Velkommen tilbage fra ferie: Her er sommerens 7 største nyheder i Kbh

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Løgnen om ferien...
Løgnen om ferien...

Hej – og velkommen tilbage fra ferie.

Vi håber, den har været rigtig dejlig og Instagrammable a la de her nyklassiske Insta-skud:

Filter-ferien…

Hvis du mere har haft sådan en ægte virkelighedsferie som den herunder – så endnu mere velkommen tilbage – du fortjener nogle gode nyheder:

Sandheden fra ferien…

Der er sket en del i København, mens du har været væk.

Vi iler til med de største nyheder, så du er up-to-date igen.

(Alle links åbner i nye faner, så du altid kan finde tilbage igen)

Byens i særklasse bedste pita-brød
Inde i en kælder i Læderstræde har Garbanzo slået dørene op. Og hold da op, hvor de har blæst os bagover med deres gourmet-pita. Ja, pita, ikke pizza, som alle andre laver. Alt er hjemmelavet og bliver dit nye stamsted.

Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Garbanzo pita Foto Rasmus Kramer Schou

Københavns  mest lyserøde lokale
Altså – bare navnet – Unicorns & Rainbows. Det LYDER lyserødt, og det ER lyserødt. Fra top til tå.

Og så serverer de marengs i utallige udgaver samt lyserøde bobler. Læs meget mere om det lige her:

Læs også: Helt unik café er åbnet i København: Her serveres marengs og rosé i lyserødt univers

Unicorns & Rainbows Foto Rasmus Kramer Schou

Dit nye yndlingssted
Kokken Rasmus Oubæk og tjeneren Jesper Marcussen åbner en legendarisk restaurant.

Den er ærkefransk, hedder Maison og ligger i nogle helt særlige lokaler – som nok bliver dit nye yndlingssted.

Læs også: Kendt makkerpar går old-school og åbner legendarisk restaurant

Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou

Ny italiener i byen
Den italienske restaurantbølge er over os – og Nikolaj Plads har fået sin helt egen nye med hjemmelavet pasta i lange baner.

Læs meget mere om Vingaarden Enoteca e Pizzaria lige her:

Læs også: Profiler står bag: Legendarisk jazzsted er blevet til italiensk restaurant

Vingaarden PR Foto

Umuts eskapader
Ingen nyhedsopdatering uden Umut. Den gale kok har selvfølgelig altid travlt.

Mens du var væk, breakede de f.eks. nyheden herunder på MigOgKbh.

Læs også: Kendiskokken Umut åbner ny restaurant med julemad – året rundt

Umut som julemand. PR foto

Standard-sovse-dans
Og nu vi er ved Umut, så kom det også frem, at sovse-kongen skal svinge skinkerne i Vild med dans senere på året.

Læs også: Samba og flæskesteg: Københavns sovse-konge er med i Vild med Dans

Umut Sakarya i et badekar af brun sovs, med flæskesvær, Fernet guldbajer og guldstøv. PR Foto

CopenHill åbner liiige om lidt

Fra 4. oktober 2019 kan man stå på ski ovenpå et af verdens mest energieffektive og miljøvenlige affaldsenergianlæg, Amager Bakke.

Læs også: Så er det officielt: CopenHill har åbningsdatoen klar

Foto: PR

Det var vist det. Så er du up-to-date og klar til at tale med om Københavns  vigtigste nyheder.

Vi ses derude.

Werkstatt er nu åbnet: Gammel maskinfabrik er blevet nyt stort eventsted

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Det altid urbane Refshaleøen har fået et nyt eventspace.

Werkstatt bliver det nye samlingssted for kultur, musik og kunst og vil henover sommeren gæste madmarkedet Reffen med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og meget mere.

Oveni hatten udlodder de 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt.

Læs også: Masser af fordele og tilbud hver måned – prøv MigOgKbhs helt nye fordelsklub gratis

Råt og upoleret

Efter 2 års istandsættelse af et gammelt maskinværksted fra B&W-tiden slår Werkstatt 167 nu endelig dørene op.

De rå og upolerede rammer er smukt bevaret i den gamle hal, som nu er omdannet til et moderne eventspace med respekt for hallens fortid.

”Vi har glædet os til at byde en masse glade mennesker indenfor i Werkstatt.

Vi var klar til at åbne allerede tilbage i marts, før coronakrisen satte ind, men valgte at udsætte åbningen”, udtaler Frederik Schlütter, Eventchef på Reffen.

Werkstatt 167 er klar til at byde gæster velkommen til det nye samlingssted for kultur, musik og kunst, og vil i sommerperioden indgå som en del af Reffen – Copenhagen Street Food som det eneste indendørsområde på 1.000 m2.

Henover sommeren inddrages Werkstatt med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og lignende.

”Vi er nu helt klar og glæder os til at kunne inddrage Werkstatt som et aktivt og socialt samlingssted på Reffen” slutter Frederik.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Reffens nye sociale samlingssted

Visionen for Werkstatt 167 i sommerperioden er at skabe et samlingspunkts for byen og en platform, der rummer alle typer for kreativitet og kultur.

Hallen blev åbnet i weekenden med et program fyldt med kunst, kultur, musik, talks og alt derimellem.

I de kommende måneder bydes gæster indenfor i Werkstatt til forskellige workshops, musikarrangementer, kunstudstillinger og meget meget mere.

I denne uge er programmet fyldt til bristepunktet med jazzede vibes, hvor du kan nyde den sprudelende jazzstemning i selskab med Kaidi Tatham og et arsenal af musikere, instrumenter og maskiner, hvor de fra onsdag d. 8. juli til lørdag d. 11. juli skaber ny og unik musik.

Læs også Kaffebar i absolut topklasse: Nu er April Coffee med eget risteri åbnet i København

Werkstatt uddeler 10.000 kr til kulturprojekt

I forbindelse med åbningen, stiller Reffen det nye kulturelle samlingssted til rådighed som kreativ platform for alle, der har en god idé, et koncept eller bare mangler en plads at udfolde sig eller udstille på.

Reffen udlodder derfor 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt, der tager udgangspunkt i Werkstatts fantastiske rammer – indendøre, udendøre og sågar digitalt.

Alle kreative ildsjæle, koncepter og forslag er velkomne, det eneste krav, er at kulturen skal være i højsædet.
For at deltage i konkurrencen, skal man sende sit forslag, idé eller koncept til kultur@werkstatt167.dk inden 16. juli 2020 kl. 12:00.

Hvad: Werkstatt 167
Hvor: Refshalevej 167A, 1432 København K
Hvornår: Alle dage 12-21

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Burger-konger erobrer nyt område: Jagger åbner ny restaurant i morgen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Jagger Facebook
Foto Jagger Facebook

Endnu én af byens burger-konger udvider.

Denne gang er det Jagger, der åbner på Strandvejen i Hellerup.

Glæd til endnu flere, saftige burgere, fritter og intense milkshakes.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Foto Jagger Facebook

Tidl. Michelinkok bag

Jagger er resultatet af tidligere Michelinkok, Rasmus Oubæks kærlighed til mad – og hans vision om at lave et alternativ til de eksisterende burgerkæder.

Et sted, hvor maden altid er frisklavet, og hvor råvarerne er af høj kvalitet, med god smag og til en god pris.

Et sted i byen som er tæt på dig – og bor du nord for København, så er de nu endnu tættere på.

Burgerne bliver lavet, som Rasmus bedst kan lide dem.

Med jaggerdip, oksekød fra fritgående køer eller deres egen veggiebøf, den perfekte mængde salt og en blød briochebolle fra deres bageri i Sønderborg.

Læs også Leveres lige til døren: Her er de gode burgersteder i København på Just Eat

Foto Jagger Facebook

100% kvalitetsburgere

Jagger er resultatet af en moderne og urban burgerjoint.

Alt deres kød er 100% dansk.

Oksekødet kommer fra fritgående køer, og kyllingen er 100% dansk velfærd fra De Danske Familiegårde.

Smag fx en Double Jagger burger, en Fried Chicken burger eller en vegetarisk Halloumi burger.

Gå all-in og tilføj en Salted Caramel shake eller en med Oreo.

Læs også Nyt koncept: Spis alle de pizzaer og pandekager du overhovedet kan for 40 kr.

Foto Jagger Facebook

Jagger åbner i Hellerup lørdag d. 11. juli og findes derudover i Valby, Vesterbro, Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og København K.

Hvad: Jagger åbner i Hellerup
Hvor: Strandvejen 149, 2900 Hellerup
Hvornår: Lørdag d. 11. juli 2020 kl. 16
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Flammen har store restauranter i København i Nyropsgade ved Søerne og H.C. Andersens Boulevard. Find dem her.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Thomas Krohn, Area Manager for Restaurant Flammen på Sjælland.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Thomas Krohn.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Thomas Krohn.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.