MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop åbnet: Velkendt TV-kok står bag ny deli, købmand og madbodega i Ørestad

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Ørestad blev med ét langt mere velsmagende og livlig, da Madkastellet lørdag løftede sløret for den første del af et nyt madunivers i det innovative kontorhus HUB1 på en af Ørestads Citys mest prominente adresser.

HUB1 skal tilføre området et gevaldigt gastronomisk løft, og første tiltag er ”Kays Købmand og Madbodega”, som med den passionerede kok Martin Guf i front leverer et hipt madmekka.

Hos Kays får man ‘yummy’ food med inspiration fra alle verdenshjørner – fra nybagt surdejsbrød og vegetarisk vaffel med brunet løg til bacon-granola, østers med bourbon, klassisk Tourte med gris, smeltende Reuben pastramisandwich og syv krydrede småretter til blot 310 kr. om aftenen.

Kays Købmand og Madbodega er blot begyndelsen på Madkastellets nye madeventyr i kontorhuset i Ørestad.

Foto PR

Nyt liv til glemt bydel

Ørestad er måske ikke kendt mest for liv og velsmagende dage, men det vil HUB1 og Madkastellets nye madtilbud gøre op med.

HUB1 på Kay Fiskers Plads er måske Skandinaviens mest ambitiøse kontorejendom, som sætter nye standarder for, hvordan det er at gå på arbejde.

Ejendommen på 65.000 m² huser først og fremmest arkitekttegnede kontormiljøer, men også en hel stueetage med byliv og torve, butikker, caféer, restauranter, motionscenter, frisør og renseri.

Madkastellet skal stå for alle HUB1’s velsmagende madtilbud som fx kantine, specialbutikker, konditori og restauranter, der åbner i den kommende tid.

Det første gastronomiske skud på stammen ”Kays Købmand og Madbodega” – navngivet efter husets adresse – er både madbodega, New Yorker deli, øl/vinbutik, købmand, bageri og et sted, man kan købe lækre gryder, potter og pander, og stedet har personlighed som de færreste, hvis du spørger Kays nyslåede køkkenchef og købmand Martin Guf:

”Du kan sammenligne Kays med den spændende og rare onkel, der har rejst rundt på de syv verdenshave, og har taget de gode råvarer og farverige historier med hjem. En, som ikke er ked af at dele generøst ud og mixe på kryds og tværs.

Hos Kays serverer vi retter, der er thai-inspirerede, klassisk franske eller mexicanske. Oprindelsen er underordnet.

Så længe det er lækkert, så gider vi ikke sætte labels på vores mad. Hos Kays kan du fx finde en helt særlig ost, som der kun laves 8 af om året, men du kan også få et stykke skiveskåret Thise.

Vi er her for nørderne lige så meget, som vi er her for menigmand,” forklarer han.

Martin Guf husker nogle måske fra årene som tv-kok eller fra dengang, han lærte københavnerne, hvordan man bruger alt fra dyret fra ”Nose2tail” på restauranten af samme navn i Kødbyen.

Foto PR

Lækkerier fra morgen til aften 

Kays er åben alle dage i hverdagene og i weekenden også om aftenen.

Morgenerne byder på luksus-havregrød, nybagt surdejsbagværk, smørsprøde croissanter og pocherede æg med bacon-granola, i frokosten kan du hente Reuben sandwich med lun, hjemmelavet pastrami, schweizisk ost og surkål, og i weekenden serverer Kays syv lækre retter, der er både krydrede, grønne og saftige til blot 310 kroner.

Aftenretterne henter inspiration fra alle verdens hjørner og er baseret på lokaler råvarer – for eksempel kød fra dyr, der har græsset på Fælleden og grønt fra omkringliggende gårde.

Der vil desuden være takeaway-retter til de travle og et godt glas enten konventionel eller low intervention-vin til dem, der har brug for at komme ud af huset.

For de lækkersultne med en sød tand er der konditorkager, fastelavnsboller og andre lækkerier at hente hos den nye Cakes & Dreams, der åbner samtidigt med Kays i HUB1.

Og lyder navnet bekendt, så er der noget om snakken, for Madkastellet leverer også søde kagedrømme under samme navn i ZOO.

Hvad: Kays Købmand og Madbodega
Hvor: Kay Fiskers Plads 22, 2300 København S
Hvornår: Åben fra kl. 8-18 mandag-torsdag, kl. 8-23 fredag, kl. 9-23 lørdag og 10-15 søndag
Hvor meget: 7 krydrede småretter til 310 kr. om aftenen
Hvordan: Se mere på www.kayscph.dk