Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Blev lukket ned af brandmajoren: Ikonisk brunt værtshus har fået stor makeover

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Sommersted. Foto: PR
Sommersted. Foto: PR

Antallet af brune værtshuse i København rasler ned, og der er nu kun omkring 200 tilbage.

Et af dem, som i mere end 90 år har været vandingshul for stamgæster på Vesterbro, er Café Sommersted på hjørnet af Sønder Boulevard og Sommerstedgade.

Har du været forbi det ikoniske sted for nylig, har du måske bemærket, at det har fået nyt look, og det er der en særlig grund til.

For få måneder siden overtog Katja Svendsen, Martin Larsen og Daniel Lademann Café Sommersted, og nu hedder stedet blot Sommersted.

De er folkene bag Café Grotten, der ligeledes ligger på Sønder Boulevard.

Med en stor kærlighed til byens bodegaer og Vesterbro, hvor både Katja Svendsen og Martin Larsen er vokset op, var planen oprindelig, at Sommersted skulle føres videre i samme stil, men sådan gik det ikke.

Ikke til at redde

En lørdag aften i december modtog Katja Svendsen et opkald om, at værtshusets afbryder var smeltet, og brandvæsnet blev tilkaldt.

Efter at have kigget på skaderne og det gamle værtshus’ tilstand lukkede brandmyndighederne stedet ned, indtil alt elektronik var bragt i orden, og det igen var sikkert at drive bar på adressen.

Med et råddent gulv, flere farlige installationer og rør, der var sat sammen med gaffertape, måtte de nye ejere dog sande, at en genåbning havde længere udsigter end forventet, og det gamle Sommersted med alt sin charme ikke var til at redde.

Det var tid til at sige farvel til de brune paneler og skabe Sommersted anno 2023.

Jukeboksen spiller stadig

Efter en større renovering er værtshuset nu atter åbent for tørstige gæster, og selv om lokalerne nu er røgfri og har fået en stor makeover, er meget af den velkendte stemning bevaret.

Cafe Sommersted. Foto: PR

Her er stadig mørke vægge og hyggelig belysning, og flere genkendelige genstande fra det oprindelige Café Sommersted har fået lov til at leve videre.

De nye ejere har valgt at videreføre flere af de gamle traditioner, så lige som før i tiden kan man i dag bestille toast og Ale No. 16 i baren, og der er happy hour fra klokken 16 til 18, så man kan drikke billige pilsnere med vennerne

Værtshuset er stadig samlingssted for folk, der gerne vil spille kort og backgammon eller kaste terninger, og det er også stadig muligt at smide en 20’er i jukeboksen og vælge et nummer.

I forbindelse med ombygningen har Sommersted dog også fået en opgradering på mange punkter.

Dette gælder blandt andet baren, hvor der nu skænkes øl fra 10 haner, og så har værtshuset fået dansegulv med diskokugler, så man kan tage en pause fra terningspillet og svinge hofterne til Shakira.

Trods nye fadølshaner er det stadig muligt at købe billige flaskeøl, og du og vennerne får fire stk for 100 kroner.

Det nye Sommersted har desuden fået en lounge, som man kan leje til private arrangementer, og her er plads til 30 personer.

Værtshuset er åbent fra tirsdag til lørdag, så man både kan skåle med vennerne efter arbejde på hverdage, hvor der ofte er sport på skærmen, og feste til langt ud på natten i weekenden.

Del artikel

Andre læser også