Vild sydamerikansk junglerestaurant popper endelig op igen
Her kommer et tidligt juleeventyr:
Det var engang….en restaurant, der hed Taller.
Den lå lige bag Det Kongelige Teater og var en sydamerikansk gastro-ulv i fåreklæder.
At de ikke fik en Michelinstjerne, var lidt på niveau med Mielcke & Hurtigkarl fadæsen.
Anyway, da stjernen udeblev, nedskalerede Taller fine dining oplevelsen og blev en sydamerikansk bistro, der hed PMY.
Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude
All things South America
PMY var en forkortelse af P for papas (kartoffel), M for majs og Y for Yucca – og hvis man er gastronomisk bezzerwizzer, så kan man også koble de tre ingredienser op på Mexico, Peru og Venezuela.
Så skete der det, at PMY også skalerede ned.
De ville nemlig gerne finde en større sted at lave deres eminente junglemad.
Gå endnu mere amok med med smage og sammensætninger, du ALDRIG har prøvet før; okra, guava, zanis, bitter yuca og guasacaca.
Læs også: Guide: Her er der hyggelig varm pejs i København
Happy end på kokkeeventyret
Men indtil kokkene bag – Karlos Ponte (Hacienda Benazuza, El Bulli, noma) og souschef Luis Moreno Peña (Radio, namnam) får deres nye PMY helt klar, jamen, så popper de op fra torsdag 24. oktober og frem til søndag 8. december.
Det sker på den argentinske vinbar Malbeck på Istedgade 61 – eller med andre ord, den mest autentiske sydamerikanske vinbar i byen – som fod i hose.
“Vi får simpelthen så mange forespørgsler på PMY. Og alle vores projekter er en smule forsinkede, vi er jo ægte sydamerikanere, så vi tænkte, at vi kunne nå at lave en pop-up,” fortæller Karlos Ponte.
“Så vi snakkede med vores gode ven Hans fra Malbeck. Der er bare plads til 20 gæster, så hyggeligt og intimt som PMY altid har været med god musik, FIESTA , vin og mad. Det bliver bare Luis og mig i køkken, og glæder os så meget.”
Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.
Hvad: PMY popup
Hvor: Malbeck, Istedgade 61
Hvornår: Frem til lørdag 21. december