MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ville droppe turist-støtte: Nu ånder København lettet op over ny milliardudsigt

Af André Bentsen
Det bliver nemmere at tiltrække turister og de store stjerner fra MTV, efter regeringen har forlænget erhvervsstøtten til Wonderfull Copenhagen. Foto: Kathrin Baumann
Det bliver nemmere at tiltrække turister og de store stjerner fra MTV, efter regeringen har forlænget erhvervsstøtten til Wonderfull Copenhagen. Foto: Kathrin Baumann

Det er ikke småpenge de mange turister hvert år propper i de københavnske hoteller og butikker.

Men når det regner på præsten, drypper det på degnen og for få år siden skabte hovedstadens turisme således en turismeomsætning på 52 milliarder kroner, hvoraf cirka 16 af dem endte i statskassen.

Derfor bringer regeringens beslutning om at fastholde statens støtte til hovedstadens turisme og talenttiltrækning lettelse hos overborgmesteren i København og hovedstadens borgmestre.

Flere turister skaber nemlig mere byliv og flere arbejdspladser.

Ikke bare for København og hovedstadsområdet, men for hele landets kulturliv, butikker, hoteller og restauranter.

Tidligere i år anbefalede regeringens ekspertudvalg for fremtidens erhvervsstøtte ellers helt at droppe støtten til Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity.

Det fik hovedstadens 29 borgmestre op af stolen med en kraftig advarsel til regeringen med en opfordring om at fastholde støtten til hovedstadens erhvervsfremmeaktører.

Betyder mange arbejdspladser

Nu har regeringen besluttet, at Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity fastholder erhvervsstøtten.

”Jeg er glad for, at vores opråb er blevet hørt. København er motor, når det kommer til at sikre arbejdspladser og investeringer for hele landet. Det er helt afgørende for fastholdelsen af hovedstadens position i den internationale konkurrence, at vi igennem hovedstadens samlede turist- og investeringsfremme organisationer Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity fortsat kan skabe udvikling, jobs og velstand,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hun bakkes op af borgmester og formand for det tværkommunale samarbejde i Hovedstadsregionen, Steen Christiansen (S).

“Det er meget positive signaler, der kommer fra regeringen i dag. Det tyder på, at de kan se vigtigheden i at have visioner for, hvordan vi bevarer og videreudvikler en stærk Hovedstad, og at der derfor fortsat bør investeres i gode forudsætninger for at skabe udvikling og fastholde positionen i den internationale konkurrence,” siger Steen Christiansen (S). 

  • Det vidste du ikke om turismen i hovedstaden

    Hovedstaden står for knap 40 procent af den samlede turismeomsætning i Danmark.
  • Turismeorganisationen Wonderful Copenhagen og erhvervsorganisationen Copenhagen Capacity bidrager begge stort til turisme og talenttiltrækning på tværs af hovedstaden og Danmark. Begge organisationer stod for skud, da regeringens ekspertudvalg den 19. februar offentliggjorde deres anbefalinger om at sanere erhvervsstøtten til de to, men de beholder nu støtten.
  • Effekterne af turismen i Hovedstaden rækker langt uden for hovedstadsområdet og kommunale grænser. Hovedstadens turisme skabte således i 2019 en turismeomsætning på 52 mia. kr. med en afledt skatteeffekt på 19,5 mia. kr., hvoraf ca. 80 % (Ca. 16 mia. kr.) tilgår Staten.
  • I 2022 tiltrak Copenhagen Capacity 31 udenlandske investering, og over 22.000 har ansøgt om job via Copenhagen Capacity’s indsatser. Cirka 23.000 har ansøgt om job via forskellige kampagner og 73.000 har registreret sig i deres talentdatabase.
  • Hovedstaden er Danmarks stærkeste trækplaster, idet tre ud af fire internationale investeringer etablerer sig i hovedstadsområdet.

Del artikel

Andre læser også