Veras Market udvider: Kører specielt tema-marked en gang om måneden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Veras Market PR Foto
Veras Market PR Foto

Danmarks nok mest populære genbrugstøjmarked hedder Veras Market.

Hver søndag henover sommeren giver de den genbrugsgas under Buen (Bispeengen 12) med over 70 stande.

Men alt er ikke som det plejer under Buen.

Herre-lopper

Som noget nyt i år afholder Rebecca Vera nemlig et ekstra månedligt marked, der sidste søndag i måneden sætter fokus på enten herretøj eller interiør.

“Jeg glæder mig så meget til at få sat fut under mændenes bæredygtige forbrugskultur, og støtte den spirende genbrugsbølge, som også mænd gerne vil tappe ind i.”

“Ugentligt får vi efterspørgsler om mere fokus på de kære mænd – og nu giver vi dem chancen, og jeg håber, at de griber den,” siger CEO og stifter i Veras, Rebecca Vera Stahnke.

Det betyder dog ikke, at Veras såkaldte damer ikke må sælge ud af deres garderober på de særlige markeder – men de opfordres til at have interiør til hjemmet eller et mandfolk med under armen, afhængig af markedet.

Altid nyt på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Veras Market PR Foto

Tema-søndage

Interiør og mandemarkederne er en del af et nyt koncept, hvor alle Veras Market i 2019 har et tema, der rækker ud over genbrugstøjsmarkedsdelen.

(Se alle de forskellige temaer nederst i artiklen her)

Du kan f.eks. tage til Nik & Jay lopper søndag 21. april, hvor du kan “shoppe en genbrugsstil lige så HOT som Nik & Jay’s med alt fra logo-mania til oversize sweats, mens du lytter til Ta’ mig tilbage.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Yoga-lopper

Programmet byder også på en Silent Edition med meditation & yoga, Karaoke Edition med (sjovt nok) karaoke og hyldest til det asiatiske modebillede.

Friends Edition med 90’er tøj og soundtrack fra serien. SATC Edition hvor du kan shoppe amok ala Carrie og en Den nye stil Edition, inspireret af DRs populære podcast hvor rapmiljøet hyldes.

Du kan dog altid på markederne, uanset tema, sælge ud af alt dame- og herretøj – men i Veras egen stand og på aktivitetsfronten ændrer markedet sig altså hver uge.

Standholderne bliver dog opfordret til også at medbringe varer, der passer til temaet –  ligesom musikken også altid ændrer sig.

“Vi får tit at vide, at Veras er mere end den normale loppemarkeds-oplevelse.

Besøgende kommer i lige så høj grad kommer for at hænge ud i det sociale summende søndags- fællesskab og eller blive spottet på genbrugs-catwalken,” siger Rebecca Vera.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hvad: Veras Market under Buen
Hvor: Bispeengen 12
Hvornår: Alle søndage apr-nov kl. 10-15 (undtaget 2. søndag i måneden apr-jun + okt-nov – ferielukket i juli)
Hvor meget: Fri entré

Her er ALLE de forskellige temaer hos Veras Market 2019

21/04:
Nik & Jay Edition: Shop en genbrugsstil lige så HOT som Nik & Jay’s med alt fra logo-mania til oversize sweats i Veras stand mens du lytter til “Ta’ mig tilbage”.

28/04: Plant Edition (Interiørmarked): Så kimen til et grønnere liv og shop brugte godter til både skabet og krukkerne, når vi blænder op for årets grønneste interiørmarked med planter i Veras stand.

05/05: Festival Edition: Shop årets vildeste festivalgarderobe og bliv klar til årets festivaler med gummistøvler, denimshorts og farverige partyitems, der gør dig en start til alt fra Coachella til Grøn Koncert

26/05: Boyband Edition (mandemarked): Shop svedigt genbrugstøj på årets første mandemarked, mens du genfinder din 90’er boyband kærlighed og lytter til alt fra Backstreet til Blue – vi ved i elsker det gutter!

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

02/06: Beauty Edition: Find din indre diva frem og shop beauty-godter til du dåner – alt fra makeup til liret beautygrej, der kan matche din sprøde genbrugsstil, du selvfølgelig også kan opdatere på markedet.

23/06: Decor Edition (interiørmarked): Let’s decorate! Shop unikke decor-pieces til hjemmet i alt fra nips til puder, mens du finder klunset, der matcher dine nye flotte decor fund.

04/08: Silent Edition: Hårdt at komme tilbage efter ferien? Vi tager det heeelt roligt 4. august, hvor vi skruer ned for musikken og afholder fælles meditation, mens vi bliver klar til at komme tilbage på jobbis.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna i havnen

11/08: Vintage Edition: Vintage Edition er tilbage! Shop unikke vintagegodter der ville gøre din farmor misundelig og dig selv den bedst klædte vintagedame under Buen.

18/08: Karaoke Edition: Loppe og karaoke? What’s not to love? Vi skruer op for anlægget og skråler med på “Thrift Shop” og “Material Girl” mens vi shopper genbrugsfund så smukke, at der skulle skrives sange om dem.

25/08: It’s a match Edition (mandemarked): Find dit match blandt tøjgodterne og hop i rød, gul eller grøn, og se om du kan finde et ægte kærligheds match blandt de både mandlige og kvindelige standholdere, som også til dette marked kan købe prisvenlige single-stande.

01/09: Friends Edition: “Your job’s a joke, you’re broke (..) but Veras will be there for you!”. Shop 90’er godter, få nye venner eller tjen kassen med en stand, når vi dedikerer et helt marked til vores all-time favoritserie – Friends!

08/09: Veras Market no. 100: Fejr marked nr. 100 med os! 100 stande, alt i Veras’ stand max 100 kroner og genbrugsgodter der holder 100 over hele linjen. Det blir’ 100 gange federe end normalt!

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

15/09: Sex and the City Edition: Vi forvandler Buen til en catwalk, mens du shopper genbrugsgodter – og uanset om din stil er Carrie, Samantha, Charlotte eller Miranda, lover vi, at du nok skal finde din helt egen Mr. Big blandt markedets mange genbrugsgodter.

22/09: Cooking Edition (interiørmarked): Mangler du en ny elkedel eller pæne gamle tallerkner? Drop forbi Veras sidste Interiørmarked og shop alt fra genbrugstøj til køkkenlir, der inspirerer dig til nye grønne tanker både i klædeskabet og i køkkenet.

29/09: Bingo Edition: Vi skruer op for Veras’ all time favoritsange og eftertragtede playliste – og inviterer til musikbingo med sprøde genbrugsgodter som præmier! Medbring selv dutter til at dække dine plader, så vi ikke behøver at spilde papir og kan genbruge pladerne.

06/10: Chris Brown Edition: Shop dope r’n’b sager mens du skråler med på alle Chris Browns bedste hits.

13/10: Spice Girls Edition: Shop 90’er tøjgodter til din indre krydderspice og skrål med på “Wannabe” når Spice Girls Edition er tilbage. I Veras stand disker vi op med ét stativ til hver af Spice-pigerne, så der er noget for alle – uanset om du er en Emma eller en Melanie B.

20/10: Den nye stil Edition (mandemarked): Shop og sælg alt fra Kangol hatte til streetwear til mænd og kvinder, når vi dedikerer et marked til rapmiljøet, vores nye fave podcast og alt kluns der engang har været “Den nye stil” fra 80’erne til 10’erne.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

27/10: Disney Edition: “It’s a whole new world, a new fantastic point of view”. Er du hoppet ud i genbrugsverden endnu? Ellers er Disney Edition stedet at starte – skrål med på musikken fra dine all-time faves Disney film, mens du shopper genbrugsgodter lige så farverige som vores favorit eventyrunivers.

03/11: Barbie Edition: “Life in plastic, it’s fantastic”. Shop lak, glitter og lyserød i lange baner i Veras stand, mens du lytter til at fra Aqua til sukkersød 90’er pop og finder din indre Barbie frem. Og hvem ved – måske er der en Ken blandt de mandlige besøgende?

17/11: Glitter Edition: Shop vilde partyfaves med alt fra pallietter, maxikjoler til heels i Veras stand og bliv kllar til decembers overflod af fester med – men med god, grøn samvittighed.

01/12: Gift Edition: Find de fineste grønne genbrugs gaver til dine kære, der vil elske noget unikt og bæredygtigt – eller lop bare løs til dig selv og treat dig selv i den søde tid.

15/12: Sæsonafslutning: Ryd ud af garderoberne og gør klar til 2020 med nye friske godter eller lidt mere hyldeplads i skabet – fordi #newyearnewme, ikk’?

Hver lørdag på Det Kongelige Teater: Gratis ballet og brunch til under 100 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Det Kongelige Teater Facebook
Foto Det Kongelige Teater Facebook

Mangler du en god lørdagsaktivitet i et roligt og behageligt tempo?

Så har vi én af de gode lige her.

Det Kongelige Teater inviterer nemlig indenfor til Brunch og Ballet hver lørdag formiddag, hvor du kan nyde synet af dansernes imponerende morgentræning i fin kombination med en god brunch fra Meyers.

Læs også Strand, brunch og drinks: Få en lille bid af Sydens strande på Bryggen

Kongelige Teater PR Foto

Ballet og brunch hver lørdag

Nyd dansernes morgentræning på scenen med en kop dampende varm kaffe i hånden.

Ballettens daglige morgentræning er hele grundstenen i kompagniets tekniske formåen, og det er fascinerende at se danserne arbejde ved barren, mens de fintuner kroppen til dagens prøver og forestillinger.

Meyers står for brunch og kaffe, som kan købes i caféen fra kl. 9.

Brunchen koster 95 kr. og indeholder Meyers kanelsnurre, 1 stk. frisk frugt, skyr med granola samt kaffe/te buffet, der gerne må fyldes op undervejs. Bemærk at antallet af brunchbokse er begrænset.

Læs også Lækre kager, brunch og gode cocktails: Café Vivaldi er åbnet ved Nørreport

Foto Meyers Facebook

Bestil billet på forhånd

Bemærk at Det Kongelige Teater følger myndighedernes anbefalinger for Covid-19.

Derfor er du til dette arrangement nødt til at rekvirere en billet via linket her, så de er sikre på at kunne overholde den nødvendige afstand mellem publikum og følge myndighedernes retningslinjer.

Der er kun adgang til arrangementet med billet.

Arrangementet er gratis, men der forelægger billetgebyr.

Hvad: Brunch og Ballet
Hvor: Det Kongelige Teater Gamle Scene
Hvornår: Hver lørdag fra kl. 9-11.30
Hvor meget: Arrangementet er gratis og brunchen koster 95 kr.
Hvordan: Husk at bestille billet i forvejen (koster kun billetgebyr grundet Covid-19) via linket her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Rosé Rosé åbner: Kendt adresse får ny bistro med rosé i lange baner

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Indian Summer er over os.

Så selvom kalenderen skriver september, så er der altid en skinnende undskyldning for at sippe rosé i solen.

Især fra tirsdag 22. september, hvor den helt nye restaurant Rosé Rosé åbner på en den kendte Strandvejsadresse i Hellerup nr. 203.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Pink procenter og klassisk kort

Når man ligefrem opkalder restauranten efter tidens hotteste lille lyserøde, så kræver det ikke Mensa-adgang for at regne ud, at herinde skænkes der gladeligt pink procenter i glasset.

Maden er én lang hitparade med klassisk smørrebrød til frokost, men menukortet skyder også med skarpt efter alle frankofiles yndlingsretter med moules marinieres, steak frites, tatar samt herre og dameudgaven af croques.

Aftenkortet udvider mulighederne med blandt andet jomfruhummer, mørbrad, bearnaise og peber boeuf og man kan altid tilkøbe sort trøffel til sin ret, hvis humøret skulle være til det.

Læs også: Guide: 10 gode chokoladebutikker i København

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Store kanoner rykker ind

Her lå før Hellerup Klub Brasserie, men nu er et nyt hold rykket ind – og de har erfaring i læssevis med til de historiske lokaler.

Peter Crone er uddannet kok og har drevet og forpagtet Klampenborg Galopbane, Kokkedal Slot samt Hygge i København K.

Lars Broberg, tidligere ejer af Tapasbaren og direktør i Hallernes Smørrebrød og Bo Bjerrum Hansen der ejer fire restauranter i Nyhavn og er medejer af Bistro Boheme.

Læs også: Citronmåne og træstammer som drinks: Københavnsk bar laver vilde kage-cocktails

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg
Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Klassisk bistro

“Når der opstår en mulighed for at rykke ind på en så attraktiv lokation som denne, sammen med en ressourcestærk ejerkreds og nogle absolutte topfolk fra den københavnske restaurantscene, så skal man slå til. Så det gør vi nu,” forklarer Peter Crone.

“Med gedigen klassisk bistromad, smørrebrød, et omfattende udvalg af drikkevarer og den type feel-good værtskab, der skaber stamsteder. Et sted hvor man lægger frokostmøderne og får lyst til at komme med vennerne og familien om aftenen.”

Til at styre smørrebrødet sikker i land under frokosten – og de klassiske franske bistrosmage lige i kuli-skabet, har de hevet køkkenchef Peter Stub (Restaurant Kanalen) ind i køkkenet.

Til at patruljere gulvet har de ansat restaurantchef Martin Knak (Den Lille Fede mfl.)

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Hvad: Rosé Rosé Bistro
Hvor: Strandvejen 203, Hellerup
Hvornår: Åbner tirsdag 22. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags