Veras Market udvider: Kører specielt tema-marked en gang om måneden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Veras Market PR Foto
Veras Market PR Foto

Danmarks nok mest populære genbrugstøjmarked hedder Veras Market.

Hver søndag henover sommeren giver de den genbrugsgas under Buen (Bispeengen 12) med over 70 stande.

Men alt er ikke som det plejer under Buen.

Herre-lopper

Som noget nyt i år afholder Rebecca Vera nemlig et ekstra månedligt marked, der sidste søndag i måneden sætter fokus på enten herretøj eller interiør.

“Jeg glæder mig så meget til at få sat fut under mændenes bæredygtige forbrugskultur, og støtte den spirende genbrugsbølge, som også mænd gerne vil tappe ind i.”

“Ugentligt får vi efterspørgsler om mere fokus på de kære mænd – og nu giver vi dem chancen, og jeg håber, at de griber den,” siger CEO og stifter i Veras, Rebecca Vera Stahnke.

Det betyder dog ikke, at Veras såkaldte damer ikke må sælge ud af deres garderober på de særlige markeder – men de opfordres til at have interiør til hjemmet eller et mandfolk med under armen, afhængig af markedet.

Altid nyt på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Veras Market PR Foto

Tema-søndage

Interiør og mandemarkederne er en del af et nyt koncept, hvor alle Veras Market i 2019 har et tema, der rækker ud over genbrugstøjsmarkedsdelen.

(Se alle de forskellige temaer nederst i artiklen her)

Du kan f.eks. tage til Nik & Jay lopper søndag 21. april, hvor du kan “shoppe en genbrugsstil lige så HOT som Nik & Jay’s med alt fra logo-mania til oversize sweats, mens du lytter til Ta’ mig tilbage.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Yoga-lopper

Programmet byder også på en Silent Edition med meditation & yoga, Karaoke Edition med (sjovt nok) karaoke og hyldest til det asiatiske modebillede.

Friends Edition med 90’er tøj og soundtrack fra serien. SATC Edition hvor du kan shoppe amok ala Carrie og en Den nye stil Edition, inspireret af DRs populære podcast hvor rapmiljøet hyldes.

Du kan dog altid på markederne, uanset tema, sælge ud af alt dame- og herretøj – men i Veras egen stand og på aktivitetsfronten ændrer markedet sig altså hver uge.

Standholderne bliver dog opfordret til også at medbringe varer, der passer til temaet –  ligesom musikken også altid ændrer sig.

“Vi får tit at vide, at Veras er mere end den normale loppemarkeds-oplevelse.

Besøgende kommer i lige så høj grad kommer for at hænge ud i det sociale summende søndags- fællesskab og eller blive spottet på genbrugs-catwalken,” siger Rebecca Vera.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hvad: Veras Market under Buen
Hvor: Bispeengen 12
Hvornår: Alle søndage apr-nov kl. 10-15 (undtaget 2. søndag i måneden apr-jun + okt-nov – ferielukket i juli)
Hvor meget: Fri entré

Her er ALLE de forskellige temaer hos Veras Market 2019

21/04:
Nik & Jay Edition: Shop en genbrugsstil lige så HOT som Nik & Jay’s med alt fra logo-mania til oversize sweats i Veras stand mens du lytter til “Ta’ mig tilbage”.

28/04: Plant Edition (Interiørmarked): Så kimen til et grønnere liv og shop brugte godter til både skabet og krukkerne, når vi blænder op for årets grønneste interiørmarked med planter i Veras stand.

05/05: Festival Edition: Shop årets vildeste festivalgarderobe og bliv klar til årets festivaler med gummistøvler, denimshorts og farverige partyitems, der gør dig en start til alt fra Coachella til Grøn Koncert

26/05: Boyband Edition (mandemarked): Shop svedigt genbrugstøj på årets første mandemarked, mens du genfinder din 90’er boyband kærlighed og lytter til alt fra Backstreet til Blue – vi ved i elsker det gutter!

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

02/06: Beauty Edition: Find din indre diva frem og shop beauty-godter til du dåner – alt fra makeup til liret beautygrej, der kan matche din sprøde genbrugsstil, du selvfølgelig også kan opdatere på markedet.

23/06: Decor Edition (interiørmarked): Let’s decorate! Shop unikke decor-pieces til hjemmet i alt fra nips til puder, mens du finder klunset, der matcher dine nye flotte decor fund.

04/08: Silent Edition: Hårdt at komme tilbage efter ferien? Vi tager det heeelt roligt 4. august, hvor vi skruer ned for musikken og afholder fælles meditation, mens vi bliver klar til at komme tilbage på jobbis.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna i havnen

11/08: Vintage Edition: Vintage Edition er tilbage! Shop unikke vintagegodter der ville gøre din farmor misundelig og dig selv den bedst klædte vintagedame under Buen.

18/08: Karaoke Edition: Loppe og karaoke? What’s not to love? Vi skruer op for anlægget og skråler med på “Thrift Shop” og “Material Girl” mens vi shopper genbrugsfund så smukke, at der skulle skrives sange om dem.

25/08: It’s a match Edition (mandemarked): Find dit match blandt tøjgodterne og hop i rød, gul eller grøn, og se om du kan finde et ægte kærligheds match blandt de både mandlige og kvindelige standholdere, som også til dette marked kan købe prisvenlige single-stande.

01/09: Friends Edition: “Your job’s a joke, you’re broke (..) but Veras will be there for you!”. Shop 90’er godter, få nye venner eller tjen kassen med en stand, når vi dedikerer et helt marked til vores all-time favoritserie – Friends!

08/09: Veras Market no. 100: Fejr marked nr. 100 med os! 100 stande, alt i Veras’ stand max 100 kroner og genbrugsgodter der holder 100 over hele linjen. Det blir’ 100 gange federe end normalt!

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

15/09: Sex and the City Edition: Vi forvandler Buen til en catwalk, mens du shopper genbrugsgodter – og uanset om din stil er Carrie, Samantha, Charlotte eller Miranda, lover vi, at du nok skal finde din helt egen Mr. Big blandt markedets mange genbrugsgodter.

22/09: Cooking Edition (interiørmarked): Mangler du en ny elkedel eller pæne gamle tallerkner? Drop forbi Veras sidste Interiørmarked og shop alt fra genbrugstøj til køkkenlir, der inspirerer dig til nye grønne tanker både i klædeskabet og i køkkenet.

29/09: Bingo Edition: Vi skruer op for Veras’ all time favoritsange og eftertragtede playliste – og inviterer til musikbingo med sprøde genbrugsgodter som præmier! Medbring selv dutter til at dække dine plader, så vi ikke behøver at spilde papir og kan genbruge pladerne.

06/10: Chris Brown Edition: Shop dope r’n’b sager mens du skråler med på alle Chris Browns bedste hits.

13/10: Spice Girls Edition: Shop 90’er tøjgodter til din indre krydderspice og skrål med på “Wannabe” når Spice Girls Edition er tilbage. I Veras stand disker vi op med ét stativ til hver af Spice-pigerne, så der er noget for alle – uanset om du er en Emma eller en Melanie B.

20/10: Den nye stil Edition (mandemarked): Shop og sælg alt fra Kangol hatte til streetwear til mænd og kvinder, når vi dedikerer et marked til rapmiljøet, vores nye fave podcast og alt kluns der engang har været “Den nye stil” fra 80’erne til 10’erne.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

27/10: Disney Edition: “It’s a whole new world, a new fantastic point of view”. Er du hoppet ud i genbrugsverden endnu? Ellers er Disney Edition stedet at starte – skrål med på musikken fra dine all-time faves Disney film, mens du shopper genbrugsgodter lige så farverige som vores favorit eventyrunivers.

03/11: Barbie Edition: “Life in plastic, it’s fantastic”. Shop lak, glitter og lyserød i lange baner i Veras stand, mens du lytter til at fra Aqua til sukkersød 90’er pop og finder din indre Barbie frem. Og hvem ved – måske er der en Ken blandt de mandlige besøgende?

17/11: Glitter Edition: Shop vilde partyfaves med alt fra pallietter, maxikjoler til heels i Veras stand og bliv kllar til decembers overflod af fester med – men med god, grøn samvittighed.

01/12: Gift Edition: Find de fineste grønne genbrugs gaver til dine kære, der vil elske noget unikt og bæredygtigt – eller lop bare løs til dig selv og treat dig selv i den søde tid.

15/12: Sæsonafslutning: Ryd ud af garderoberne og gør klar til 2020 med nye friske godter eller lidt mere hyldeplads i skabet – fordi #newyearnewme, ikk’?

Mikkellers Baghaven fejrer fødselsdag lørdag: Kom til gratis gourmetøl og hotdog

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR

For to år siden slog den kendte ølbrygger Mikkeller dørene op ude på Refshaleøen til deres ‘Baghaven’.

Det bliver fejret i morgen lørdag 18. januar, hvor de samtidig åbner for deres helt nye Baghaven Blenderia, som man kan få en tour på, hvis man har købt en billet til den kommende  Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration.

Den festival kan du læse meget mere om i linket lige herunder.

Læs også: Mikkeller står bag: Helt nyt ølfestival i København er fuldkommen vild

Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Gratis øl og hotdogs

Ellers kan man altid hygge sig med de 100 gratis øl fra fad, som bliver delt ud til fødselsdagsgæsterne.

Programmet byder desuden på sjældne flasker og magnumøl. Der er live bluegrassmusik og man kan riste skumfiduser over bålet.

Kl. 18.00 er der gratis gourmethotdogs til folket, og Mikkeller har sat særdeles interessante øl på hanerne for at fejre dagen.

Læs også: Flyvende drinks: Ølbar i Københavns Lufthavn nomineret til verdens bedste

Hvad: Baghaven 2 års fødselsdag
Hvor: Mikkeller Baghaven, Refshalevej 169b
Hvornår: Lørdag 18. januar.
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Fra Monstertrucks til kæmpe bryllupsmesse: Her er din weekend i København

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Så ringer weekend-klokkerne snart, og vi glæder os som sædvanlig til en skøn weekend i verdens bedste by.

Vi har plukket noget af det bedste, du kan opleve i København i denne weekend.

Veras Market

I denne weekend lørdag 18. og søndag 19. januar går det løs igen med Veras Market i Nørrebrohallen.

I år kan du som noget nyt helt gratis bytte 3 stykker tøj til nyt i Veras stand.

Der er også dobbelt-op på lopper, da Veras for første gang nogensinde lopper både lørdag og søndag – med nye standholdere begge dage.

Den 18. og 19. januar, 16. februar og 15. marts kan du altså shoppe brugte godter fra næsten 100 private stande i et 800 et m2 stort genbrugstøjs-slaraffenland i Nørrebrohallen.

Udvalget kommer til at byde på alt fra unikke vintagefund, til highstreet-kup og eftertragtede brands.

Læs mere her

Veras Marked PR Foto

Danmarks største bryllupsmesse indtager Forum

Fra lørdag den 18. til søndag den 19. januar byder Bryllup.dk velkommen til Danmarks største bryllupsmesse i Forum København, hvor der vil være et sandt overflødighedshorn af alt, hvad der hører til sig på den store dag.

Med mere end 150 stande fordelt på Forums 8000 kvadratmeter, er det et bryllups-slaraffenland af en anden verden, som brude og gomme kan se frem til.

Udstillerne vil bl.a. fremvise brudekjoler, foto og video muligheder, smykker og vielsesringe, blomster og brudebuketter, musik til festen, bryllupskager og meget, meget mere.

Der vil naturligvis også være utallige lækre smagsprøver på netop de spiselige elementer, der inkluderer kager, vine, bryllupsmad og andre godter.

To gange dagligt – kl. 12.30 og 15.00 – vil besøgende kunne opleve Wedding Fashion Show, hvor modeller fremviser de nyeste trends indenfor brudekjoler og herretøj.

Læs mere her

Foto: Bryllup.dk

Hot Wheels Monstertrucks

Det bliver vildt! Det bliver larmende!

Det bliver MONSTER stort! D. 17. + 18. januar rykker flere tusinde hestekræfter ind i Royal Arena – København, når HOT WHEELS™ MONSTER TRUCKS LIVE besøger Danmark for første gang nogensinde!

Oplev alle de ikoniske monstertrucks i et brag af et show for hele familien, med de vildeste stunts, tricks og crashes!

Der er shows fredag kl. 18.30, lørdag kl. 11.30 og 18.30 samt søndag kl. 11.30

Udover de kæmpemæssige Monstertrucks, vil der også være særlige optrædener med nogle af de største stjerner fra freestyle motocross, verdensrekordforsøg og et besøg fra Megasaurus – den kæmpemæssige, bilspisende, ildspyttede og forhistoriske robot, der elsker alt med fire hjul!

Du kan købe billetter her

Isdisco i Ørestaden

Find din indre skøjteprinsesse frem. Lørdag d. 18. januar kl. 19.00 er der igen isdisco i Ørestad Skøjtehal.

Vi holder som sædvanlig et brag af en fest med fedt lysshow, svedige rytmer og lækker skøjtehal – det er vinderkombinationen til en fest i Ørestad Skøjtehal.

Kom og oplev et brag af et disco på skøjter (lej skøjter i hallen eller medbring dine egne).

Der er isdisco hver anden lørdag (kl. 19:00 – 21:30) frem til udgangen af marts 2020:

Læs mere her

Loppemarked i Absalon

Populære Absalon holder loppemarked i salen, hvor du kan finde masser af ting og sager.

Det sker lørdag d. 18. januar kl. 10.00-15.00.

Her vil sikkert være noget for alle, om du leder efter en lun vinterfrakke, en vase, noget til børneværelset eller gaven til ham der har alt, så er der en god chance for at du finder det her.

I baren kan du købe kaffe, kager eller frokost, hvis du bliver sulten.

Der er over 2.700 som har markeret sig deltager/interesseret i begivenheden.

Læs mere her

 

Slut med brødkrummer: Du må ikke længere fodre dyrene i to store Kbh-parker

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er altid så hyggeligt at tage ned og fodre ænder.

Se de glade ænder jagte hvert eneste brødstykke, og har man unger er det perfekt tidsfordriv i en lang weekend.

Men nu er det slut med at fodre ænder og andre dyr i to af Københavns større parker.

Slots- og Kulturstyrelsen sætter nu en indsats i gang, der skal forbedre vandkvaliteten i kanaler og søer i Frederiksberg Have og Søndermarken på Frederiksberg.

For at komme i mål med indsatsen, er det nødvendigt at indføre et forbud mod at fodre dyrene i haverne.

Fodring er ikke nødvendigt

Målet med indsatsen er at skabe bedre og renere levesteder for vandlevende insekter, frøer, salamandre og fisk, og på sigt er det overordnede mål at give hele Frederiksberg Haves og Søndermarkens mangfoldighed af arter et løft og skabe en bedre balance mellem arterne.

”Vi ved alle, at det er hyggeligt at komme tæt på fugle, når man fodrer dem sammen med børn eller børnebørn.

Men fodring er som udgangspunkt altid en større fornøjelse for os mennesker, end det er en nødvendighed for fuglene, for ofte klarer fuglene sig faktisk bedre uden vores hjælp.

Derudover efterlader fodring i vand store mængder uønsket næring, og det kan medføre en kraftig forurening af lige netop det vand, som mange af fuglene lever i,” siger formand for Dansk Ornitologisk Forening København, Ingelise Aarøe Petersen.

Mængden af kvælstof stiger

Slotshavechef Niels Mellergaard, Slots- og Kulturstyrelsen, siger;

”Hvis vi skal have held med indsatsen, er det nødvendigt, at havens gæster ikke fodrer fisk, fugle og andre dyr med brød, frø og madrester.

For når man fodrer dyrene, så stiger mængden af kvælstof i vandmiljøet på grund af dyreekskrementer og overflod af næring i vandmiljøet.

Det er derfor, at vi nu indfører et forbud mod at fodre dyrelivet og sætter en række tiltag i gang, der skal forbedre vandkvaliteten, så vi får skabt bedre levevilkår for dyrelivet.

Vi håber, at vores gæster kan forstå alvoren og holder op med at fodre dyrene, så vi kan give vandmiljøet en hjælpende hånd og gøre de gamle haver til et grønt frirum, hvor arterne trives, og mangfoldigheden blomstrer.”