Vinterferie for store og små: 10 oplevelser du ikke må snyde dig selv for

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Emanuele Longo - Flickr.com. Viderebragt med Creative Commons-licens
Foto: Emanuele Longo - Flickr.com. Viderebragt med Creative Commons-licens

Uge 7 og vinterferien er næsten over os.

Medmindre de frostglade vejrguder kommer ind i kampen, og hele familien kan tage på kælkeeventyr med MigogKbh’s store kælkebakkeguide i baghånden, så kan gode ferieråd være dyre.

Heldigvis bugner byen af fede oplevelser og hyggestunder, der bare venter på at blive til virkelighed. Vi har luget ud i junglen af ferie-events og kommer her med 10 skarpe bud på skønne, skæve og skøre vinterstunder for folk i alle aldre.

1) Pizza og perleplader i Absalon

Kulturhuset Absalon på Sønder Boulevard har en hel perlerække af vinterferiearrangementer på plakaten. Du kan bl.a. underholde ungerne med bubble painting, snekugleworkshop og ”Absalonske Lege”.

Vores favorit er dog ”Pizza og Perleplader” tirsdag den 12. februar. Absalon sørger for perlerne og pladerne, som du helt gratis kan bruge til at skabe små kunstværker med. Fra kl. 12 sælges der friskbagt pizza i baren. Den perfekte opskrift på en hyggestund.

Hvornår: Tirsdag den 12. februar kl. 11-14
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Absalon (@absaloncph) den

2) Bagedyst-Jon deler kærlighedskage ud

X Factor havde One Direction, filmverdenen havde Leonardo Dicaprio. Men Den Store Bagedyst sæson 7 havde såmænd også sin egen førsteelsker, der satte hjerterne hos nationens unge piger (og visse mandlige journalister i trediverne) i brand.

Torsdag den 14. februar – på selveste Valentine’s Day – tropper Jon Edlund op i Spinderiet i Valby. Her fremtryller han romantiske kager og deler gratis smagsprøver ud til de første 300 gæster.

Hvornår: Torsdag den 14. februar kl. 16:30
Hvor: Spinderiet, Bomuldsgade 4, 2500 Valby

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Jon Daniel Edlund (@jondanieledlund) den

3) Gin-ial festival

Gin mig her, gin mig der. Gin er sprunget helt i luften. Hvis du virkelig er glad for gin, så er det nu, du skal spidse ører. For tredje år i træk afholdes Copenhagen Gin Festival i København i den smukke og rå hal i Lokomotivværkstedet ved Dybbølsbro.

I år er der 71 stande med gin, alt i hjemmebarudstyr, mad og snacks samt selvfølgelig flere forskellige varianter af tonic fordelt på 10.000 m2. Der er stadig ledige billetter til 250 kr. pr. snude.

Hvornår: Fredag den 15. februar til søndag den 17. februar
Hvor: Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Frederik Ferbing ✌🏼 (@ferbing) den

4) Lyskunst i vinterferiemørket

Copenhagen Light Festival er i fuld sving, og vi har allerede skrevet en del om de betagende lyskunstværker, der lige nu lyser København op.

Brug en mørk vinterferiestund på at udforske de mange flotte lysinstallationer, som kan opleves på egen hånd eller via festivalens guidede ture på cykel, på segway, i kanalbåde og kajakker og til helt almindelige guidede gåture i den mørke februar måned.

Hvornår: 1.-24. februar 2019
Hvor: Over hele byen. Få et overblik på dette link.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Light Festival (@copenhagenlightfestival) den

5) En verden af varm kakao

Britiske Hotel Chocolat sælger og serverer chokoladekreationer i faste, flydende og generelt fabelagtige udgaver. Det danske flagskib ligger på Strøget tæt ved Kgs. Nytorv, og vinterferien er en oplagt tid at svinge ind forbi til en kop varm kakao eller ni.

Jeps, de laver nemlig hele ni forskellige slags: Med 50%, 70% , 85% eller 100% chokoladeintensitet, en med saltet karamel, en med hasselnød, en med hvid vanilje, en med mørk mint og en særlig Valentinsudgave med hvid chokolade og hindbær.

Hvornår: Åbent alle ugens dage. Se mere her.
Hvor: Østergade 13, 1100 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hotel Chocolat DK (@hotelchocolatdenmark) den

6) Kreativt designmarked i Kødbyen

Det populære designmarked FindersKeepers er kendt for at forbinde elskere af kreativt kunsthåndværk med inspirerende skabere og designere på tværs af landet.

Årets første marked i København løber af stablen i Øksnehallens rå og flotte rammer i Den Brune Kødby i vinterferiens sidste weekend.

Her kan du shoppe interiør, mode, keramik, møbler, billedkunst, smykker, kreativ botanik og gastronomi – lige indtil ferien er forbi. (Ja, det rimer.)

Hvornår: Lørdag den 16. og søndag den 17. februar kl. 11-17. Se mere her.
Hvor: Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af FindersKeepers Designmarked (@finderskeepersdk) den

7) Byggeglæde på klods hold

Byggeglade klodsmajorer samles i tusindtal i Bella Center til endnu en omgang LEGO World i vinterferien.

Den står på masser af action, aktiviteter, leg og kreativitet komplet med kæmpe LEGO-byggepladser, 20 lastbiler fyldt med klodser og imponerende kreationer direkte fra forlystelsesparken og fabrikken i Billund.

Husk, at arrangørerne forbeholder sig retten til at lukke billetsalget i døren, hvis hallen fyldes op. Det kan derfor være en rigtig god idé at købe sin billet til LEGO World i forvejen online.

Hvornår: Torsdag den 14. til søndag den 17. februar kl. 10-17
Hvor: Bella Center, Center Boulevard 5, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af LEGO (@lego) den

8) Prøv kræfter med en klatrelabyrint

Her kommer et tip, som kan benyttes alle årets regnvejrsdage, men som vækker særlig lykke, når vinterferievejret ellers bare indbyder til brætspil og lange, kedsommelige børneblikke ud gennem en våd rude.

Hos KU.BE – det store kultur- og bevægelseshus tæt på Flintholm Station på Frederiksberg – kan ungerne helt gratis boltre sig i de vilde klatrebaner og legeinstallationer, som er bygget direkte ind i den spændende, moderne arkitektur. Perfekt til en fysisk udmattende indendørsstund.

Hvornår: Åbent alle ugens dage. Se mere her.
Hvor: Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af KU.BE (@kube.frb) den

9) Vinter i Tivoli

Sidste år havde vores allesammens Tivoli premiere på en helt ny sæson – nemlig Vinter i Tivoli. Blandingen af lysdesign, snescenografier og vinteraktiviteter var så populær, at sæsonen i år er blevet videreudviklet med nye aktiviteter.

I år er der bl.a. et nordlys-tema, en nyudviklet virtual reality-oplevelse og flere kørende forlystelser toppet op med Rasmus Klump i Glassalen og ”Terkel – The Motherfårking Musical” i Koncertsalen. Læs meget mere om Vinter i Tivoli vores artikel her.

Hvornår: Fra den 1. til den 24. februar
Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af TIVOLI (@tivolicph) den

10) Løs et lortemysterie og tryk på kedsomhedsknappen

Hvis dine unger tror, at Nationalmuseet er et gammelt, støvet og kedeligt sted, kan de godt tro om igen. Succesen med de såkalte ”kedsomhedsknapper” udvides i vinterferien.

Ét tryk på en knap, og en shaman fra stenalderen viser sig ved rensdyret, Knud Rasmussen kommer med sin rejsekuffert, en drage forbløder eller måske går der ild i en samling.

Derudover er der hver lørdag i perioden dømt ”lortemorgen” kl. 10:30 og 12, når museets lorteeksperter sammen med de fremmødte børn presser på for at løse en kongelig gåde om et smykketyveri og menneskeafføring fra renæssancen ved hjælp af den nyeste, videnskabelige bæ-knologi.

Hvornår: Kedsomhedsknapper alle dage i vinterferien – “Lortemorgen” lørdag den 9. og 16. februar kl. 10:30 og 12:00.
Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Slået op af Nationalmuseet i Tirsdag den 5. februar 2019

Tilbage til 70’erne: Tag ungerne med til Orla Frøsnapper-festival

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu er Orla Frøsnapper atter løs på Frilandsmuseet. Foto: PR
Nu er Orla Frøsnapper atter løs på Frilandsmuseet. Foto: PR

Igen i år kan du tage dine børn med tilbage til 1970’erne, når Orla Frøsnapper er løs på Frilandsmuseet.

Ole Lund Kirkegaards elskede figurer fra børnebogsklassikerne er klar til at underholde, når der fra tirsdag 23. juli til søndag 4. august er Frøsnapper Festival nord for København.

Frilandsmuseet, som er en del af Nationalmuseet, skabte festivalen som en del af en række nye tiltag på det gamle museum, og det viste sig at blive lidt af et tilløbsstykke. Derfor gentages succesen nu, og der er endnu en gang masser af sjov og leg på programmet.

Til Frøsnapper Festival kan man selvfølgelig møde hovedpersonen Orla, men også Lille Virgil, Smeden og alle de andre rødder kan man støde på – og man kan endda lege dåseskjul med Orla Frøsnapper.

Læs også: Anmeldelse: Ny Løvernes Konge-film er som et hardcore tribute-band

Lærerig leg og masser af underholdning

Der er fuld tryk på 70’er-stemningen alle dage, så ungerne kan lære om, hvordan det var at være barn dengang. Derfor kan man både være kreativ med kartoffeltryk og prøve at batik-farve tøj præcis som dengang. Man kan også spille banko i forsamlingshuset og meget mere.

Der vil også være underholdning med cirkusartister og næsehornet Otto, som mange børn nok kender. Og gøgl og teater vil der være masser af. Mon ikke Ivan Olsen får sig en gang buksevand i løbet af festivalen?

Børn under 18 år kommer gratis ind på Frilandsmuseet, mens prisen for voksne er 95 kr.

Når entreen er betalt, har man adgang til hele museets område, så udover at deltage i Frøsnapper Festival, kan man gå på opdagelse i historiske huse, se gamle møller og meget mere.

Køb billet her.

Hvad: Frøsnapper Festival
Hvor: Frilandsmuseet, Kongevejen 100, Kongens Lyngby
Hvornår: 23. juli til 4. august 2019

Læs også: Blandt Europas bedste: Hypet pizzeria åbner en mere i historisk pub

Cocktails, sandstrand og skøn brunch: Kender du Bryggens hemmelige oase?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Hos Café Nöa'h kan du købe cocktails og tage dem med på stranden. Foto: Camilla L. Stahlschmidt
Hos Café Nöa'h kan du købe cocktails og tage dem med på stranden. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Mange københavnere er slet ikke klar over det – men på Islands Brygge findes en unik sandstrand, hvor man kan slubre cocktails, slikke solskin og tage en dukkert i havnen.

Lige ved stranden ligger Café Nöa’h. En herlig perle, hvor solen skinner på udendørsserveringen dagen lang, og de lokale strømmer til for at nyde god mad og falde i snak med hinanden.

Tag plads i solen ved Café Nöa’h. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Farvestrålende, frisk og velsmagende

Café Nöa’h er ejet af parret Neslija og Mensur, og for dem er det vigtigt, at smag og udseende følges ad, når det drejer sig om mad.

Her er fokus på friske, lokale råvarer samt økologi, og menukortet byder på bl.a. juicer i flotte farver, sunde salater og et udvalg af sandwich og håndmadder. Stamgæsternes favoritter er den saftige burger, den lækre tapas-anretning og cafeens overdådige brunch, som både fås i en vegetarisk variant eller med bacon og pølser.

Tapas-anretningen består af bl.a. grillet kylling, rødbedehummus, rejesalat, serranoskinke og ost. Foto: Camilla L. Stahlschmidt
Vegetarisk brunch med bl.a. belgisk vaffel, avokadomad, frisk frugt og røræg. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Om eftermiddagen og aftenen er det især cafeens cocktails, der tiltrækker tørstige københavnere. Blandt husets bestsellere er klassikere som Aperol Spritz og Sex on the Beach, men også signaturdrinken Nöa’h Special Spritz med hyldeblomst mikses der mange af.

Tag cocktails eller iskaffe med på stranden

Det er oplagt at kombinere et besøg på Café Nöa’h med en tur på stranden, og det vælger mange gæster også at gøre. Bliver man tørstig, mens man ligger i sandet i den bagende sol, kan man hurtigt og nemt smutte op på cafeen og hente forsyninger. Der sælges gourmet-is fra Kastbergs på terrassen, og både cocktails og iskaffe kan købes i to-go-kopper, så man kan tage det med på stranden.

Køb iskaffen to-go og tag den med på stranden. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Med palmer, oliventræer og flettede stole i fransk stil er feriestemningen på Café Nöa’hs terrasse i top, og det er lige nu, mens solen bager, du bør kigge forbi. Hvis du ikke allerede er i sommerhumør, kan du næppe undgå at komme det her.

Hvad: Café Nöa’h
Hvor: Viggo Kampmanns Plads 5, København S
Hvornår: Søndag-torsdag kl. 10-21 og fredag-lørdag kl. 10-23
Hvordan: Se menuen og book bord her

Gratis festival, tango og markeder: Det skal du lave i weekenden i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Festival Summer in the City er i fuld gang. Foto: PR
Festival Summer in the City er i fuld gang. Foto: PR

Er du hverken til Musik i Lejet eller i Skagen for at hænge ud med jetsettet her i uge 29? Bare rolig – København har massevis af fede events og ting, du skal opleve. Her får du MigogKbh’s bedste tips til, hvad du kan lave i weekenden.

Fredagsrock med Tina Dickow

Det er ikke mange koncerter, Tina Dickow har spillet i Danmark på det seneste, men fredag aften har du chancen for at høre hendes smukke musik live.

Kl. 22 går hun nemlig på scenen i Tivoli og underholder publikum på Plænen.

Du skal betale entré til Tivoli for at få adgang til koncerten. Prisen er 130 kr. før kl. 19, og herefter skal du betale 200 kr. for at komme ind.

Hvad: Fredagsrock med Tina Dickow
Hvor: Plænen i Tivoli, Vesterbrogade 3, København V
Hvornår: Fredag 19. juli 2019 kl. 22

Festivalen Summer in the City har vokset sig større og rykker nu fra Huset-KBH til Onkel Dannys Plads på Vesterbro. Foto: PR.

Gratis musikfestival i Kødbyen

Summer in the City er i fuld gang, og det betyder, at du lige nu kan høre en række upcoming bands og solister på Onkel Dannys Plads i Den Brune Kødby.

Der er gratis entré, og festivalen varer til og med lørdag.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Summer in the City
Hvor: Onkel Dannys Plads, København V
Hvornår: 18.-20. juli 2019. Pladsen åbner kl. 15
Hvor meget: Gratis adgang

Silent disco i Absalon

Har du nogensinde prøvet at være til en fest, hvor alle er iført hovedtelefoner og danser til musik, de selv har valgt? Hvis ikke, så har du chancen nu.

Lørdag inviterer Absalon nemlig til Silent Disco – først udendørs på Sønder Boulevard og siden indendørs i det festlige kulturhus.

Her kan man låne høretelefoner og vælge mellem tre forskellige musikkanaler at danse til.

Læs mere på Facebook.

Hvad: Silent Disco
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, København V
Hvornår: Lørdag 20. juli kl. 20

Tango på Ofelia Plads. Foto: PR.

Tango og tapas ved Skuespilhuset

Dansestudiet M2Tango og Restaurant Ofelia har besluttet at hylde tangoen i fællesskab.

Det betyder, at du kan lære nye trin og give den gas på et af byens smukkest beliggende dansegulve under åben himmel.

En instruktør viser trinene, og herefter er der fri dans på gulvet. Menuen byder på tapas og sommerlige cocktails.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Tango og tapas
Hvor: Terrassen ved Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, København K
Hvornår: Hver lørdag til og med 24. august 2019. Undervisningen begynder kl. 18.

Du kan se Tour de France på Nørrebro Bryghus denne sommer. Foto: PR

Bajere og bjergetaper på storskærm

I disse dage viser Nørrebro Bryghus alle årets tour-etaper fra start til slut, så du og dine cykelsportsinteresserede venner kan hænge ud, heppe på Fuglsang og høre alverdens anekdoter fra Rolf Sørensen og de andre kommentatorer.

Bliver I tørstige undervejs i etaperne, er der selvfølgelig spandevis af øl at gå om bord i, og når maverne knurrer, kan I købe smørrebrød samt burgere og fritter.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Tour de France på storskærm
Hvor: Nørrebro Bryghus, Ryesgade 3, København N
Hvornår: Til og med 28. juli 2019

Hipt loppemarked i Indre By

Søndag kan du gøre gode fund i Indre By – nærmere bestemt på pladsen foran Kulturhuset Indre By.

Her fylder det populære marked Rita Blås Lopper nemlig asfalten med boder, så du og andre loppejægere kan bruge eftermiddagen på at finde skatte blandt de gamle dimser.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Rita Blås Lopper
Hvor: Charlotte Ammundsens Plads, København K
Hvornår: Søndag 21. juli kl. 12-17
Hvor meget: Gratis adgang

Foto: PR

Bæredygtigt sommermarked på Reffen

Designmarkedet Flid har denne sommer indgået et samarbejde med Reffen. Søndag kan du derfor gå på opdagelse hos en række upcoming designere og kunsthændværkere på det populære madmarked.

Her vil du kunne købe design og kunst til hjemmet samt pyntesager til dig selv.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Flid x Reffen
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A, København K
Hvornår: Søndag 21. juli 2019 kl. 11-18