MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Vælg den helt rigtige højttaler

Af Annoncør

Du har helt sikkert prøvet det før. At sidde hos vennerne og nyde tonerne af et fantastisk nummer fra et par højttalere, som fremhæver nuancer, du slet ikke vidste fandtes. Lyden er langt bedre end den, der kommer ud af dine nuværende højttalere, og derfor er det måske også på tide at åbne øjnene op for nye muligheder.

Det kan være noget at en jungle at navigere rundt i det hav af forskellige højttalere, der findes derude. Der findes desværre heller ikke et helt nøjagtigt svar på, hvilken højttaler du skal vælge. Men vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej mod den rigtige beslutning.

Du skal først og fremmest stille dig selv et par spørgsmål: Hvor skal den bruges? Hvor mange skal du bruge? Hvor meget må den eller de koste? Hvor stort et rum skal din højttaler kunne spille op? Læs med her, hvor vi giver dig en kort gennemgang af nogle af de mange muligheder.

Lad musikken få frie tøjler med en trådløs Bluetooth højttaler

Mangler du en højttaler, du kan tage med dig på farten, så er det en trådløs Bluetooth højttaler, du skal give din opmærksomhed. En trådløs Bluetooth højttaler kan du koble til din telefon, så du kan spille din yndlingsmusik direkte fra Spotify, eller den streamingtjeneste du nu bruger. Med en trådløs Bluetooth højttaler slipper du også for at skulle holde styr på en ormegård af kabler, separate forstærkere osv.

Trådløse Bluetooth højttalere findes i et væld af forskellige designs og udgaver. Hvis du gerne vil have fat i en højttaler, som tit og ofte skal med dig rundt på tur, kan det være en god idé at finde en med hank i. Skal den derimod passe godt ind i boligindretningen i stuen, kan du også sagtens findes en trådløs Bluetooth højttaler, der passer ind i det behov.

Højttalere med indbygget forstærker

Aktive højttalere er til dig, der gerne vil have superflot lyd, men helst ikke vil have et stort og fyldigt anlæg stående i stuen. Aktive højttalere skiller sig nemlig ud ved, at de ikke har brug for en separat forstærker, der fodrer dem med lyd. I stedet er forstærkeren bygget ind i højttalerne – uden at du dog på nogen som helst måde skal gå på kompromis med lydkvaliteten.

Aktive højttalere er desuden den helt rigtige løsning, hvis du gerne vil have god lyd, når du ser TV. Faktisk er lyden halvdelen af din film-oplevelse. Det er lyden, der gør filmen levende, og derfor må du endelig ikke nedprioritere et par gode højttalere til dit TV.

Den ultimative lydoplevelse med gulvhøjttalere

Der findes mange forskellige holdninger til gulvhøjttalere. Det er dog primært holdninger om den fysiske fremtoning, og knap så meget om lyden. Nogle mener, at gulvhøjttalere fylder for meget, mens andre synes, at gulvhøjttalere er ren øjenguf. Faktum er dog, at en gulvhøjttaler er den ultimative lydgengiver. I modsætningen til mindre højttalere, så er en gulvhøjttaler i stand til at gengive alle lydens aspekter. Det skyldes især, at en gulvhøjttalers kabinet er en del større end de mindre højttaleres, og det giver plads til kraftige enheder, der virkelig kan flytte noget luft.

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at en gulvhøjttalers helt store udfordring er, hvor meget plads den kræver. Selvom du måske selv føler, at den sagtens kan få plads i et kollegieværelse eller en mindre lejlighed, så har rummets størrelse og beskaffenhed stor indflydelse på lydresultatet. Derfor kan det være en god idé at tage et kig på en højttaler i en anden størrelse, hvis du er på jagt efter en højttaler til et lidt mindre rum.

Kompakte højttalere

Du behøver ikke opgive håbet om god lyd derhjemme, selvom du ikke har plads til et sæt gulvhøjttalere. Et par kompakte højttalere ser måske ikke ud af lige så meget, men du må ikke lade dig narre. Du kan nemlig stadig få fantastiske lydoplevelser, uden dine højttalere skal overtage hele stuen.

Et par kompakte højttalere giver dig også større fleksibilitet i forhold til placeringen af dem. Du kan for eksempel placere dem i en reol. Du kan også vælge at hænge dem op på din væg, så de er fri fra hylder eller andet underlag. På den måde kan du helt selv bestemme, hvor højt oppe dine højttalere skal sidde.

Musik i alle rum med multirumshøjttalere

En gang var det både en dyr omgang og ret besværligt at få lækker lyd i hele huset, men i dag har det faktisk aldrig været nemmere. Fælles for alle multirumssystemer er, at de kan tale sammen indbyrdes. Det betyder, at du fra en app på din telefon kan styre musikken både fælles og individuelt for dine multirumshøjttalere. De fleste multirumssystemer kan desuden kobles op til diverse streamingtjenester, så du altid kan høre din yndlingsmusik.

Sonos er uden tvivl det mest velkendte multirumssystem, og det er også et rigtig fint system. Men der findes faktisk gode alternativer. Bluesound er et af de mest velspillende multirumssystemer, du overhovedet kan få fingrene i. Lydkvaliteten er helt i top, og du får samtidig en masse ekstra features, som gør din hverdag med et multirumssystem meget nemmere. HEOS fra Denon er et andet fint multirumssystem, som også giver dig god lyd og masser af smarte trådløse muligheder.

Del artikel

Andre læser også