MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Vandvittigt: Ny koncertoplevelse var tæt på druknedød – nu spiller de under vand i København

Af André Bentsen
En vandskade var ved at tage livet af projektet, men nu er de endelig landet i København. Foto: Charlotta de Miranda
En vandskade var ved at tage livet af projektet, men nu er de endelig landet i København. Foto: Charlotta de Miranda

Det er ikke kun publikum, der holder vejret, når Between Music skyller ind over København med et show, der formes under vand.

De har tidligere skabt ringe i vandet i Århus, hvor de kommer fra, og så langt væk som Sydney og Hong Kong, men nu kommer de endelig til København, som en CPH STAGE udvalgt forestilling på ArtMaze 31. maj og 1. juni. 2024.

Til koncerterne opfører en violinist, to sangere og to percussionister deres forførende melodiske, dragende og kraftfulde AquaSonic koncert omsluttet af vand i hvert sit akvarium af glas.

Og lad det være sagt med det samme; Det virker umuligt, det de gør, spiller og synger under vand på instrumenter med navne som Rotacorda og Crystallophone og en forbløffende klangfuld sangteknik.

Koncerterne er kulminationen på mere end 15 års udforskning af vand i et samarbejde med videnskabsfolk, instrumentbyggere, ingeniører og opfindere fra hele verden.

Gruppen har taget USA, Hong Kong og Sydney med storm. Nu er turen kommet til København. Foto: TJ KRebs

Men først var Corona ved at sende projektet i graven, og dernæst bragte en vandskade og en forsikringssag dem tæt på druknedøden, da de i 2022 måtte begære sig konkurs med udsigten til at miste femten års skaberværk, inklusive instrumenter, rettigheder og sågar deres navn.

Hemmelig donation

Som et sidste forsøg på at redde deres værk, søsatte de en crowdfunding kampagne blandt de mange mennesker verden over, der har fulgt deres arbejde. Støtten var overvældende, og da en anynom donorede et stort enkeltbeløb nåede de målet, så de nu kan tage København med storm.

Ikke bare med ét, men med to værker.

Det nyeste hedder Breaking the Surface og er en totalinstallation, der inviterer gæsten på en rejse under vandets symbolske overflade til et univers, der kan opleves i lyd, 3D video, kunstfilm og effekter som dis og vandkar, hvis overflade man kan se ind under. 

Om Between Music

Bag koncerterne står Between Music, et kunstnerkompagni grundlagt og drevet i et partnerskab mellem komponist og sanger Laila Skovmand (DK) og violinist Robert Karlsson (SE), der traf hinanden på konservatoriet i Aarhus i starten af 00´erne.

Sammen med flere musikere og et stort antal videnskabsfolk, ingeniører, opfindere og instrumentbyggerer har de i dag skabt et  banebrydende kunstnerisk pionerarbejde med udforskning af vandet via kunsten, som de formidler gennem  musik, live performances, kunst, film og ny teknologi. Deres hovedværk er undervandskoncerten AquaSonic, der er komponeret til og opføres på instrumenter under vand af Between Musics fem musikere.

Del artikel

Andre læser også