MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Verdens første: Scandirabisk restaurant på toppen af Ikea åbner med fredagsbar, brunch og eksotisk dans

Af André Bentsen
Der findes så vidt vi kan hitte ud af ingen andre Scandirabian' restauranter, som Do More, der åbner på toppen af Ikea. Foto: Presse
Der findes så vidt vi kan hitte ud af ingen andre Scandirabian' restauranter, som Do More, der åbner på toppen af Ikea. Foto: Presse

Vi indrømmer det blankt!

Vi har ikke faktatjekket særlig grundigt, men umiddelbart så er den nye restaurant på toppen af Ikea verdens første scandirabian restaurant.

Og ikke nok med det.

Som navnet antyder, vil Do More gøre en positiv social forskel ved at hjælpe langtidsledige, der står uden for arbejdsmarkedet.

Det afslører Do More, der er gået sammen med Københavns Erhvervshus og Hotel- og Restaurantskolen om et praktikprogram, hvor jobsøgende kan opnå erfaring og overvinde udfordringer som begrænset erhvervserfaring, sprogbarrierer eller andre personlige forhindringer, der gør dem bedre rustet til arbejdsmarkedet.


I følge de glade opstartere, så adskiller Do More sig markant fra andre restauranter, da den er drevet af en social mission.

I dag står stadig mange nemlig ufrivilligt uden for arbejdsmarkedet på grund af forskellige udfordringer, såsom begrænset arbejdserfaring, sprogbarrierer eller andre personlige forhindringer.

Derfor vil Do More hjælpe flere af disse mennesker med at få en chance for at komme ind på arbejdsmarkedet og få en god start.

I samarbejde med Københavns Erhvervshus og Hotel- og Restaurantskolen har Do More udviklet et praktikprogram, der tilbyder langtidsledige mulighed for at få kurser og praktisk erfaring samt hjælp til at komme videre på arbejdsmarkedet.

“Vi adskiller os som restaurant, fordi vores formål strækker sig ud over at tilbyde velsmagende mad. Do More handler primært om mennesker. Gennem faste praktikforløb giver vi personer, der har begrænset arbejdshistorik, sprogbarrierer eller andre personlige hindringer, mulighed for at få praktisk erfaring, kurser og vejledning, så de bedre rustes til arbejdsmarkedet. På den måde ønsker vi at bidrage til individuel udvikling og samtidig styrke lokalsamfundet. Vi ser ud over en persons CV, og ser mangfoldige baggrunde som en styrke,” forklarer Janne Lindblom, General Manager hos Do More.

Den nye restaurant Do More ligger på toppen af IKEA ved Dybbølsbro med panoramaudsigt over store dele af København. Restauranten skiller sig ud som verdens første ‘Scandirabian’ spisested, der fusionerer skandinavisk og mellemøstlig cuisine – men især på dens mission om at hjælpe personer, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Foto: Presse

Officiel åbningsweekend

Det kan godt være, at Do More så småt åbnede i sommerdagene, men det er altså først nu, restauranten og teamet for alvor er klar til at byde gæster indenfor.

Det fejres med en officiel åbningsweekend fra den 13-15 september, hvor der blandt andet er fredagsbar med DJ og mellemøstlige dansere, fejringsbrunch med bobler, gratis yogatimer og forskellige børneaktiviteter på programmet.

”Vi er rigtig glade for at få selskab af en restaurant som Do More – og det vil helt sikkert også komme vores kunder til gode. Do More’s engagement i at give flere en chance på arbejdsmarkedet stemmer overens med vores vision om at forbedre hverdagen for mange mennesker. Sammen vil vi også lægge vægt på at styrke lokalsamfundet og fællesskaber gennem fælles arrangementer og aktiviteter,” siger Fatima Gustafsson, fungerende leder af IKEA København.

Fra Ukraine til Danmark


Intentionen er at Do More, udover et fast team, vil have omkring seks praktikanter tilknyttet restauranten ad gangen. Praktikforløbet bliver skræddersyet til den enkelte, men vil som regel vare mellem 12-16 uger, hvor praktikanterne får erfaring inden for forskellige områder.

En af de praktikanter, der er i gang med forløbet hos Do More, er 55-årige Tetiana Storchylo fra Ukraine. Hun er lige nu i praktik som kok hos Do More.

“Jeg har selv været caféejer i 18 år, hvor jeg har drevet en restaurationsvirksomhed i Ukraine. Nu skal jeg lære, hvordan man gør i Danmark. Praktikforløbet hos Do More betyder derfor utrolig meget for mig, da jeg bedre kan tilpasse mig og forstå, hvordan man driver en restaurant i Danmark. Jeg er helt forbløffet over, hvor venlige og hjælpsomme personalet er. Jeg er blevet mødt helt uden fordomme og med en følelse af, at man virkelig ønsker at hjælpe mig,” fortæller Tetiana Storchylo.

Om Do More:

Do More arbejder med mange lokale leverandører såsom Årstiderne, Ønsk Kaffe og Kødbyens Is.

Do More er en restaurant kombineret med konference- og eventlokaler.

I samarbejde med Københavns Erhvervshus og Hotel- og Restaurantskolen har Do More udviklet et praktikprogram, der tilbyder langtidsledige mulighed for at få kurser og praktisk erfaring samt hjælp til at komme videre på arbejdsmarkedet.

Do More er både café, restaurant og et mødested, ligesom lokalerne kan bookes til konferencer eller events. Der serveres både morgenmad, frokost og aftensmad og man kan også bestille take-away.

Do More er verdens første ’Scandirabian’ restaurant, der forener skandinavisk og mellemøstlig cuisine.

Både menu og indretning er inspireret af Carsten Niebuhr fra Den Arabiske Rejse, da restauranten er placeret ved siden af Carsten Niebuhrs Gade.

Do More serverer udelukkende økologisk og vegetarisk mad – der er hverken fisk eller kød på menuen.

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien