Veras Market udvider: Kører specielt tema-marked en gang om måneden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Veras Market PR Foto
Veras Market PR Foto

Danmarks nok mest populære genbrugstøjmarked hedder Veras Market.

Hver søndag henover sommeren giver de den genbrugsgas under Buen (Bispeengen 12) med over 70 stande.

Men alt er ikke som det plejer under Buen.

Herre-lopper

Som noget nyt i år afholder Rebecca Vera nemlig et ekstra månedligt marked, der sidste søndag i måneden sætter fokus på enten herretøj eller interiør.

“Jeg glæder mig så meget til at få sat fut under mændenes bæredygtige forbrugskultur, og støtte den spirende genbrugsbølge, som også mænd gerne vil tappe ind i.”

“Ugentligt får vi efterspørgsler om mere fokus på de kære mænd – og nu giver vi dem chancen, og jeg håber, at de griber den,” siger CEO og stifter i Veras, Rebecca Vera Stahnke.

Det betyder dog ikke, at Veras såkaldte damer ikke må sælge ud af deres garderober på de særlige markeder – men de opfordres til at have interiør til hjemmet eller et mandfolk med under armen, afhængig af markedet.

Altid nyt på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Veras Market PR Foto

Tema-søndage

Interiør og mandemarkederne er en del af et nyt koncept, hvor alle Veras Market i 2019 har et tema, der rækker ud over genbrugstøjsmarkedsdelen.

(Se alle de forskellige temaer nederst i artiklen her)

Du kan f.eks. tage til Nik & Jay lopper søndag 21. april, hvor du kan “shoppe en genbrugsstil lige så HOT som Nik & Jay’s med alt fra logo-mania til oversize sweats, mens du lytter til Ta’ mig tilbage.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Yoga-lopper

Programmet byder også på en Silent Edition med meditation & yoga, Karaoke Edition med (sjovt nok) karaoke og hyldest til det asiatiske modebillede.

Friends Edition med 90’er tøj og soundtrack fra serien. SATC Edition hvor du kan shoppe amok ala Carrie og en Den nye stil Edition, inspireret af DRs populære podcast hvor rapmiljøet hyldes.

Du kan dog altid på markederne, uanset tema, sælge ud af alt dame- og herretøj – men i Veras egen stand og på aktivitetsfronten ændrer markedet sig altså hver uge.

Standholderne bliver dog opfordret til også at medbringe varer, der passer til temaet –  ligesom musikken også altid ændrer sig.

“Vi får tit at vide, at Veras er mere end den normale loppemarkeds-oplevelse.

Besøgende kommer i lige så høj grad kommer for at hænge ud i det sociale summende søndags- fællesskab og eller blive spottet på genbrugs-catwalken,” siger Rebecca Vera.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hvad: Veras Market under Buen
Hvor: Bispeengen 12
Hvornår: Alle søndage apr-nov kl. 10-15 (undtaget 2. søndag i måneden apr-jun + okt-nov – ferielukket i juli)
Hvor meget: Fri entré

Her er ALLE de forskellige temaer hos Veras Market 2019

21/04:
Nik & Jay Edition: Shop en genbrugsstil lige så HOT som Nik & Jay’s med alt fra logo-mania til oversize sweats i Veras stand mens du lytter til “Ta’ mig tilbage”.

28/04: Plant Edition (Interiørmarked): Så kimen til et grønnere liv og shop brugte godter til både skabet og krukkerne, når vi blænder op for årets grønneste interiørmarked med planter i Veras stand.

05/05: Festival Edition: Shop årets vildeste festivalgarderobe og bliv klar til årets festivaler med gummistøvler, denimshorts og farverige partyitems, der gør dig en start til alt fra Coachella til Grøn Koncert

26/05: Boyband Edition (mandemarked): Shop svedigt genbrugstøj på årets første mandemarked, mens du genfinder din 90’er boyband kærlighed og lytter til alt fra Backstreet til Blue – vi ved i elsker det gutter!

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

02/06: Beauty Edition: Find din indre diva frem og shop beauty-godter til du dåner – alt fra makeup til liret beautygrej, der kan matche din sprøde genbrugsstil, du selvfølgelig også kan opdatere på markedet.

23/06: Decor Edition (interiørmarked): Let’s decorate! Shop unikke decor-pieces til hjemmet i alt fra nips til puder, mens du finder klunset, der matcher dine nye flotte decor fund.

04/08: Silent Edition: Hårdt at komme tilbage efter ferien? Vi tager det heeelt roligt 4. august, hvor vi skruer ned for musikken og afholder fælles meditation, mens vi bliver klar til at komme tilbage på jobbis.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna i havnen

11/08: Vintage Edition: Vintage Edition er tilbage! Shop unikke vintagegodter der ville gøre din farmor misundelig og dig selv den bedst klædte vintagedame under Buen.

18/08: Karaoke Edition: Loppe og karaoke? What’s not to love? Vi skruer op for anlægget og skråler med på “Thrift Shop” og “Material Girl” mens vi shopper genbrugsfund så smukke, at der skulle skrives sange om dem.

25/08: It’s a match Edition (mandemarked): Find dit match blandt tøjgodterne og hop i rød, gul eller grøn, og se om du kan finde et ægte kærligheds match blandt de både mandlige og kvindelige standholdere, som også til dette marked kan købe prisvenlige single-stande.

01/09: Friends Edition: “Your job’s a joke, you’re broke (..) but Veras will be there for you!”. Shop 90’er godter, få nye venner eller tjen kassen med en stand, når vi dedikerer et helt marked til vores all-time favoritserie – Friends!

08/09: Veras Market no. 100: Fejr marked nr. 100 med os! 100 stande, alt i Veras’ stand max 100 kroner og genbrugsgodter der holder 100 over hele linjen. Det blir’ 100 gange federe end normalt!

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

15/09: Sex and the City Edition: Vi forvandler Buen til en catwalk, mens du shopper genbrugsgodter – og uanset om din stil er Carrie, Samantha, Charlotte eller Miranda, lover vi, at du nok skal finde din helt egen Mr. Big blandt markedets mange genbrugsgodter.

22/09: Cooking Edition (interiørmarked): Mangler du en ny elkedel eller pæne gamle tallerkner? Drop forbi Veras sidste Interiørmarked og shop alt fra genbrugstøj til køkkenlir, der inspirerer dig til nye grønne tanker både i klædeskabet og i køkkenet.

29/09: Bingo Edition: Vi skruer op for Veras’ all time favoritsange og eftertragtede playliste – og inviterer til musikbingo med sprøde genbrugsgodter som præmier! Medbring selv dutter til at dække dine plader, så vi ikke behøver at spilde papir og kan genbruge pladerne.

06/10: Chris Brown Edition: Shop dope r’n’b sager mens du skråler med på alle Chris Browns bedste hits.

13/10: Spice Girls Edition: Shop 90’er tøjgodter til din indre krydderspice og skrål med på “Wannabe” når Spice Girls Edition er tilbage. I Veras stand disker vi op med ét stativ til hver af Spice-pigerne, så der er noget for alle – uanset om du er en Emma eller en Melanie B.

20/10: Den nye stil Edition (mandemarked): Shop og sælg alt fra Kangol hatte til streetwear til mænd og kvinder, når vi dedikerer et marked til rapmiljøet, vores nye fave podcast og alt kluns der engang har været “Den nye stil” fra 80’erne til 10’erne.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

27/10: Disney Edition: “It’s a whole new world, a new fantastic point of view”. Er du hoppet ud i genbrugsverden endnu? Ellers er Disney Edition stedet at starte – skrål med på musikken fra dine all-time faves Disney film, mens du shopper genbrugsgodter lige så farverige som vores favorit eventyrunivers.

03/11: Barbie Edition: “Life in plastic, it’s fantastic”. Shop lak, glitter og lyserød i lange baner i Veras stand, mens du lytter til at fra Aqua til sukkersød 90’er pop og finder din indre Barbie frem. Og hvem ved – måske er der en Ken blandt de mandlige besøgende?

17/11: Glitter Edition: Shop vilde partyfaves med alt fra pallietter, maxikjoler til heels i Veras stand og bliv kllar til decembers overflod af fester med – men med god, grøn samvittighed.

01/12: Gift Edition: Find de fineste grønne genbrugs gaver til dine kære, der vil elske noget unikt og bæredygtigt – eller lop bare løs til dig selv og treat dig selv i den søde tid.

15/12: Sæsonafslutning: Ryd ud af garderoberne og gør klar til 2020 med nye friske godter eller lidt mere hyldeplads i skabet – fordi #newyearnewme, ikk’?

Free bar forever er død: Et af Københavns legendariske diskoteker lukker

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Free bar forever er død. In, Penthouse og Level lukker og slukker.
Free bar forever er død. In, Penthouse og Level lukker og slukker.

I 1996 åbnede der i Nørregade 1 et diskotek, der hed IN. Det skulle komme til et revolutionere det københavnske natteliv.

1000 kvm med fest og farver. Røgkanoner, laserlys og bashøjttalere der kunne spille de døde ud på dansegulvet.

Og et helt nyt koncept, noget så vildt som – fri bar. Hele natten frem til den lyse morgen.

Dét var noget, de glade studerende kunne forholde sig til.

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

Åbent næsten hele døgnet

Når først indgangen var betalt, var der frit valg på alle hylder og mangen en kæp i øret er født på det legendariske diskotek. Her var åbent fem dage om ugen fra kl. 20 til kl. 10 næste morgen.

Man kunne med andre ord gå seriøst til den i baren med 14 timers druk.

Aqua, Infernal og Tiësto har spillet herinde.

I september 2011 skiftede IN så navn til Penthouse, inden det senere kom til at hedde Level og flyttede rundt om hjørnet.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Bureaukrati vs. fest

Free bar forever er død, som Annfry selv har meldt ud i en video på Facebook som pt. er set over 36000 gange.

Nu trækker ejer Annfry Helmer Skaarup så stikket efter 23. år. En kommunal sejtrækker af tilladelser fik ham til sidst. Intet kan ødelægge en god fest som bureaukrati.

3500 medarbejdere har igennem tiden danset sig igennem det kendte diskotek. Annfry mødte faktisk selv sin kone herinde.

Men sidste lørdag var altså sidste gang for det kendte sted til en sidste omgang fri bar.

Tak for denne gang.

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

Vandpjaskeri, vovser og koncerter: Her er din weekend i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Kulturhavn fylder byen med oplevelser. Foto: PR, Abdellah Ihadian
Kulturhavn fylder byen med oplevelser. Foto: PR, Abdellah Ihadian

Hvad skal du tage dig til i weekenden? København bugner endnu en gang af oplevelser, og der er ingen undskyldning for at blive hjemme. MigogKbh er klar med tips til de bedste events.

Vandglad festival indtager Københavns Havn

Du kan pjaske, padle, prøve nye sportsgrene og meget mere i weekenden, når en stor festival fylder både vand og havneområder i København med et hav af oplevelser.

Navnet er Kulturhavn, og der er 230 forskellige begivenheder og oplevelser på programmet.

Aktiviteterne foregår på fem festivalområder og syv pop-up-steder, som er placeret i forskellige bydele, og det hele er gratis at deltage i.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Kulturhavn Festival
Hvor: Flere steder i byen
Hvornår: 23.-25. august 2019
Hvor meget: Gratis

Foto: PR

Litteraturfestival nord for byen

Bogorme og læseheste valfarter i disse dage til Humlebæk nord for København, hvor festivalen Louisiana Literature er i fuld gang.

På programmet er der alt lige fra oplæsninger, interview og samtaler til performances og musikalske fortolkninger, og du kan møde stribevis af kendte og ukendte forfattere.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Louisiana Literature
Hvor: Louisiana, Gammel Strandvej 13, Humlebæk
Hvornår: 22.-25. august 2019

SMK Fridays. Foto: Joakim Züger

SMK holder cool fredagsbar

Statens Museum for Kunsts succeskoncept SMK Fridays kører igen – og alle er inviteret med – ganske gratis.

Aftenen står i guldalderens tegn og byder bl.a. på saunagus, koncerter, bobler, pop-up talks, performances og samtalesaloner.

Hvis man troede at kunst var keeeedeligt, så mød op fredag kl. 16-22, når åbningen af SMK’s store, nye udstillingDansk Guldalder – Verdenskunst mellem to katastrofer” fejres.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: SMK Fridays x Udstillingsåbning
Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50
Hvornår: Fredag 23. august kl. 16-22
Hvor meget: Gratis – ingen tilmelding nødvendig
Hvordan: Læs mere her

Storslået fredagsrock i Tivoli

Fredag aften er der musikalsk stormøde på Plænen i Tivoli, og det bliver uden tvivl storslået.

Thomas Dybdahl og When Saints Go Machine får selskab af Tivolis Symfoniorkester, og sammen spiller de pop, rock og elektronisk musik krydret med klassiske elementer.

Du skal betale entre til Tivoli for at få adgang til koncerten. Prisen er 130 kroner frem til kl. 19, og herefter koster det 200 kroner at komme ind.

Læs mere her.

Hvad: Fredagsrock med Thomas Dybdahl, When Saints Go Machine og Tivolis Symfoniorkester
Hvor: Plænen i Tivoli, Vesterbrogade 3, København V
Hvornår: Fredag 23. august kl. 22

Nu rammer Uhørt Festival skateparken på Enghavevej. Foto: PR

Fremtidens stjerner spiller på festival på Vesterbro

Siden 2013 har festivalen Uhørt præsenteret stribevis af upcoming bands og solister, og nu har du atter chancen for at høre morgendagens store stjerner før din nabo.

Det sker fredag og lørdag, hvor skateparken på Enghavevej danner rammen om hele 39 koncerter.

Partoutbilletter koster 195 kroner + gebyr, og endagsbilletter koster 145 kroner + gebyr.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Uhørt Festival
Hvor: Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: 23. og 24. august 2019
Hvordan: Køb billet her

Bingo og boder på Gråbrødretorv

Det smukke Gråbrødretorv i Indre By lægger fredag brosten til et hyggeligt arrangement, hvor du kan spille bingo og mæske dig i mad fra en række boder.

Du kan blandt andet købe fisk, skaldyr, kød og kølige drikkevarer på torvet, og langborde samt liggestole er sat op, så du kan slå dig ned i de hyggelige omgivelser.

Der er gratis adgang, og bingospillet begynder kl. 19.

Læs mere på Facebook.

Hvad: Bingo og boder
Hvor: Gråbrødretorv, København K
Hvornår: Fredag 23. august kl. 16-22

Foto: PR

Stort designmarked på Vesterbro

Lørdag og søndag kan du shoppe hos massevis af upcoming designere og kunsthåndværkere, når markedet FindersKeepers endnu en gang løber af stablen.

Det sker i Øksnehallen, hvor du vil kunne købe alt lige fra tøj og smykker til plakater, keramik, mad og drikke.

Du skal betale 50 kroner i entré for at få adgang til markedet.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: FindersKeepers
Hvor: Øksnehallen, Halmtorvet 11, København V
Hvornår: 24. og 25. august kl. 10.45-17.00

Fotograf: Trine Blume

Tag vovsen med i Tivoli

Normalt må hunden, menneskets bedste ven, ikke komme med i Tivoli – men der er én undtagelse. Til Hundens Dag.

Her er store, små, ruhårede, langhårede, savlende, charmerende, firbenede yndlingshunde allesammen velkomne – så længe de er i snor.

Hundens Dag er søndag i denne uge, og der vil være masser af aktiviteter for både de firbenede og deres ejere.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Hundens Dag
Hvor: Tivoli
Hvornår: Søndag 25. august kl. 11.00-16.30
Hvor meget: Indgang til Tivoli  – hunde gratis adgang


Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

Tegnekonkurrence

Den populære italienske restaurant Hos Fischer på Østerbro er for nyligt skiftet til pizza. Også take-away – og det betyder, de skal have pizzabakker klar.

Tag dit barn i hånden og kom ned mellem 15.00-17.00, hvor dit barn kan komme med sit bud på, hvordan deres næste pizzabakke skal se ud. En tegnekonkurrence med andre ord, hvor vinderen kommer på ca. 4000 pizzabakker.

Samtidig vil der blive serveret pizza smagsprøver og rosé til de voksne.

Hvad: Tegnekonkurrence
Hvor: Hos Fischer, Victor Borges Plads, Østerbro
Hvornår: Fredag 23. august kl. 15-17
Hvor meget: Gratis

Flotte hatte i hyggelige rammer: Luft det fineste søndagstøj til ægte derby

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Klampenborg Galopbane PR Foto
Klampenborg Galopbane PR Foto

Galop er ved at blive et populært mødested om søndagen.

Her kan man lufte det fineste søndagstøj – og det gælder især søndag 1. september, når Nordens smukkeste hestevæddeløbsbane –Klampenborg Galopbane lige nord for København holder Damernes Dag.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Damerne i fokus

Damernes Dag er den perfekte dag for venindegrupper og familier at deltage i festlighederne, ligesom mændene også iklæder sig elegant tøj og nyder sporten og spændingen.

Det er en af Klampenborg Galopbanes største væddeløbsdage, hvor hopperne og ikke mindst damerne er i fokus.

Klampenborg Galopbane vil være iklædt pink fra top til tå, ligeså vil damerne møde op i fantastiske hatte og kjoler.

Der er Best-Dressed-With-A-Hat konkurrence, hvor du har mulighed for at vinde flotte præmier.

Dagen er en enestående mulighed for at iklæde sig sit smukkeste eller mest elegante tøj og nyde væddeløbssportens mange facetter.

Læs også: Guide: 8 nye restauranter du skal kende i København marts 2019

Klampenborg Galopbane PR Foto

Vinder sin vægt i champagne

Et af højdepunkterne og en sjov tradition, er Taittinger Skandinavisk Ladies Cup som rides af kvindelige amatørjockeyer.

Den vindende jockey bliver præmieret med sin vægt i Taittinger Rosé Champagne.

Vejningen foregår på publikumsarelaet og publikum kan vinde fine præmier, såfremt det gættes antallet af flasker, som den vindende jockey vejer.

Dagen byder også på andre løb, bla. hoppernes Derby, Dansk Oaks.

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Hvad: Damernes Dag
Hvor: Klampenborg Galopbane, Klampenborgvej 52
Hvornår: Søndag 1. september kl. 12.00
Hvor meget: Fra 50,- for voksne, 35,- for pensionister og studerende. Børn under 18 gratis adgang.
Hvordan: Find billetter til Damernes Dag lige her

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Klampenborg Galopbane PR Foto