Veras Market udvider: Kører specielt tema-marked en gang om måneden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Veras Market PR Foto
Veras Market PR Foto

Danmarks nok mest populære genbrugstøjmarked hedder Veras Market.

Hver søndag henover sommeren giver de den genbrugsgas under Buen (Bispeengen 12) med over 70 stande.

Men alt er ikke som det plejer under Buen.

Herre-lopper

Som noget nyt i år afholder Rebecca Vera nemlig et ekstra månedligt marked, der sidste søndag i måneden sætter fokus på enten herretøj eller interiør.

“Jeg glæder mig så meget til at få sat fut under mændenes bæredygtige forbrugskultur, og støtte den spirende genbrugsbølge, som også mænd gerne vil tappe ind i.”

“Ugentligt får vi efterspørgsler om mere fokus på de kære mænd – og nu giver vi dem chancen, og jeg håber, at de griber den,” siger CEO og stifter i Veras, Rebecca Vera Stahnke.

Det betyder dog ikke, at Veras såkaldte damer ikke må sælge ud af deres garderober på de særlige markeder – men de opfordres til at have interiør til hjemmet eller et mandfolk med under armen, afhængig af markedet.

Altid nyt på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Veras Market PR Foto

Tema-søndage

Interiør og mandemarkederne er en del af et nyt koncept, hvor alle Veras Market i 2019 har et tema, der rækker ud over genbrugstøjsmarkedsdelen.

(Se alle de forskellige temaer nederst i artiklen her)

Du kan f.eks. tage til Nik & Jay lopper søndag 21. april, hvor du kan “shoppe en genbrugsstil lige så HOT som Nik & Jay’s med alt fra logo-mania til oversize sweats, mens du lytter til Ta’ mig tilbage.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Yoga-lopper

Programmet byder også på en Silent Edition med meditation & yoga, Karaoke Edition med (sjovt nok) karaoke og hyldest til det asiatiske modebillede.

Friends Edition med 90’er tøj og soundtrack fra serien. SATC Edition hvor du kan shoppe amok ala Carrie og en Den nye stil Edition, inspireret af DRs populære podcast hvor rapmiljøet hyldes.

Du kan dog altid på markederne, uanset tema, sælge ud af alt dame- og herretøj – men i Veras egen stand og på aktivitetsfronten ændrer markedet sig altså hver uge.

Standholderne bliver dog opfordret til også at medbringe varer, der passer til temaet –  ligesom musikken også altid ændrer sig.

“Vi får tit at vide, at Veras er mere end den normale loppemarkeds-oplevelse.

Besøgende kommer i lige så høj grad kommer for at hænge ud i det sociale summende søndags- fællesskab og eller blive spottet på genbrugs-catwalken,” siger Rebecca Vera.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hvad: Veras Market under Buen
Hvor: Bispeengen 12
Hvornår: Alle søndage apr-nov kl. 10-15 (undtaget 2. søndag i måneden apr-jun + okt-nov – ferielukket i juli)
Hvor meget: Fri entré

Her er ALLE de forskellige temaer hos Veras Market 2019

21/04:
Nik & Jay Edition: Shop en genbrugsstil lige så HOT som Nik & Jay’s med alt fra logo-mania til oversize sweats i Veras stand mens du lytter til “Ta’ mig tilbage”.

28/04: Plant Edition (Interiørmarked): Så kimen til et grønnere liv og shop brugte godter til både skabet og krukkerne, når vi blænder op for årets grønneste interiørmarked med planter i Veras stand.

05/05: Festival Edition: Shop årets vildeste festivalgarderobe og bliv klar til årets festivaler med gummistøvler, denimshorts og farverige partyitems, der gør dig en start til alt fra Coachella til Grøn Koncert

26/05: Boyband Edition (mandemarked): Shop svedigt genbrugstøj på årets første mandemarked, mens du genfinder din 90’er boyband kærlighed og lytter til alt fra Backstreet til Blue – vi ved i elsker det gutter!

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

02/06: Beauty Edition: Find din indre diva frem og shop beauty-godter til du dåner – alt fra makeup til liret beautygrej, der kan matche din sprøde genbrugsstil, du selvfølgelig også kan opdatere på markedet.

23/06: Decor Edition (interiørmarked): Let’s decorate! Shop unikke decor-pieces til hjemmet i alt fra nips til puder, mens du finder klunset, der matcher dine nye flotte decor fund.

04/08: Silent Edition: Hårdt at komme tilbage efter ferien? Vi tager det heeelt roligt 4. august, hvor vi skruer ned for musikken og afholder fælles meditation, mens vi bliver klar til at komme tilbage på jobbis.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna i havnen

11/08: Vintage Edition: Vintage Edition er tilbage! Shop unikke vintagegodter der ville gøre din farmor misundelig og dig selv den bedst klædte vintagedame under Buen.

18/08: Karaoke Edition: Loppe og karaoke? What’s not to love? Vi skruer op for anlægget og skråler med på “Thrift Shop” og “Material Girl” mens vi shopper genbrugsfund så smukke, at der skulle skrives sange om dem.

25/08: It’s a match Edition (mandemarked): Find dit match blandt tøjgodterne og hop i rød, gul eller grøn, og se om du kan finde et ægte kærligheds match blandt de både mandlige og kvindelige standholdere, som også til dette marked kan købe prisvenlige single-stande.

01/09: Friends Edition: “Your job’s a joke, you’re broke (..) but Veras will be there for you!”. Shop 90’er godter, få nye venner eller tjen kassen med en stand, når vi dedikerer et helt marked til vores all-time favoritserie – Friends!

08/09: Veras Market no. 100: Fejr marked nr. 100 med os! 100 stande, alt i Veras’ stand max 100 kroner og genbrugsgodter der holder 100 over hele linjen. Det blir’ 100 gange federe end normalt!

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

15/09: Sex and the City Edition: Vi forvandler Buen til en catwalk, mens du shopper genbrugsgodter – og uanset om din stil er Carrie, Samantha, Charlotte eller Miranda, lover vi, at du nok skal finde din helt egen Mr. Big blandt markedets mange genbrugsgodter.

22/09: Cooking Edition (interiørmarked): Mangler du en ny elkedel eller pæne gamle tallerkner? Drop forbi Veras sidste Interiørmarked og shop alt fra genbrugstøj til køkkenlir, der inspirerer dig til nye grønne tanker både i klædeskabet og i køkkenet.

29/09: Bingo Edition: Vi skruer op for Veras’ all time favoritsange og eftertragtede playliste – og inviterer til musikbingo med sprøde genbrugsgodter som præmier! Medbring selv dutter til at dække dine plader, så vi ikke behøver at spilde papir og kan genbruge pladerne.

06/10: Chris Brown Edition: Shop dope r’n’b sager mens du skråler med på alle Chris Browns bedste hits.

13/10: Spice Girls Edition: Shop 90’er tøjgodter til din indre krydderspice og skrål med på “Wannabe” når Spice Girls Edition er tilbage. I Veras stand disker vi op med ét stativ til hver af Spice-pigerne, så der er noget for alle – uanset om du er en Emma eller en Melanie B.

20/10: Den nye stil Edition (mandemarked): Shop og sælg alt fra Kangol hatte til streetwear til mænd og kvinder, når vi dedikerer et marked til rapmiljøet, vores nye fave podcast og alt kluns der engang har været “Den nye stil” fra 80’erne til 10’erne.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

27/10: Disney Edition: “It’s a whole new world, a new fantastic point of view”. Er du hoppet ud i genbrugsverden endnu? Ellers er Disney Edition stedet at starte – skrål med på musikken fra dine all-time faves Disney film, mens du shopper genbrugsgodter lige så farverige som vores favorit eventyrunivers.

03/11: Barbie Edition: “Life in plastic, it’s fantastic”. Shop lak, glitter og lyserød i lange baner i Veras stand, mens du lytter til at fra Aqua til sukkersød 90’er pop og finder din indre Barbie frem. Og hvem ved – måske er der en Ken blandt de mandlige besøgende?

17/11: Glitter Edition: Shop vilde partyfaves med alt fra pallietter, maxikjoler til heels i Veras stand og bliv kllar til decembers overflod af fester med – men med god, grøn samvittighed.

01/12: Gift Edition: Find de fineste grønne genbrugs gaver til dine kære, der vil elske noget unikt og bæredygtigt – eller lop bare løs til dig selv og treat dig selv i den søde tid.

15/12: Sæsonafslutning: Ryd ud af garderoberne og gør klar til 2020 med nye friske godter eller lidt mere hyldeplads i skabet – fordi #newyearnewme, ikk’?

Krise rammer hårdt: Københavns nye vilde hotel må vente med at åbne

Skrevet af: Redaktionen

I dag 1. april skulle have været en storslået dag set med københavnske øjne.

Her skulle Københavns nye luksus-hotel Villa Copenhagen have slået dørene op.

Hotellet med 375 værelser og 15 suiter, og hvis man skulle have lyst til at overnatte i den nye luksus, skal man som minimum slippe omkring 2000 kr. pr. nat.

Den dyreste suite – på 104 kvadratmeter – koster 55.000 kroner pr. nat.

I alt fordeler Villa Copenhagen sig over 30.000 kvadratmeter centralt i København.

Men Corona-krisen har også ramt hotelbranchen med en hammer. Så derfor er åbningsdatoen naturligvis udskudt. Det skriver DR.

Udskudt til maj

Foreløbig må man vente til 14. maj med at få lov til at komme ind på luksus-hotellet, der er ejet af Nordic Choice-kæden.

Bag kæden står den norske milliardær Petter Stordalen, der også bl.a. opkøbte Spies fornylig.

“Da konceptet er designet til at være et mødested, hvor københavnerne kan spise morgenmad, frokost eller middag sammen, giver det mest mening, at det bliver udsat, til samfundet er mere normaliseret igen.

Vi håber at kunne invitere til åbningen af dette vidunderlige hotel den 14. maj,” siger Torgeir Silseth, administrerende direktør for Nordic Choice Hotels, til DR.

Villa Copenhagen ligger på den gamle Postgrund lige ved Hovedbanegården.

Meget forsvinder fra Københavns overflade for at gøre plads til syv nye tårne i højden 28 og 115 meter – hvilket vil gøre det til byens højeste bygning.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh

Foto: PR skitser

Bevarer ikonisk bygning

Hele Postgrunden skulle gerne stå færdig i 2023, men der kommer delmål undervejs – blandt andet Villa Copenhagen, byens nye luksushotel, der altså åbner straks efter den værste Corona-krise.

I det smukke gamle posthovedsæde, bygningen ud mod Tietgensgade, bevares Centralpostbygningen, som er helt tilbage fra 1912.

Villa Copenhagen har også tre forskellige restauranter, cocktailbarer og så lige en rooftop pool – som hevet direkte ud af et promotionbillede fra Shanghai eller en anden metropol.

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

En af restauranterne får navnet Kontrast.

Restauranten kalder sig selv et kosmopolitisk brasserie som, qua navnet,  bl.a. fokuserer på kontrasten mellem smagsnuancerne fra rene, lokale råvarer og krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika.

Derudover afkrydses alle de tjek-bokse, som en moderne restaurant i dagens København skal overholde: Årstidsbaserede og økologiske råvarer.

Bæredygtigt produceret kød og fisk – fra lokale producenter.

Sharing dinner-family style. Priser hvor alle kan være med.

Hvad: Villa Copenhagen
Hvor: Centralpostbygningen på Bernstorffsgade
Hvornår: Forventet åbning 14. maj 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Populær restaurant udvider: Nu kan du få leveret Nams måltidskasser i hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Corona-krisen har taget et stramt greb om især restauranter, caféer og øvrige spisesteder som udelukkende må lave Take Away i disse tider.

Det kan virke uoverskueligt for mange i restaurationsbranchen, men det er samtidig også en tid, hvor nye initiativer får vinger.

Eksempelvis hos den populære Restaurant Nam, som sidste år blev kåret til Årets Bistro af Danske Madanmeldere.

Derudover er man i White Guide rangeret blandt de allerbedste restauranter i Aalborg.

Udvider nu til alle steder i landet

I sidste uge lancerede de deres helt egne måltidskasser leveret til døren i Aalborg.

Det har vist sig at være så succesfuldt et koncept, at man nu udvider til hele landet og naturligvis her i Hovedstaden.

Så uanset hvor du bor i Jylland, på Fyn eller hele Sjælland så kan du leveret til døren.

“Vi har lavet en aftale med et fragtfirma, som kan levere til alle steder i hele Danmark.

Derfor har vi valgt at udvide med konceptet, som har fået en god modtagelse,” forklarer Kim Jeppesen, indehaver af Nam, til MigOgKbh.

Arkivbillede fra tidligere besøg på Nam

3 sunde asiatisk inspirerede hverdagsmåltider

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 1-6 personer og priserne er inklusiv fragt.

En anden nyhed er også, at man nu har tilføjet en veggie måltidskasse.

Se menuerne nederst i artiklen.

DailyNam er enkelt og lækkert

Kim Jeppesen forsætter med detaljerne på det nye tiltag.

“DailyNam er enkelt, lækkert og ligetil. Vi startede med en enkelt mulighed i sidste uge, og nu har vi allerede tilføjet en vegetar måltidskasse.

Det meste i måltidskasserne er forberedt på forhånd, og man bliver grundigt guidet igennem tilberedningen, som ikke tager så lang tid,” forklarer Kim Jeppesen.

Han forklarer, at man oprindeligt havde planlagt at lancere tiltaget til efteråret, men så kom Corona-krisen og ændrede restauranternes hverdag.

“Grundet vores nuværende meget svære situation har vi, lidt modigt synes vi selv, valgt at lancere vores projekt med måltidskasserne allerede nu i en mere simpel udgave end hvad planen var for efteråret.

Men vi vil så justere løbende,” forklarer Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag og få leveret første gang på onsdag. Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Menu Uge 15

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. kylling, friske grøntsager,  peanut sauce & nuoc mam

TORSDAG

Gaeng Kiew Wan

Oksekød i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på gris, citrongræs & shitaki m. grønt, daikon & BBQ gris

dailyNam – VEGGIE

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. friske grøntsager, japansk omelet &  peanut sauce & hoisin

TORSDAG

“Blomkål i grøn karry

Blomkål  i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Veggie Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på miso, shitaki, tomat & konbutang  m. grønt, daikon & tofu.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

1 pers 350,-

2 pers 475,-

3 pers 570,-

4 pers 665,-

5 pers 760,-

6 pers 855,-

Du kan booke direkte her

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway