ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slut med tarteletter og stegt flæsk: Umut lukker Guldkroen og Guldgrillen

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: PR, Guldkroen
Foto: PR, Guldkroen

Umut Sakarya har besluttet, at lukke sine to succesrestauranter Guldkroen og Guldgrillen.

Det har han netop meldt ud på Instagram.

Lukningen sker som følge af ændringer i Umuts liv, der gør, at han nu er klar til nye projekter.

“Det er en beslutning, jeg har taget for et godt stykke tid siden, men det er først nu, jeg kan sige det til jer,” skriver Umut blandt andet i opslaget.

“Jeg tror, at mine restauranter er blevet til succeser, netop fordi jeg har lagt hele min krop og sjæl i dem – jeg har været mine restauranter og mine restauranter har været mig. Derfor er det også naturligt at de koncepter og projekter, jeg skaber ændrer sig i takt med, at jeg ændrer mig.”

Den kendte kok fortæller desuden, at der er sket meget, siden han blev selvstændig, og især de seneste par år har været skelsættende for ham.

“Jeg har kigget en turbulent fortid i øjnene. Jeg har set indad, spottet mine fejltrin og rettet op. Jeg har tilgivet andre og nok vigtigst af alt tilgivet mig selv. Jeg har kæmpet og taget ansvar for mit liv og mit eget helbred, både fysisk og mentalt. Jeg har vendt hele mit liv om – og jeg er lykkelig,” lyder det fra Umut.

Han fortæller ydermere, at det i en periode ikke har føltes autentisk for ham at gå på arbejde, og at dette er en af årsagerne til lukningerne.

Brænder stadig for kogekunsten

Hvad der skal ske nu, løfter Umut også lidt af sløret for.

Han fortæller, at der nu bliver plads til nye projekter og mere formidling af kogekunsten, som han brænder for.

Umut vil i fremtiden lave mere tv og YouTube, skrive kogebøger og lave private dining-arrangementer samt pop-up-restauranter i forskellige genrer, og derudover vil han udføre konsulentarbejde og holde foredrag.

Til slut afslører Umut, at han har et markedsføringsbureau i støbeskeen.

Del artikel