylder til medicinen inde bag væggen.

Nu er bygningen fredet, og i de sidste 25 år har Restaurant Vita holdt til.

De er for københavnerne kendt især deres andesteg og deres noget utraditionelle åbningstider.

Fredag og lørdag er der nemlig servering helt indtil kl. 05 om morgenen, og ugens andre dage er vi også på den anden side af midnat.

Forklaringen ligger i restaurantens tidlige stamgæster.

”Vita har altid været en restaurant for det arbejdende folk. Vi har virkelig mange stamgæster.

Det er alt fra politikere, skuespillere og andre, der arbejder sent, men stadig gerne vil have et godt, dansk måltid,” forklarer ejerne af restauranten selv.

Foto PR

En jul og nytår udover det sædvanlige

Vita er for mange københavnere en højt elsket gammel kending, og hvis der er noget de kan – så er det altså at lave en god, klassisk julefrokost med alt, der hører sig til.

Det består selvfølgelig både af det kolde bord med flere forskellige slags sild, laks, fiskefilet, æg og rejer og meget mere.

Når de lune retter serveres, så er det både med ægte flæskesteg, andesteg, mørbradbøffer, frikadeller, leverpostej og æbleflæsk – bum.

Alt er selvfølgelig hjemmelavet, og Vita har deres helt egen leverandør af ænder, og det er skam også nødvendigt.

Til Mortensaften lavede de nemlig intet mindre end 660 ænder både til restaurantens gæster og ud af huset.

Julefrokostmenuen kan også fås som takeaway, og er du til en sen baghjul, så kan du også nyde den i januar.

Foto PR

Julen hos Vita er noget helt særligt, men det er deres nytårsfejring også.

Her byder de på en 3-retters menu med taskekrabbe til forret og rosa stegt kalvemørbrad, Pommes Anna og kantarelsauce til hovedret.

Til dessert kan I nyde en lækker og blød chokoladekage med vaniljeparfait – mums.

Sæt punktum for 2020 og gå ind i det nye år hos en ægte københavner-klassiker, der klarer hele menuen for jer.

”Vi plejer at sige, at det er ikke os, der ejer Restaurant Vita – det er København,” forklarer ejerne af Restaurant Vita.

I weekenden indtager pianisten klaveret, og så bliver det altså ikke meget mere autentisk.

Hvad: Jul og nytår hos Restaurant Vita
Hvor: Store Kongensgade 25, 1264 København K
Hvornår: Alle dage
Hvor meget: Luksus julebuffet mandag-torsdag 249 kr. til frokost. Fredag og lørdag samt alle ugens dage om aftenen 375 kr. (inkl fri blød bar i 3 timer 698 kr.). Nytårsmenu 449 kr. og som takeaway 298 kr.
Hvordan: Book bord lige her