Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vær godt klædt på til en ferie i Danmark

Af Redaktionen

Uanset om du satser på at holde ferie eller en forlænget weekend i Danmark, bør du altid sørge for at være godt klædt på. Her på CAMPZ.dk finder du alt, hvad du skal bruge, for at blive klar til en storbyferie, aktiv ferie eller en bliv-hjemme-ferie.

Den rigtige beklædning betyder alt
Du har helt sikkert styr på det varme tøj, hvis du skal nordpå for at vandre i fjeldene. Ligesom du pakker det lette tøj, når turen går sydpå eller på badeferie. Men uanset om du er hjemme, i storbyen, ude på landet, vandrer i bjergene eller dykker i varme laguner, bør du altid have det rigtige tøj; funktionelt tøj, der passer til dig og den situation, du befinder dig i. Tøj er jo ikke bare tøj: Du vil helt sikkert aldrig lade dine børn gå uden for i regnen uden regntøj og gummistøvler, ligesom du godt ved, at det er bedst at have en god, varm jakke på i frostgrader. Tænk hvis du tænkte lige så funktionelt, når du tog arbejdstøj på om morgenen eller klædte om til en times yoga på gulvet foran fjernsynet?

Klæd dig i lag
De kloge siger, at du skal klæde dig i lag. På denne måde har du ganske nemt mulighed for at regulere din kropsvarme ved at smide et lag tøj eller tage et lag på, alt efter om temperaturen går op eller ned. Når du kan regulere temperaturen, er det nemmere for din krop at holde sig tør og varm. Når det er tørt og varmt i vejret, fordamper kroppens sved nemmere, og du kan bedre komme af med varmen. Når luftfugtigheden stiger, bliver det sværere for din krop at komme af med varmen. Er det meget koldt i vejret, kan du ligefrem blive underafkølet, hvis sveden ikke kan transporteres væk fra din krop. Derfor ser du for eksempel ikke mange atleter løbe i bomulds-T-shirts. De foretrækker sportstøj, som gør det muligt for kroppen at ånde. I det hele taget handler det om at undgå fugt, hvad enten den kommer ude- eller indefra.

To lag tyndt tøj varmer bedre end ét tykt lag tøj
Når du klæder dig i lag, kan det inderste lag tøj være tætsiddende undertøj af et svedtransportabelt materiale eller af uld, hvis det er meget koldt. Ideen med det inderste lag tøj i koldt vejr er, at det effektivt skal lede fugt væk fra huden og ud i det andet lag. Lag nummer to har den funktion, at det isolerer din krop og holder på varmen. Lag to er gerne i et syntetisk materiale. Dit sidste lag tøj er dit værn mod vind og vejr, regn, sne og kulde. For eksempel din vinterjakke, overgangsjakke eller regnjakke. Det er klart, at man i varmt vejr ikke har lyst til at have flere lag tøj på. Alligevel anbefales det at have et tyndt lag på som beskyttelse mod sol eller fugtig varme. For eksempel i hør. Eksempler på funktionelt tøj er hardshellbukser, softshelljakker, skiundertøj, windbreakers og fleecejakker.

 

Del artikel

Andre læser også