Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Laver helt ny skøjtebane: Jul i Tivoli bliver større end nogensinde før

Af Michael Qureshi
Foto PR
Foto PR

Når Tivoli tager hul på sin 29. julesæson, bliver med en nydesignet skøjtebane foran Koncertsalen, en Nordlys-installation, Julemandens Hus på Plænen og over 1 million LED-lyspunkter.

Der bliver gensyn med Tivoli største balletsatsning nogensinde: Snedronningen, hvor Oh Land har skabt musikken, og H.M. Dronning Margrethe står bag kostumer og scenografi.

Der er udsigt til svensk Michelinrestaurant, Knystaforsen, som serverer topgastronomi tilberedt over bål i Det japanske Tårn.

Det skal alt sammen bidrage til en jul af international klasse, der også skal få flere turister til København.

Jul i Tivoli kan opleves fra den 19. november til og med Nytårsaften, der afsluttes med festfyrværkeri.

For tusindvis af danskere og turister er en tur i den jule- og sneudsmykkede forlystelseshave en fast del af julens traditioner.

Tivoli har over de seneste to år investeret mere end 20 millioner kroner alene i jule-sæsonen, der bl.a. har budt på fornyelser som Julemandens Hus og opdatering af landsbyens Bjældevang på Plænen.

Også i år er der store nye tiltag, bl.a. en ny 350 m2 stor illumineret kunstskøjtebane placeret foran Koncertsalen samt en specialudviklet Nordlys-installation.

Skøjteglæde under åben himmel

I år hvor Tivoli har rundet 180 år, er der en gave til forlystelseshavens julegæster.

Tivoli opfører en ny illumineret skøjtebane med kunstis på 350 m2 foran Koncertsalen, hvor man kan tage børnene, kæresten eller vennerne med på en skøjtetur i Tivoliomgivelser. 

Uanset om man er en skøjteentusiast eller nybegynder, er skøjtebanen designet til at være sjov for alle. 

Med skøjtebanen får gæsterne mulighed for at få flere oplevelser i et hjertevarmt univers med klassisk jul, boder, forlystelser, Julemand og julemad.

Skøjtebanen er placeret tæt på julebyen med udsigt til Rutschebanens bjergtinder.

Der er arbejdet med lyd og lys oplevelsen, så når mørket falder på kommer det specialdesignede lyd- og lysunivers til at fremstå som en ekstra dimension i den samlede oplevelse.

Gæsterne kan leje nyslebne skøjter. Skøjtebanen kan i øvrigt genbruges.

Modsat tidligere år bruger banen ikke længere strøm til at køle banen, da man har valgt en skøjtebane af plast.Adgang til skøjtebanen er inkluderet i entreen. 

Nordlys med det blotte øje

Der bliver i år mulighed for at opleve nordlys i Tivoli med det blotte øje ved hjælp af en lys-installation på Plænen.

Det sagnomspundne lys, der skabes af elektriske spændinger over polerne, kan kun sjældent opleves over Danmark, men med lys-installationen kan gæsterne i Tivoli komme et lille skridt nærmere og opleve fænomenet, som lysbølger på himlen.

Ambitionen med nordlys designet er at tage publikum med på en scenografisk lys-rejse, der kan måle sig internationalt.

Med laserlys, lydcollage og atmosfæriske effekter bliver Plænen i Tivoli scenograferet i det kunstige nordlys.

Det er udviklet af Tivolis lysdesigner Jesper Kongshaug, som bl.a. er kendt for at have sat Nordlys (aurora borealis) i Washington D.C. på John F. Kennedy Center til indspilningen af introsekvensen fra Netflix-serien House of Cards

Han er også kunstnerisk leder af CPH Light Festival. Nordlyset kan ses hvert kvarter fra mørkets frembrud til lukketid.

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch siger om de vilde nyheder;

“Vi har et enestående julemarked, som vi har udviklet og investeret meget i de seneste år.

I år åbner vi en ny kunstskøjtebane med en nordlys-lysinstallation, som vil give gæsterne et syn hvis’ lige man sjældent oplever på disse breddegrader.

Det er ikke nogen hemmelighed, at ambitionen er, at vi gerne vil have et af de hyggeligste og mest spektakulære julemarkeder i verden.

Vi skal være et must see for turisterne og en tradition for de fleste, hvor for bl.a. et besøg i Julemandens hus i Tivoli eller en julefrokost er en del af årstidens højdepunkter.

Vi ser også meget frem til gensynet med den anmelderroste juleballet Snedronningen i Koncertsalen, som i 2021 var et stort tilløbsstykke.”

Boder, smuk pynt og forlystelser

Der er igen i år mulighed for at opleve Tivolis spektakulære jule-scenografier, 860 snepyntede juletræer, nisser, glaskugler, lys og 18.400 hyacinter.

Mange vil også glæde sig til den traditionsrige gåtur rundt om Tivolisøen under de lysende hængepile.

Det er kort sagt en velpyntet have, der – ganske som den plejer – også indbyder til hyggeshopping i de mange boder, hvor handlende fra hele landet sælger pynt, lækkerier og lokale specialiteter. 

Alle Tivolis forlystelser kører under Jul i Tivoli, så der er rig lejlighed til at tage en tur i Rutschebanen, Dæmonen eller Ballongyngen mellem juleaktiviteterne.

Besøg hos julemanden

Tivolis mindste gæster kan se frem til at møde selveste julemanden, som igen i år er flyttet ind i sit hyggelige hus på Plænen.

Her kan børnene også kigge ind til nissernes værksted, hvor de hjælper med at forberede julen med både pynt og pakker, ligesom der er kig ind i julemandens stald, hvor de kan se og høre rensdyrene, som venter spændt på juleaften

Michelin-mad over åben ild

Tivolis juleglade gæster kan også få stillet sulten med god julemad på Tivolis mange restauranter, som byder på klassisk smørrebrød, dansk julemad og æbleskiver, og så er der en helt speciel gastronomisk overraskelse i vente i Det japanske Tårn.

Her kan man nemlig opleve et helt unikt julemåltid med Michelinmad tilberedt over åben ild, når den svenske restaurant Knystaforsen rykker ind i Det japanske Tårn og laver pop-up.

Den 1-stjernede Michelin-restaurant har normalt hjemme dybt i de svenske skove i Rydöbruk nord for Halmstad og har danske Nicolai Tram som køkkenchef.

Knystaforsen tilbereder lokale råvarer fra de svenske skove og søer med ufattelig akkuratesse over bål.

Resultatet er unikt og vanvittigt velsmagende, og så har Nicolai Tram dekoreret Det japanske Tårn fuldstændig om, så man får den autentiske Knysteforsen-oplevelse med masser af skov, grene og bålfade.

Er man mere til det hurtige måltid, kan man fx spise oste-raclette eller flæskestegssandwich i de mange juleboder, eller gå på opdagelse i Tivoli Food Hall, hvor de 15 forskellige stader byder på hurtig og veltillavet mad fra hele verden.

Nimb laver vild gløgg

I Tivolis mange restauranter og jule-boder kan man julesæsonen igennem opleve den klassiske danske gløgg – både i rød og hvid version.

Flere steder kan man også smage danske æbleskiver eller pandekager med sukker og syltetøj eller gode danske smørbagte småkager. Boderne giver mulighed for at tage et glas i hånden og gå en tur om den smukt op pyntede Tivoli-sø.

Har man brug for at slappe helt af og forkæle sig selv lidt, byder Nimb Bar på en helt særlig rød gløgg blandet af Nimbs sommerlier af rødvin, whisky og krydderier af tårnhøj kvalitet og portvin hentet fra den enorme 225 liters tønde, som i anledning af julen er placeret dekorativt i Nimb Bar.

Målet er at skabe – ikke bare Danmarks – men Europas bedste glas gløgg.

Snedronningen og juleshow

Også på Tivolis scener bliver der julet igennem.

Hele familien kan opleve et vaskeægte juleeventyr, når balletklassikeren; Snedronningen indtager Tivolis Koncertsal. Balletforestillingen byder på musik af Oh Land, koreografi af Yuri Possokhov samt scenografi og kostumer skabt af H.M. Dronning Margrethe.

Repremieren for Snedronningen finder sted den 30. november i Tivolis Koncertsal, og forestillingen opføres til og med den 23. december. Historien om Gerda og Kays kamp mod den onde Snedronning er en sand klassiker, der emmer af eventyr og magi for både børn og voksne. 

Man kan også få rørt lattermusklerne med Crazy Christmas Cabaret – The House of Uhygge eller komme i yderligere julestemning, når Rasmus Botoft, Rasmus Botoft og Oh Land sammen med Tivolis Big Band spiller julen ind til Tivolis Juleshow d. 5. december. 

Parader, optog og fyrværkeri

Tivolis gæster kan også opleve Tivoli Garden gå juleparade gennem Haven lørdage i julesæsonen eller høre gardens julekoncert i Koncertsalen d. 13. december.

Her er der traditionen tro også det stemningsfulde og smukke Lucia-optog, hvor op mod 100 luciasangere, bærer lys gennem Tivoli.

I år sluttes julen i Tivoli af med smukt fyrværkeri. Den 25. og 26. og 31. er der således store fyrværkerishows, når mørket er faldet på.

Del artikel

Andre læser også