ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Undgå barnemord på vinen

Af Annoncør

Den noget dramatiske overskrift skal forklares med, at barnemord er det udtryk, man bruger, når en god flaske vin bliver åbnet for tidligt. Den er ikke dårlig, men du kan smage at vinen er lukket og på ingen måder lever op til de forventninger du havde til hverken duft eller smag. Den oplevelse ligger år ude i tiden, men nu er flasken åben og det er svært ikke at bande lidt for sig selv. Eller højlydt … alt efter temperament.

 Billig vin har et meget kort liv

Men hvordan ved man egentlig om en vin er drikkeklar? Det er der flere svar på, men lad os starte med vinens pris. Hvis du har givet under 50 kr. for den, kan du trygt regne med at den skal drikkes ung – gerne inden for 1-2 år efter du fandt den i supermarkedet. Den har nul udviklingspotentiale i sig og er i produktionen designet til at være drikkeklar fra start. Grunden er den enkle, at langt de fleste vindrikkere egentlig ikke går op i vin, men bare vil have et eller andet, der er drikkeklart nu. Det er en ærlig sag. Men oplevelsen er så også derefter. 

Opnå mere duft og smag over tid

Når du op over 100 kr. flasken, bliver det straks mere komplekst … både hvad angår vinen og hvornår den skal drikkes. For så afhænger det af flere faktorer som drue, område, årgang og kælderteknik. Dog er der ingen vinproducent, som frigiver sin vin, hvis den ikke på et eller andet niveau er drikkeklar. Men rigtigt mange af de bedre vine udvikler sig positivt med nogle år på hylden. Vin er jo en levende ting, så med tiden udvikler den flere aromaer og smagsnoter … indtil den til sidst går over og dør helt. Kunsten er med andre ord at nyde den, når den har nået sit fulde potentiale. 

Find vine med langt liv hos FineWines

Hvis det er de bedre vine, du er på udkig efter, så und dig selv at lægge vejen ind forbi finewines.dk. Her finder du det vildeste udvalg af de bedste vine fra hele verden til priser, der er noget mere nede på jorden end andre steder. Og det er bare at spørge, hvornår vinene du køber, skal drikkes eller læse beskrivelserne. Så er du på den sikre side i forhold til at få den størst mulige oplevelse ud af flasken, hvilket er hele meningen også fra vinbondens side. God vin kan så meget mere – især når den bliver drukket på det rigtige tidspunkt.

Del artikel