Kaster sig ud i nyt projekt: Vinkonge åbner Glou Glou på Nørrebro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR-foto: Glou Glou
PR-foto: Glou Glou

Kenn Husted er vinkongen i København.

Ni forskellige steder har han allerede i banken, men torsdag 7. marts slår han dørene op til en helt ny sti i det Husted’ske univers.

Det sker på Rantzausgade 22, hvor restauranten Glou Glou åbner.

Og ja, navnet er fransk og taget direkte efter den lyd, det siger, når man hælder vin fra en flaske. (Hvor mange sidder lige nu og siger glou glou glou glou inde i hovedet?)

Der er for øvrigt gratis smagsprøver og vin på åbningsdagen mellem 16-18. Og så er der gratis kaffe hele marts om morgenen.

Læs også: Global Top 10 fra Forbes: Denne Kbh-restaurant SKAL du spise på i 2019

Den grønne bølge

Nå, men Glou Glou er en grøn restaurant. Forstået på den måde, at Kenn for længst har opdaget, hvor tidens trend skyller hen.

Derfor har hans nye restaurant indrettet deres mad efter et 60-30-10 princip, hvor 60 procent af menukortet kommer fra grøntsager, 30 procent fra fisk og 10 procent fra kød.

For som han siger:

”For mig er Glou Glou et frisk pust.

Et sted, hvor vi går i en mere bæredygtig retning, hvor man spiser sundt og lækkert, men også stadig kan få et godt glas vin eller en cocktail.

Jeg tror på, at man godt kan være sund og grøn uden at være frelst eller fodformet.”

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Glou Glou PR Foto

Designerlækker indretning

Lokalerne er som taget ud af de der modeblade, hvor man altid tager sig selv i at tænke: hvorfor ser der ikke sådan ud hjemme hos mig?

Der er fuld drøn på hyggen, men stadigvæk elegant.

Proppet med de allestedsnærværende blogger-planter (Monstera Deliciosa), farverigt tapet, sofaer, uendeligt lange og mørke træborde til social dinning, retroskramlet lækkerhed og gyldent lys fra gårdbutikslamperne.

Og det passer egentlig meget godt, for ud over at være restaurant, så er Glou Glou faktisk også en gårdbutik.

Her kan købes alt, hvad der sælges i restauranten. Altså frisk grønt, blomster, lækre ost og skinker, masser af skøn vin og på sigt en dagens ret to-go.

Her er højt til loftet og et gang-i-den åbent køkken gemt bag en høj bar. I den anden ende en anden bar, nemlig cocktailbaren, som også nok skal trække folk til.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Glou Glou PR Foto

Gratis kaffe hele marts

Man kan starte helt fra morgenstunden med kaffe og morgenmad, over frokost og altså til aftensmad og cocktails.

Der er smæk på smagen, krydderierne bliver brugt flittigt, ligesom grillen giver sin hjælpende hånd med i mange retter og sørger for både røg og grillsmagen, som passer så vildt godt til alle grøntsager.

Prismæssigt ligger de grønne aftenretter omkring 85-135 kr.

”Nørrebro har altid har været meget autonomt. Jeg har selv boet her i mange år, og jeg ved, at folk går meget op i kvalitet og sundhed, og ikke mindst har de det bedst, når man møder dem i øjenhøjde og ikke udstråler hverken snobberi eller corporate kædeforretning.

På den måde passer Glou Glou rigtig godt ind i Nørrebro-ånden, og jeg håber meget folk vil tage del i vores grønne fest”.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Hvad: Glou Glou
Hvor: Rantzausgade 22, Nørrebro
Hvordan: Læs mere her

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram