Vinter i Tivoli, lysfestival og Super Bowl: Her er weekendens bedste events i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto PR
Foto PR

København er endnu en gang klar til at forkæle dig med lækre oplevelser og god mad. Her er vores bud på, hvad du skal lave i weekenden.

Tivoli slår dørene op til vinterverdenen

I løbet af de seneste uger er Tivoli blevet forvandlet til en hyggelig vinterverden, og nu slås portene til den gamle have atter op.

De fleste af forlystelserne kører, og der er masser af snemænd, iskrystaller og lys at kigge på. Foran Hotel Nimb kan du stå på skøjter, og ungerne kan gå på opdagelse i Pingonesien, som er en stor iglo med sjove aktiviteter.

Entré til Vinter i Tivoli koster 120 kr. for alle over otte år, mens børn i alderen tre til syv år kommer ind for en 50’er. Børn under tre år kommer gratis ind.

Hvad: Vinter i Tivoli
Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, København V
Hvornår: 1.-24. februar


Kom med til modeugen

Copenhagen Fashion Week er over os, og det betyder massevis af arrangementer og fester rundt omkring i byen. Måske tænker du (ligesom mange andre), at modeugen kun er lig med lukkede døre til eksklusive shows, du ikke har en invitation til. Men sådan er det bestemt ikke.

Vi har samlet en guide, som giver det store overblik over events, som er åbne for dig, der ikke står på de traditionelle VIP-lister og måske ikke har alle sæsonens must-haves hængende i garderoben.

Læs guiden her. 

Hvad: Copenhagen Fashion Week
Hvor: Flere steder i byen
Hvornår: 29. januar til 1. februar (også events 2. februar)


Politisk debat og freestyle-rap

I Studenterhuset er der uddannelse, klima og trivsel på programmet fredag aften, når Carolina Magdelene Maier fra Alternativet møder Jan E. Jørgensen fra Venstre til en debat, der er særligt relevant for unge.

Journalist Christian Frederiksen styrer slagets gang, mens DJ Ramati aka Muchacho står for musikken, og Per Vers pifter debatten op med freestyle-rap. Der er gratis adgang.

Hvad: Say it! Play it!
Hvor: Studenterhuset, Købmagergade 52, København K
Hvornår: Fredag 1. februar kl. 20-21.30
Hvordan: Gratis


Foto PR

Shop designmøbler på lagersalg
Den danske designvirksomhed &Tradition sælger ud af lageret i de to første weekender i februar, og der vil være rig mulighed for at gøre gode fund. Du kan bl.a. spare penge på møbler, spejle og lamper, når &Tradition sætter priserne ned på alt fra vareprøver til restpartier og 2. sorteringsvarer.

Du kan betale med Dankort og MobilePay. Varer købt på lagersalget kan ikke byttes eller returneres, og alt købes som beset.

Hvad: &Tradition holder lagersalg
Hvor: Otto Mønsteds Plads 9, København V
Hvornår: 1. februar kl. 15-20, 2.-3. februar kl. 11-16, 8. februar kl. 16-20 samt 9.-10. februar kl. 11-16


Vandtårn får nyt liv

Brønshøjs store vandtårn på Brønshøjvej springer ud i lidt af en livsstilsomlægning og direkte ind i en ny tilværelse som spillested, udstillingsrum og kulturelt samlingspunkt.

Det fejres lørdag den 2. februar til en storstilet åbningsfest, hvor alle er velkomne til en række hyggelige og interessante aktiviteter i løbet af eftermiddagen.

Læs mere om det nye kulturhus og åbningsfesten her.

Hvad: Indvielse af Brønshøj Vandtårn
Hvor: Brønshøjvej 29, Brønshøj
Hvornår: Lørdag den 2. februar 2019
Hvor meget: Gratis adgang


“Eternal Sundown4” af Mads Vegas – Foto: Alastair Wiper.

Festival lyser byens vintermørke op

Copenhagen Light Festival er tilbage for andet år i træk med en kunstnerisk lysfest, der skal bade København i alle regnbuens nuancer og lidt tiltrængt stråleglans.

Under festivalen kan man opleve massevis af værker og installationer på egen hånd eller via festivalens guidede ture på cykel, på segway, i kanalbåde og kajakker, samt helt almindelige guidede gåture i den mørke måned.

Læs mere om Copenhagen Light Festival her.

 

Hvad: Copenhagen Light Festival
Hvor: Over hele byen
Hvornår: 1.-24. februar 2019
Hvor meget: Gratis at betragte
Hvordan: Læs meget mere om festivalen, og se en foreløbig liste over årets projekter her


Foto PR

Ny midnatsrestaurant indvies med 100 gratis bao

Fredag den 1. februar indvies et spritnyt koncept til sultne natteravne. Søskendeparret Wang og Mai Mak, som står bag Hidden Dimsum på smukke Nytorv, åbner nemlig Hidden Dimsum by Night i nabobygningens kælderlokaler.

Det betyder, at man fremover vil kunne snacke kinesiske dejpakker og bagefter bruge pindene til at holde øjnene åbne hver torsdag, fredag og lørdag fra kl. 20 til 02.

Til åbningsfesten fredag den 1. februar byder Hidden Dimsum by Night på en gratis øl og bao til de første 100 gæster fra kl. 20.00.

Læs mere om Hidden Dimsum by Night her.

Hvad: Fejring af Dimsum by Night med 100 gratis bao og øl (først til mølle)
Hvor: Hidden Dimsum, Nytorv 19, 1450 København K
Hvornår: Fredag den 1. februar kl. 20-02 og herefter natteåbent hver torsdag, fredag og lørdag i samme tidsrum
Hvordan: Læs mere om eventet her


Foto PR

Se Super Bowl på lækker ølbar i Indre By

Hvis du er interesseret i amerikansk fodbold, har du formentlig sat et stort kryds i kalenderen søndag den 3. februar, hvor det er Super Bowl Sunday.

Du kan se den gigantiske sportsbegivenhed på storskærm i København i selskab med andre football-fans og spandevis af godt øl. Det sker på ølbaren Skaal på Kultorvet, som åbner kl. 20 søndag aften og viser braget live fra kl. 00.30.

I dagens anledning er der burgere, fritter og hotwings på menuen, og fra hanerne flyder et udvalg af amerikanske øl.

Du kan reservere bord her og læse mere på Facebook.

Hvad: Super Bowl
Hvor: Skaal, Kultorvet 11, København K
Hvornår: Søndag den 3. februar kl. 20

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Lakridsfestival og Copenhagen Street Festival: Det sker i weekenden i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Weekenden står for døren, og den skal selvfølgelig ikke være kedelig.

Teglværket åbner for første gang for deres nye street food festival, og i Tivoli går det løs med både lakridsfestival, gospel og meget, meget mere.

Vi giver dig det fulde overblik over weekendens fedeste events lige her.

Læs også Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro



Foto PR

Madundervisning for børn og unge på Copenhagen Street Festival

Ungeforeningen Street Copenhagen og Meyers Madhus er gået sammen om at lave madundervisning for børn og unge, der skal give et praktisk perspektiv på klima og bæredygtighed, øge deres nysgerrighed overfor sæsonbaseret mad og ikke mindst gøre det sjovt og lærerigt at lave det.

Allerede denne lørdag 19. september på Copenhagen Street Festival får medarbejderne på festivalen lov at opleve, hvad børnene og de unge har lært til den bæredygtige madundervisning.

Det sker, når street-festivalen løber af stablen – i en mindre og sikker skala inden for Corona-retningslinjerne – med fokus på alt fra dans og basket til musik, poetry slam og paneldebatter.

Copenhagen Street Festival finder sted på Enghavevej 80, hvor Game har hjemme normalt.

Her er der hele dagen aktiviteter for børn og unge.

Hvor: Game, Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: Lørdag d. 19. september kl. 10-21

Læs også Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst


Foto PR

The Liquorice Taste Award 2020

Selvom der ikke bliver Lakridsfestival, fortjener de dedikerede lakridsaktører og deres bedste produkter med smagen af lakrids at blive hyldet.

Det foregår i Jubilæumshaven i Tivoli søndag den 20. september kl. 16.30 i en Coronavenlig version.

Før kåringen har en smagsjury bestående af lakridspassionerede kokke, madredaktører og madbloggere bag lukkede døre smagt sig igennem årets nominerede produkter og vurderet smagsoplevelse, struktur, unikhed og helhedsoplevelse. Der vil blive lagt vægt på det gode madhåndværk, de gode råvarer og innovationsværdien i udvælgelsen.

Blandt smagsdommerne er opskriftsudvikler, madskribent og dessertblogger, Maja Vase (Majachocolat), samt Bagedystdommer, kogebogsforfatter og dessertkok, Markus Grigo.

Der er et begrænset antal billetter, og disse kan afhentes i Tivolis Servicecenter på selve dagen. Billetterne er inkluderet i entréen til Tivoli. Børn skal være ifølge med en voksen.

Alle deltagende gæster får en goodiebag med lidt udvalgte lakrids-smagsprøver fra konkurrencen.

Hvor: Tivoli
Hvornår: Søndag d. 20. september kl. 16.30


BaneGaarden PR Foto

Åbent fermenteringsværksted på Banegaarden

Vil du lære at fermenterer alverdens grønt?

Ja? – så kom forbi fermenteringsholdet der står klar til at lære dig at fermentere, lige på stedet.

Det tager ca. en 20-30 minutter hvor du hakker og snitter dit grønt og bliver guidet igennem grundlæringen indenfor fermentering.

Det er lige til at “gå til” og tage med hjem, så kig ned mellem kl 13.00 og 16.00

Hvor: Otto Busses vej 45
Hvornår: Lørdag d. 19. september og søndag d. 20. september – begge dage kl. 13-16
Hvor meget: 75,- for glas og viden

Læs også Himmelske omgivelser: Københavns nye luksus spa AIRE er åbnet


Foto PR

Tivoli Gospel Festival

Tivoli glæder os til igen i 2020 at byde velkommen til Tivoli Gospel Festival, der afholdes for 12. gang.

Hele Haven klinger af glade gospeltoner og medrivende rytmer, og både de mange sangere og publikum nyder en weekend med fokus på sang, glæde og fuld gang i den.

Festivalen byder på gospel for enhver smag, når de mange gospelsangere fra hele landet indtager både Plænen og Pantomimeteatrets scener.

Hvornår: 19. september 2020 kl. 11.30-13
Hvor meget: Éntre til Tivoli


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.