Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplagt til søndagsudflugten: Smuk park fyldes med roser og musik under åben himmel

Af Mathilde Mågård Hansen
Valbyparken Foto: Københavns Kommune
Valbyparken Foto: Københavns Kommune

Hvad skal du bruge din søndag på?

Kunne en dag fyldt med smukke roser og stemningsfyldt musik måske friste?

Valbyparken rummer både strand og vild natur men også en stor velplejet park med røde, hvide og gule roser, hvor der er tradition for at kåre den smukkeste rose.

Alle kan stemme om hvilken rose, der er den smukkeste, og mens stemmerne tælles sammen, kan du få rundvisning i temahaverne, lytte til god musik fra Operabussen eller skabe unikke og fantasifulde papirblomster.

Indvielse af ny temahave

Klokken 11 får Valbys egen Benjamin Friis fra lokaludvalget æren af at klippe snoren til en ny have – Hildegarden – med lægeplanter, buske og træer.

Haven er opkaldt efter Hildegard af Bingen (1098-1179), en tysk abbedisse, der er kendt for sine enestående evner som lægekyndig, forfatter, kunstner og komponist.

Foto PR

Haven er anlagt med nogle af de på Hildegards tid mest brugte lægeplanter, buske og træer. Den er tænkt som et åndehul, hvor de besøgende kan nyde roen sammen med synet og duften af lægeplanterne.

Du kan også komme med på en guidet rundvisning i temahaverne kl. 11.30 ledsaget af landskabsarkitekt Helle Nebelong, som tilbage i 1996 designede masterplanen for de 17 cirkelrunde haver.

I temahaverne kan du i løbet af dagen bl.a. opleve den spiselige og økologisk dyrket skovhave med frugter, bær, krydderurter, vilde planter og skovmiljø.

Også for børn

Der er masser af aktiviteter for de mindste i familien.

I kan for eksempel lege løs, grine og bliv udfordrede med historiske lege og fine, gamle spil fra da oldefar var dreng, møde personalet fra Naturlegepladsen i Valbyparken eller skabe unikke og fantasifulde papirblomster med blomsterkunstner, Signe Kejlbo.

Læs mere om rosenkåringen i Valby her

Det er gratis at deltage i rosenkåringen og de øvrige aktiviteter

Hvad: Rosenkåring
Hvor: Valbyparken
Hvornår: Søndag d. 6. august 2023 fra kl. 11-16

Del artikel

Andre læser også