Vinderen er fundet: Her får du den bedste brunch i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
MigogKbh's læsere har talt - Gaarden & Gaden laver den bedste brunch i København. Foto: PR
MigogKbh's læsere har talt - Gaarden & Gaden laver den bedste brunch i København. Foto: PR

Hvor får man egentlig den bedste brunch i København?

Det spørgsmål vil mange gerne have svar på, og derfor besluttede vi her på MigogKbh tidligere på sommer, at vi ville finde frem til svaret.

Vi udvalgte vores ni brunch-favoritter i København og bad jer, vores kære og madglade læsere, om at give jeres mening til kende.

I løbet af sommeren har man således kunnet vælge sin personlige top 3, og på den måde har massevis af københavnere stemt og fortalt os, hvor de bedst kan lide at spise brunch i byen.

Læs også: Ekspert har studeret vores brunch-vaner: Nu serverer restaurant den “perfekte” brunch

Fra skyr og mysli til overdådig Eggs Benedict

Brunch kan være mange ting – lige fra den klassiske tallerken med røræg, bacon, skyr og melonskiver til en overdådig omgang Eggs Benedict og Croque Madame eller avokadomadder og belgiske vafler.

De nominerede var Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Til sammen byder de ni spisesteder på alt, hvad et sultent madhjerte kan begære, og det kan være svært at vælge en yndling mellem dem. Men stemmerne er væltet ind, og vi kan nu præsentere vinderen, som kan kalde sig bedst i Kbh, samt de to steder, der løber med anden- og tredjepladsen.

Læs også: Kierkegaard og kølige bobler: Nu serverer Den Sorte Diamant vild luksusbrunch

Og vinderen er…

På tredjepladsen finder vi The Union Kitchen – den lækre café ved Nyhavn, hvor man kan kaste sig ud i både store brunchtallerkener samt kendinge som vafler og mysli.

Andenpladsen går til populære Møller – Kaffe & Køkken på Nørrebrogade, som er både kaffebar og spisested i et. Her er bl.a. surdejsbrød, forskellige varianter af æg samt laksetatar og andre overraskelser på menuen.

Ifølge MigogKbh’s læsere finder man faktisk både den bedste og den næstbedste brunch i København på Nørrebrogade.

Vinderen er nemlig Gaarden & Gaden, som har hjemme på adressen Nørrebrogade 88 på Nørrebro.

Der er langt fra sjaskede røræg med blødt bacon til Gaarden & Gadens fortolkning af brunch. Her er luksus på menuen, og du kan endda spise østers til dagens første måltid, inden du sipper Bloody Mary og sætter tænderne i en Croque Monsieur eller Madame – hvis du da ikke går all in og bestiller Eggs Benedict med rigelig sauce.

Vi siger stort tillykke til Gaarden & Gaden, som nu kan kalde sig bedst i Kbh!

Du kan se Gaarden & Gadens menukort og booke bord her.

Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

 

Ejer dropper egen løn: Madklubben sikrer 750 medarbejderes løn

Skrevet af: Redaktionen
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Der går ikke en dag uden at vi ser flere store kæder, koncerner samt mindre virksomheder være nødsaget til at fyre medarbejdere her midt i en uoverskuelig krise.

Især restaurant- og hotelbranchen står i frontlinjen og bløder ekstremt i disse tider. Heldigvis er der også positive historier.

For hos den københavnske restaurantkæde Madklubben, der har 21 steder i hele landet har man sikret, at 750 medarbejdere beholder deres job.

Det gælder både dem på fuldtid- og deltid.

Det skriver B.T. 

Ejer dropper sin egen løn

Madklubbens ejer Anders Aagaard har valgt at droppe sin egen løn.

På trods af krisens hårde tag i restaurationsbranchen, kan han med hjælp fra regeringens lønkompensationspakke sikre sine 750 medarbejdere deres job.

“Der er ikke nogen fyresedler, der er ikke nogen dommedagsscenarier, vi bliver sgu ved. Det har været fantastisk at kunne fortælle. Det har været en god dag,” siger Anders Aagaard til B.T.

Madklubben laver stadig Take Away.

Restaurantkæde vil lade de små komme til

Forleden havde Morten Pedersen, partner og direktør i restaurantkæden DiningSix, et budskab til sin branche i håb om, at de mindre spillere også vil eksistere efter at krisen er ovre.

”Har du en større virksomhed og noget at stå imod med, så få hjælp fra regeringen, og lad takeaway-markedet gå til de mindre restauratører i stedet,” opfordrede han over for MigOgKbh.

En opfordring de allerede selv har efterlevet hos DiningSix.

Virksomheden, der bl.a. omfatter restauranterne KöD, Basso, Klokken og cocktaibaren LouLou i København, Aarhus og Oslo, har valgt at drosle ned for al aktivitet og medarbejderne er sendt hjem.

Vild video: Smukke København er helt mennesketom

Skrevet af: Michael Qureshi
Screenshot - video Heartbeats.dk
Screenshot - video Heartbeats.dk

Det ligner nye optagelser til Nik & Jays legendariske En Dag Tilbage video.

Eller måske optagelser til en zombie-film, hvor hele menneskeheden er truet.

Men det er nutid. Det er den nye hverdag.

Mediet Heartbeats havde sendt deres video-fotograf ud i Københavns gader ved højlys dag, hvor fotografen også havde dronen i brug.

Uvirkelige billeder

Og det er totalt uvirkelige billeder af et mennesketomt København på tidspunkter, hvor der normalt ville være fyldt med biler, cykler og masser af liv.

Det positive er, at folk lytter efter regeringens anvisninger og anbefalinger – og vi er sammen hver for sig.

Se videoen herunder

Og nu hvor vi er ved det – jamen så lad os da lige tage Nik & Jay’s En Dag Tilbage Video.

Fællesskål og højt humør: Kom med til Danmarks største virtuelle ølsmagning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Øl
Øl

Selvom vi lever i en på mange måder underlig tid, lever vi også i en digital verden, hvor alt kan lade sig at gøre i det virtuelle univers … hvis man er lidt omstillingsparat.

Mange danskere går en påskeferie i møde, hvor påskefrokoster og oplevelser med familie og venner må aflyses på grund af coronavirus.

Men bare rolig! Man kan sagtens stadig “mødes”  om en dejlig tår øl.

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

12 bryggerier går sammen

Sæt kryds i kalenderen langfredag i påsken, d. 10. april, hvor Royal Unibrew i samarbejde med Craft Makers Collective og 12 mikrobryggerier inviterer til Danmarks største virtuelle ølsmagning livestreamet direkte fra Anarkist og de små bryggerier rundt om i landet.

“Som et plaster på såret har vi taget initiativ til denne virtuelle ølsmagning for at give danskerne en anledning og et sted, hvor de kan mødes og skåle – uden at gå på kompromis med myndighedernes anbefalinger,” skriver arrangørerne om ølsmagningen.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Sådan fungerer en virtuel ølsmagning

De 12 bryggerier har fået til opgave at vælge én øl fra deres sortiment, der samles i en kasse og sælges fra Craftmakerscollective.com frem til den 5. april.

Den eneste forberedelse til den virtuelle ølsmagning er altså blot at få købt smagekassen til 349 kr. … og selvfølgelig sørge for, at øllet er koldt fredag d. 10 april.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Craft Makers Collective (@craftmakerscollective) den

“Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper en hård kamp i disse tider.

Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord – en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte,” skriver de videre.

Følgende bryggerier er med: Svendborgsund Bryghus, Midtfyns Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Ørbæk Bryggeriet, The Man Behind, Anarkist, Fanø Bryghus, Århus Bryghus, Thisted Bryghus, Amager Bryghus, Herslev Bryghus, Svaneke Bryghus.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Fakta

  • Danmarks største ølsmagning i cyberspace er åben for alle.
  • Man kan købe en samlet ølkasse med alle 12 øl, der er med i smagningen, på www.craftmakerscollective.com.
  • Prisen er kr. 349 inkl. moms + fragt og kassen kan blive leveret lige til kundens dør
  • Ølkasserne kan bestilles frem til søndag d. 5. april kl. 23.59.
  • Smagningen vil naturligvis også kunne streames efterfølgende, så man kan nyde de mange øl henover påskedagene, hvis man ikke har mulighed for at se med live om fredagen.
  • Har man ikke mod på at smage sig igennem 12 øl, er man også velkommen til gratis at se med på Danmarks Største Ølsmagning.
  • Ølsmagningen livestreames via facebook.com/anarkistodense.

Du finder info om køb mm. her.