Vinterferie for store og små: 10 oplevelser du ikke må snyde dig selv for

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Emanuele Longo - Flickr.com. Viderebragt med Creative Commons-licens
Foto: Emanuele Longo - Flickr.com. Viderebragt med Creative Commons-licens

Uge 7 og vinterferien er næsten over os.

Medmindre de frostglade vejrguder kommer ind i kampen, og hele familien kan tage på kælkeeventyr med MigogKbh’s store kælkebakkeguide i baghånden, så kan gode ferieråd være dyre.

Heldigvis bugner byen af fede oplevelser og hyggestunder, der bare venter på at blive til virkelighed. Vi har luget ud i junglen af ferie-events og kommer her med 10 skarpe bud på skønne, skæve og skøre vinterstunder for folk i alle aldre.

1) Pizza og perleplader i Absalon

Kulturhuset Absalon på Sønder Boulevard har en hel perlerække af vinterferiearrangementer på plakaten. Du kan bl.a. underholde ungerne med bubble painting, snekugleworkshop og ”Absalonske Lege”.

Vores favorit er dog ”Pizza og Perleplader” tirsdag den 12. februar. Absalon sørger for perlerne og pladerne, som du helt gratis kan bruge til at skabe små kunstværker med. Fra kl. 12 sælges der friskbagt pizza i baren. Den perfekte opskrift på en hyggestund.

Hvornår: Tirsdag den 12. februar kl. 11-14
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Absalon (@absaloncph) den

2) Bagedyst-Jon deler kærlighedskage ud

X Factor havde One Direction, filmverdenen havde Leonardo Dicaprio. Men Den Store Bagedyst sæson 7 havde såmænd også sin egen førsteelsker, der satte hjerterne hos nationens unge piger (og visse mandlige journalister i trediverne) i brand.

Torsdag den 14. februar – på selveste Valentine’s Day – tropper Jon Edlund op i Spinderiet i Valby. Her fremtryller han romantiske kager og deler gratis smagsprøver ud til de første 300 gæster.

Hvornår: Torsdag den 14. februar kl. 16:30
Hvor: Spinderiet, Bomuldsgade 4, 2500 Valby

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Jon Daniel Edlund (@jondanieledlund) den

3) Gin-ial festival

Gin mig her, gin mig der. Gin er sprunget helt i luften. Hvis du virkelig er glad for gin, så er det nu, du skal spidse ører. For tredje år i træk afholdes Copenhagen Gin Festival i København i den smukke og rå hal i Lokomotivværkstedet ved Dybbølsbro.

I år er der 71 stande med gin, alt i hjemmebarudstyr, mad og snacks samt selvfølgelig flere forskellige varianter af tonic fordelt på 10.000 m2. Der er stadig ledige billetter til 250 kr. pr. snude.

Hvornår: Fredag den 15. februar til søndag den 17. februar
Hvor: Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Frederik Ferbing ✌🏼 (@ferbing) den

4) Lyskunst i vinterferiemørket

Copenhagen Light Festival er i fuld sving, og vi har allerede skrevet en del om de betagende lyskunstværker, der lige nu lyser København op.

Brug en mørk vinterferiestund på at udforske de mange flotte lysinstallationer, som kan opleves på egen hånd eller via festivalens guidede ture på cykel, på segway, i kanalbåde og kajakker og til helt almindelige guidede gåture i den mørke februar måned.

Hvornår: 1.-24. februar 2019
Hvor: Over hele byen. Få et overblik på dette link.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Light Festival (@copenhagenlightfestival) den

5) En verden af varm kakao

Britiske Hotel Chocolat sælger og serverer chokoladekreationer i faste, flydende og generelt fabelagtige udgaver. Det danske flagskib ligger på Strøget tæt ved Kgs. Nytorv, og vinterferien er en oplagt tid at svinge ind forbi til en kop varm kakao eller ni.

Jeps, de laver nemlig hele ni forskellige slags: Med 50%, 70% , 85% eller 100% chokoladeintensitet, en med saltet karamel, en med hasselnød, en med hvid vanilje, en med mørk mint og en særlig Valentinsudgave med hvid chokolade og hindbær.

Hvornår: Åbent alle ugens dage. Se mere her.
Hvor: Østergade 13, 1100 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hotel Chocolat DK (@hotelchocolatdenmark) den

6) Kreativt designmarked i Kødbyen

Det populære designmarked FindersKeepers er kendt for at forbinde elskere af kreativt kunsthåndværk med inspirerende skabere og designere på tværs af landet.

Årets første marked i København løber af stablen i Øksnehallens rå og flotte rammer i Den Brune Kødby i vinterferiens sidste weekend.

Her kan du shoppe interiør, mode, keramik, møbler, billedkunst, smykker, kreativ botanik og gastronomi – lige indtil ferien er forbi. (Ja, det rimer.)

Hvornår: Lørdag den 16. og søndag den 17. februar kl. 11-17. Se mere her.
Hvor: Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af FindersKeepers Designmarked (@finderskeepersdk) den

7) Byggeglæde på klods hold

Byggeglade klodsmajorer samles i tusindtal i Bella Center til endnu en omgang LEGO World i vinterferien.

Den står på masser af action, aktiviteter, leg og kreativitet komplet med kæmpe LEGO-byggepladser, 20 lastbiler fyldt med klodser og imponerende kreationer direkte fra forlystelsesparken og fabrikken i Billund.

Husk, at arrangørerne forbeholder sig retten til at lukke billetsalget i døren, hvis hallen fyldes op. Det kan derfor være en rigtig god idé at købe sin billet til LEGO World i forvejen online.

Hvornår: Torsdag den 14. til søndag den 17. februar kl. 10-17
Hvor: Bella Center, Center Boulevard 5, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af LEGO (@lego) den

8) Prøv kræfter med en klatrelabyrint

Her kommer et tip, som kan benyttes alle årets regnvejrsdage, men som vækker særlig lykke, når vinterferievejret ellers bare indbyder til brætspil og lange, kedsommelige børneblikke ud gennem en våd rude.

Hos KU.BE – det store kultur- og bevægelseshus tæt på Flintholm Station på Frederiksberg – kan ungerne helt gratis boltre sig i de vilde klatrebaner og legeinstallationer, som er bygget direkte ind i den spændende, moderne arkitektur. Perfekt til en fysisk udmattende indendørsstund.

Hvornår: Åbent alle ugens dage. Se mere her.
Hvor: Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af KU.BE (@kube.frb) den

9) Vinter i Tivoli

Sidste år havde vores allesammens Tivoli premiere på en helt ny sæson – nemlig Vinter i Tivoli. Blandingen af lysdesign, snescenografier og vinteraktiviteter var så populær, at sæsonen i år er blevet videreudviklet med nye aktiviteter.

I år er der bl.a. et nordlys-tema, en nyudviklet virtual reality-oplevelse og flere kørende forlystelser toppet op med Rasmus Klump i Glassalen og ”Terkel – The Motherfårking Musical” i Koncertsalen. Læs meget mere om Vinter i Tivoli vores artikel her.

Hvornår: Fra den 1. til den 24. februar
Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af TIVOLI (@tivolicph) den

10) Løs et lortemysterie og tryk på kedsomhedsknappen

Hvis dine unger tror, at Nationalmuseet er et gammelt, støvet og kedeligt sted, kan de godt tro om igen. Succesen med de såkalte ”kedsomhedsknapper” udvides i vinterferien.

Ét tryk på en knap, og en shaman fra stenalderen viser sig ved rensdyret, Knud Rasmussen kommer med sin rejsekuffert, en drage forbløder eller måske går der ild i en samling.

Derudover er der hver lørdag i perioden dømt ”lortemorgen” kl. 10:30 og 12, når museets lorteeksperter sammen med de fremmødte børn presser på for at løse en kongelig gåde om et smykketyveri og menneskeafføring fra renæssancen ved hjælp af den nyeste, videnskabelige bæ-knologi.

Hvornår: Kedsomhedsknapper alle dage i vinterferien – “Lortemorgen” lørdag den 9. og 16. februar kl. 10:30 og 12:00.
Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Slået op af Nationalmuseet i Tirsdag den 5. februar 2019