MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Kongen af Mormormad: Umut åbner ny restaurant i København med Take Away

Af Rasmus Kramer Schou
Guld2Go
Guld2Go

Kendiskokken, tossekokken, De Sociale Mediers betvinger, Umut Sakarya, er ved at blive kæmpe kalif i restaurationsverdenen.

Hans partner in crime, Frank Svärd, og ham har allerede to absurd populære restauranter.

Guldgrillen, som nok er Danmarks bedste grillbar og så Guldkroen – en genistreg af en ABC i dansk madkultur.

En ærkedansk kro, som serverer så klassiske danske retter i traditionelle rammer, man overhovedet kan forestille sig.

Tænk tarteletter, stegt flæsk og regnbueis.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Guld2Go

Kæmpe efterspørgsel

“Efterspørgslen på takeaway fra Guldkroen har været kæmpestor,” forklarer Frank Svärd.

“Men vi har nået vores kapacitet derinde, og kan simpelthen ikke lave mere mad, end vi allerede gør. Så nu åbner vi Guld2Go.”

Guld2Go åbner på Ryesgade 63, altså Østerbrosiden af den populære vej og kommer til at have hjemmelavede hverdagsretter, som vi ønskede, vores mor havde lavet dem.

Boller i karry, forloren hare, brændende kærlighed, tarteletter og mørbradgryde. Prisen bliver 125,- pr. ret. Eller 155, hvis man bestiller en herre-udgave.

Citronfromage til dessert.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.

Åbner når sønnike er kommet

“Vi ville gerne åbne her i slutningen af marts, men min kone Mette er gået over termin, som var i søndags. Så jeg skal lige have en søn, så åbner vi.

Det bliver i starten af april, og samtidig på Guldkroens 2 års fødselsdag. Den præcise dato skal vi nok melde ud på MigOgKbh, når vi har den.”

Til åbningsfesten serverer Guld2Go gratis mørbradgryde.

“Vi ville egentlig ‘bare’ lave en takeaway, men lokalet kunne noget mere, kunne vi godt se. Så nu er vi også blevet en restaurant med plads til 30 siddende gæster.”

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum

Guld2Go

Integrationsmenu

“Jeg er jo tyrker,” forklarer Umut.

“Men min mave er meget dansk. Både da jeg vandt MasterChef med René Dif, og da jeg lavede mad på et dansk plejehjem. Hele toppen af Dansktoppen har også været på Guldkroen.”

“Guld2Go er næsten nabo til Udlændingestyrelsen, og de vil gerne være danske.

Så vi har sat en integrationsmenu på kortet, så alle de nye kan se, hvad dansk mad var og stadigvæk kan være. Tarteletter til forret, frikadeller til hovedret og citronfromage til dessert.

250 kr. og så er du i hvert fald dansk i maven.”

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

God mad til syge mennesker

Frank Svärd tager over:

“Vi kan se Rigshospitalet fra vores vindue, og planen var egentlig at være her for dem, når de er trætte af hospitalsmad. Også for de ansatte.

Der er jo 12.000 fuldtidsansatte derovre, som går ud og køber mad eller bestiller. De skal også kunne smage god dansk mad i deres frokostpauser.”

Derfor har Guld2Go både aften- og frokoståbnet.

Der er klassisk dansk smørrebrød (45 ,- pr. stk. eller 3 stk. for 125,-)  og en enkel lun ret på frokostkortet. Der kan bestilles takeaway og levering af både frokost og aftenkortet.

“Vi kan godt lide varm mad. Og vi har med vilje retter på kortet, der kan holde sig længe varme, så når man bestiller take-away eller får leveret, så er maden varm.”

Appen man kan bestille fra hedder My Takeaways og findes både til iOS og Android.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Hvad: Guld2Go
Hvor: Ryesgade 63, Østerbro
Hvornår: Åbner når Frank har fået sin søn

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien