Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lige nu: Vinterbadning frarådes to steder i hovedstaden

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Der er dem, der holder sig langt væk fra havnebade og strande, så snart sommeren er ovre.

Og så er der dem, der glæder sig til vinterbadesæsonen og helst hopper i havnen flere gange om ugen, selv om temperaturerne ligger omkring frysepunktet.

Hører du til de sidstnævnte, og har du planer om at tage en kold dukkert i dag eller en af de kommende dage, skal du være ekstra opmærksom.

Lige nu frarådes badning to steder i hovedstaden, så der skal du blive på land.

Skyldes kraftigt regnvejr

Det drejer sig om Kastrup Strandpark og syd for Kastrup Lystbådehavn.

Ifølge Tårnby Kommune viser resultaterne fra undersøgelser af badevandet ved badevandsstationerne, at niveauet af E.coli og Intestinale Enterokker ligger så højt, at der straks skal frarådes badning på grund af det forhøjede bakterieindhold.

Af Tårnby Kommunes hjemmeside fremgår det, at Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at en midlertidig frarådning af badning er nødvendigt.

Der er derfor blevet opsat flag og skilte ved Kastrup Strandpark og ved vinterbadehytten syd for Kastrup Lystbådehavn, så vinterbadere kan se, at de skal finde et andet sted at nyde det kolde gys.

Man formoder, at det forhøjede indhold af E.coli og Intestinale Enterokker skyldes, at det kraftige regnvejr de seneste dage har givet anledning til overløb fra spildevandskloakker.

Du kan holde dig orienteret om badevandet på Tårnby Kommunes hjemmeside, og du kan finde sikre steder at vinterbade i vores guide lige her.

Del artikel

Andre læser også