Vildt program: Skynd dig hvis du vil have de populære oplevelser på Copenhagen Cooking

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Copenhagen Cooking PR Foto
Copenhagen Cooking PR Foto

Tirsdag er Copenhagen Cooking dag.

Copenhagen Cooking & Food Festival offentliggør nemlig i dag det samlede program til årets festival, og billetsalget er startet.

Programmet byder på mere end 100 events, men man skal som regel være hurtig for at få plads.

Læs mere: Se hele programmet for Copenhagen Cooking lige her

Copenhagen Cooking & Food Festival løber fra 23. august til 1. september og åbner med den årlige høstfest på Frederiksberg, hvor 1500 mennesker samles til middag midt på Frederiksberg Allé.

Her er et lille udpluk af sjove events:

Alchemist
Lige om lidt åbner en af verdens vildeste restauranter – nemlig Alchemist.

Køkkenchef Rasmus Munk har med investor Lars Seier i ryggen drømmen om at åbne en restaurant af en anden verden, hvor gastronomi, teater, kunst og visuelle effekter bliver blandet godt sammen.

30 børn i alderen 10-16 år uden voksen ledsagelse har nu muligheden for at opleve  en fire timers frokost herinde, hvor de får serveret 30 serveringer.

Copenhagen Cooking PR Foto

Hjemme hos mesterkokkene
Man kan også komme til eksklusiv privatmiddag med topkokkene.

Jakob Mielcke fra den innovative Restaurant Mielcke & Hurtigkarl. Han inviterer indenfor i de hyggelige saloner beliggende over hans restaurant i Det Kongelige Haveselskabs Have på Frederiksberg.

Claus Meyer, Christian Puglisi, Politikens madanmelder Lærke Kløvedal, kokken David da Silva, Kokkeriets Morten Krogholm, Restaurant Brace Nicola Fanetti inviterer også ‘hjem til’.

Til den søde tand kan man komme ‘hjem til’ Dessertdragen og sidst og allersødest Magasinet Lækkerier holder dessertmiddag hjemme hos Maja Vase.

Copenhagen Cooking PR Foto

(U)traditionel langbordsmiddag i lufthavnen – Aamanns x Mikkeller
Lufthavnen har virkelig opgraderet på den gastronomisk front de sidste år.

Nu inviterer Københavns Lufthavn, Aamanns og Mikkeller inviterer til social langbordsmiddag i luften.

Den 100 meter lange luftbro, der forbinder metroen med sikkerhedskontrollen, danner rammen om den unikke og smagfulde langbordsmiddag med udsigt over lufthavnen.

Copenhagen Cooking PR Foto

Sydamerikansk vildskab
Festivalens centrum kommer igen til at ligge på Israels Plads ved Torvehallerne, men i år bliver Festivalpladsen et endnu mere dynamisk samlingssted.

På pladsens fire scener kan publikum blandt andet få en smagsprøve, når Københavns bedste smørrebrødsrestauranter konkurrerer i fagets ædle kunst, eller deltage i debatter om bæredygtighed og ligestilling i kokkebranchen.

Kamilla Seidler giver en forsmag på sin nye restaurant, Lola, mens Karlos Ponte fra PMY er vært for en masterclass i det venezuelanske køkken. Han teamer for øvrigt også op med komiker og gastronørd Simon Jul for at lave deres allerførste ‘Hora Loca’.

På pladsen vil der også være filmvisninger, yoga med morgengrød, bageworkshop, og en række debatter og talks, hvor det er gratis at deltage.

Læs mere: Se hele programmet for Copenhagen Cooking lige her

Hvad: Copenhagen Cooking & Food Festival
Hvor: Hele byen
Hvornår: Fra 23. august til 1. september
Hvordan: Læs mere mere her

Smag på mere end 30 topvine: Vinbutik holder Bourgogne-festival

Skrevet af: Michael Qureshi

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer i deres butikker rundt omkring i landet.

Bichel Vine har butikker i Århus, Odense og København, og de forsøger hele tiden at skabe events, der er lidt over de klassiske vinsmagninger.

I København har de en hyggelig gårdbutik på Frederiksberg.

Nu har du muligheden for at komme med til en særlig FESTIVAL DE BOURGOGNE, hvor du kan smage på mere end 30 topvine fra det kendte vindistrikt.

Der er fokus på årgang 2016 og 2017, men der vil også være mulighed for at smage vine fra tidligere årgange.

Smag vine fra:

Domaine Rossignol-Trapet, Gevrey Chambertin
Domaine Denis Bachelet, Gevrey Chambertin
Domaine Michel Lafarge, Volnay
Domaine Simon Bize, Savigny les Beaune
Domaine Paul Pernot, Puligny Montrachet
Henri Prudhon, Saint Aubin
Patrick Javillier, Meursault
Château Clos des Quarts, Pouilly Fuissé

Du får også lov til at tage verdens bedste vinglas med hjem!

For at give alle deltagere den optimale smageoplevelse, har Bichel Vine lavet en aftale med deres glasproducent Zalto, som producerer de smukke og funktionelle mundblæste krystalglas.

“Vi har fået Zalto til at pakke deres fantastiske Bourgogne glas i 1-stk pakker, så alle deltagere får udleveret et Zalto Bourgogne glas til smagningen, som de efterfølgende kan tage med hjem i en original Zalto-karton.

Glasset har i sig selv en værdi af 300 kr.,” skriver Bichel Vine i en pressemeddelse.

Hvornår: Lørdag d. 29. juni kl. 14-17
Hvor: Galleri Puls Art
Smallegade 42
2000 Frederiksberg C

Pris: 595 kr. – inklusiv i prisen er et Zalto Bourgogne glas, som man får med hjem efter smagningen.

Billetter købes her

Stor kæde holder lagersalg: Spar op til 80% på bolig- og køkkengrej

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Imerco.
Foto: PR, Imerco.

Trænger din sofa til nye pyntepuder eller din altan til flere blomsterkrukker og lanterner? Eller måske har du brug for at udstyre dit køkken med nye gryder og pander?

Du kan være heldig at finde lige netop det, dit hjem mangler, på et stort lagersalg lige om lidt.

Imerco er nemlig klar til at sælge ud af gemmerne. Det skriver Lagersalg.com.

Den danske isenkramkæde, som har mere end 175 butikker rundt omrking i landet, har ryddet op på lageret og sælger derfor massevis af boligudstyr og køkkengrej med store rabatter.

Læs også: Første butik i Danmark: Svensk modegigant åbner i København

Spar penge på kendte mærker

Du kan spare helt op til 80 procent på alt fra møbler til nips, og blandt de mange varer finder du produkter fra Georg Jensen, Södahl, Normann Copenhagen og mange flere kendte mærker.

Lagersalget finder sted i Vallensbæk fra torsdag 27. juni til og med søndag 30. juni, og der fyldes løbende op med flere varer alle fire dage. Åbningstiderne er kl. 10-18 torsdag og fredag, og i weekenden kan du shoppe kl. 10-16.

Du kan betale med Dankort og kontanter på Imercos loppemarked.

Se mere på Facebook.

Hvad: Imerco-lagersalg
Hvor: Park Allé 381, Vallensbæk
Hvornår: 27.-30 juni 2019. Torsdag-fredag kl. 10-18 og lørdag-søndag kl. 10-16.
Hvor meget: Gratis adgang

Læs også: Fed nyhed: Social Foodies åbner kæmpe is- og flødebolle butik ved Tivoli

Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Klar?

Skulle det være en Aperol Spritz, rabarber, popcorn eller banan is?

Eller måske hyldeblomst, honning, mokka/chokolade chip?

Du kan også prøve de mere klassiske – vanilje, jordbær og chokolade.

Lige meget hvad, så slå lige et smut forbi det helt nye Nordhavn Mikromejeri – lige under de to runde siloer og farlig tæt på den populære badekaj, Sandkaj.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Hemmelig tyvstart

Nordhavn Mikromejeri åbner egentlig først 1. juli sådan helt officielt, men de er allerede tyvstartet.

Det betyder også, at åbningstiderne er lidt flyvende her inden 1. juli, men det er chancen værd at smutte forbi.

MigOgKbh har indtil videre kun smagt vaniljeisen, men den strøg så også direkte ind på den personlige top 3 – og det er altså et langt og fokuseret is-liv, vi referer til her.

Mage til fløjlsblød, cremet og absurd langtidssmagende is, skal man langt for at finde.

Læs også: Banana vækker opsigt med smagen: Har du prøvet Københavns nye dessert-hit?

Nørder totalt igennem

En anden grund til at besøge den nye biks hedder Peter Altenburg.

Han ejer i forvejen en af byens bedste cocktailbarer, Gilt på Nørrebro, og et af byens bedste pizzarier, Bar Uno, som ligger lige ved siden af Nordhavn Mikromejeri.

Han er en mand, der ikke tager nogen gastronomiske genveje og nørder totalt igennem, når først han har sat sig noget i hovedet.

Den slags kan som bekendt smages.

Med sig har han trioen bag BarUno og hedengangne Holmens Kanal, Kasper Georg Jensen og Thomas Raae.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Ost og is

“Egentlig åbner vi mikromejeriet, fordi vi bruger så pokkers meget mozzarella inde på Bar Uno, når vi laver pizza. Så vi tænkte, det måske kunne være en idé at blive selvforsynende,” forklarer Peter Altenburg.

Ligesom næsten alle andre topsteder i byen, køber Bar Uno nemlig deres oste fra La Treccia i Rødovre, men Peter har længe gået og luret på at hoppe ud som oste-producent.

“Vi kommer også til at lave burrata, ricotta og selvfølgelig mozzarella.

Al mælk kommer fra økologiske Øllingegaard i Skævinge. Hvis bare vi kan forsyne os selv med ost, så går regnestykket egentlig op, men vi har fået et stort lokale, så hvorfor ikke også lave is om sommeren?

Og hvorfor egentlig ikke lave det lidt sjovt?”

Det er svært at være uenig.

Og det er altså derfor man nu kan gå amok i Aperol Spritz is, popcorn is og alle de andre varianter.

Det tegner allerede til at blive en forrygende sommer.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Hvad: Nordhavn Mikromejeri
Hvor: Göteborg Plads 13, Nordhavn
Hvornår: Åbner officielt 1. juli, men er tyvstartet