Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Vejer næsten 1 ton: Nu kan du opleve Danmarks vildeste græskar

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Der blev ikke bare slået ny dansk rekord – der blev også sat ny nordisk rekord, da DM i Kæmpegræskar lørdag blev afholdt under Halloween i Tivoli.

Den nuværende danske græskarrekord fra 2018 lød på 589,4 kg og blev stærkt forbedret med hele 381 kg.

For andet år i streg vandt produktudvikler Jens Peder Skønager fra Ribe DM, og han skrev sig ind i historien med et græskar, der vejede næsten 1 ton – nemlig hele 970,4 kg!

Foto PR

Halloween er lig med græskar

Efteråret og halloween er for alvor sprunget ud i Danmark og særligt i Tivoli, hvor der lørdag traditionen tro for 13. gang blev afholdt DM i Kæmpegræskar.

Et event, der ikke gik stille for sig, da vejningen af græskarrene gik i gang.

Alle otte konkurrenter holdt vejret, mens ti styrkeløftere fra Roskilde Atlet Klubmed hiv, sving og støn fik løftet det store græskar, der løb af med sejren, op på vægten.

Og resultatet udløste da også både anerkendende blikke og bifald, da det gik op for alle, at Danmarksrekorden og den nordiske rekord stod for fald.

 

Norden har fået en ny græskarkonge

Og det var ikke kun publikum, der hujede, da tallet på vægten blev afsløret.

Også den stolte og en smule berørte vinder, Jens Peder Skønager fra Ribe, hujede med.

Og til spørgsmålet om, hvordan man avler et så gigantisk græskar på de voluminøse 970,4 kg svarede landets og nordens nye græskarkonge:

”Min opskrift er top-secret, og den vil jeg ikke ud med. Jeg røber dog gerne, at der er brugt læssevis af hestepærer, rigelige vandmængder, og den stærkt varierende danske sommer har som prikken over i’et gjort underværker på mit græskar.

Jeg har puttet den om natten med to uldtæpper og har ligget søvnløs flere nætter, fordi græskarret fik en lille revne, som jeg har behandlet med en hårtørrer og babypudder.

At jeg også har fået ramt på den nordiske rekord, havde jeg måske drømt om. Det er ikke så ringe endda, hvis jeg skal sige det på jysk. Nu tør jeg gå efter verdensrekorden”, fortæller han.

Foto PR

En rekord fra 2016, der vel og mærke er på hele 1.190,5 kg.

Hvad: Ny nordisk rekord i Kæmpegræskar
Hvornår: Du kan opleve de flotte græskar på plænen foran Nimb indtil d. 1. november. Allehelgensaften bliver mindst tre af græskarrene udhulet og tændt op med levende lys
Hvordan: Læs mere om Halloween i Tivoli her

Del artikel

Andre læser også