Vinterferie med børn: Mad-events hele familien kan være sammen om

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Design din egen pizza hos Gorm's PR Foto
Design din egen pizza hos Gorm's PR Foto

What to do, what to do, what to do?

De små har fri, men hvad skal man så egentlig lave?

Leg med maden siger vi bare. Her er tre sjove madting, børn vil elske i vinterferien.

Læs også: Stor guide: Her er de bedste kælkebakker i og omkring København

Design din egen pizza hos Gorm’s PR Foto

I uge 7 kan børnene designe deres egen børnepizza i Gorm’s restauranter landet over. De bliver hjulpet i gang med en base af tomat og mozzarella, men så er der ellers frit spil mellem 14 forskellige råvarer, så de kan lave lige præcis deres egen pizza.

”Vores erfaring er, at børn kan lide meget mere end deres forældre tror, og nu giver vi dem mulighed for at udforske deres gastronomiske nysgerrighed, ved at designe pizzaer, du normalvis ikke finder på børne menukort,” fortklarer tv-kokken Gorm.

Design-selv pizzaerne kan fås fra fredag d. 8. februar og resten af vinterferien ud til en favorabel pris på 60 kr. der endda også inkluderer én lemonade.

De mindste størrelser kan bruge ventetiden på at lave tomatsovs, og få lidt motion samtidig på Gorm’s Amagerbrogade 82.

Her kan de prøve kræfter med en specialudviklet blendercykel, hvis man besøger restauranten mellem fredag 8. feb. – søndag 10 feb. inden kl. 18.00.

De små må selvfølgelig tage tomatsovsen med hjem, så de kan blive børnepizzakonger i deres eget hjem.

Læs også: Guide: Her er der hyggelig varm pejs i København

Hvad:
Design din egen pizza
Hvor: Alle Gorm’s restauranter på nær CPH Lufthavnen
Hvornår: Fra fredag 8. februar og hele vinterferien
Hvor meget: 60 kr. for en pizza og lemonade – blendercyklen er gratis


Gratis børnemad hos Cofoco Foto ChrisTonnesen

Gratis mad

Cofoco har gastronomiske gaver til de små. De serverer nemlig gratis mad til alle under 10 år i vinterferien.

Mens forældrene kan vælge fra de traditionelle menukort hos Cofoco, er der lavet specielle børnemenuer på Scarpetta Rantzausgade og Scarpetta på Islands Brygge, Spuntino og Vespa.

Tilbuddet gælder hele vinterferien fra søndag 10/2 til og med søndag 17/2 2019 på Scarpetta Rantzausgade og Islands Brygge, Spuntino og Vespa for børn op til 10 år. Man må gerne benytte tilbuddet flere gange i løbet af ugen. Børn vælger 1, 2 eller 3 retter fra børnemenuen alt efter hvor meget, de kan spise.

Læs også: Drop den dyre skiferie næste år: Skiløbere har netop testet CopenHill

Hvad: Gratis børnemad
Hvor: Scarpetta Rantzausgade og Scarpetta på Islands Brygge, Spuntino og Vespa
Hvornår: fra søndag 10/2 til og med søndag 17/2
Hvor meget: Gratis mad for børn op til 10 år


The American Pie Company

Bliv Bedstemor And

Hvem elsker egentlig ikke tærter? Vi har stadigvæk ikke mødt et barn, der ikke fik store øjne, når de så en ægte amerikansk pie.

The American Pie Co. afholder en vinterferie-special “lav din egen pie” klasse for børn i alderen fra 0. til 5. klasse. på deres nye pie shop på Vesterbro Torv!

Tag en voksen med og lær hvordan du ruller pie dej ud og samler din helt egen æble-kanel pie i rigtig Bedstemor And stil sammen med medejer af The American Pie Co. Erin Chapman (som vi også kender fra Go’morgen Danmark og svenske Master Chef gæst dommer).

Når du er færdig, kan du tage din hjemmelavede pie med hjem for at bage den i ovnen.

Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

Hvad: Lav din egen pie
Hvor: The American Pie Co., Vesterbrogade 46
Hvornår: Lørdag 9. feb. 2019 kl. 10:00 – 11:30 og søndag 10. feb. 2019 kl. 10:00 – 11:30
Hvor meget: 299 ,- inkl. en voksen
Hvordan: Læs mere her

 


Børnekokkeskole Foto PR

Børnekokkeskole

Der er også genial gastronomi hos den charmerende Osteria Alfredo lige ved Vesterport Station, hvor børnene kan blive rigtige italienske kokke for en dag.

De kommer nemlig i lære i køkkenet hos Alfredo, Luca og Antonio, og lære lidt om italiensk madlavning. Senere kan børnenes familie kigge forbi og smage resultatet, når den hjemmelavede menu bliver serveret for dem.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Hvad: Børnekokkeskole
Hvor: Osteria Alfredo, Vester Farimagsgade 37
Hvornår: Tirsdag d. 12. feb. og onsdag d. 13. feb
Hvor meget: Pris per barn  350,-. Spisning for forældre per person 325,-
Hvordan: Læs mere her


Gratis for børn hos Madklubben

FOOD CLUB

Madklubbens familievenlige tag-selv-bords restaurant FOOD CLUB har fokus på kvalitetsråvarer, økologi, frilandskød og friske grøntsager. Alt er inkluderet i prisen også drikkevarerne – også dem til de voksne (du ved vin og øl). Ligesom der økologisk softice fra Hansens Is ad libitium til dessert. Alt er med andre ord inkluderet.

Normalt spiser børn under 6 år gratis hos FOOD CLUB, men i hele uge 7 har de valgt at løfte aldersbarren, så alle børn til og med 11 år, kan spise gratis på FOOD CLUB.
Hvad: Gratis mad
Hvor: FOOD CLUB, Sortedam Dossering 7 C i baghuset
Hvornår: Hele uge 7

 

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Prøv 1 meter lang Durum: Umut åbner Guldkebab i Valby

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Hvis der er noget kendis-kokken Umut Sakarya kan, så er det at tænke ekstraordinært.

På fredag d. 25. september udvider han sammen med sine trofaste partnere “imperiet” med endnu en kebabshop.

Det sker i Valby på Toftegaards Alle 38, og der er 200 gratis kebab til de første 200 gæster.

Valby-filialen hedder også Guldkebab by Guldkroen, og er således en tro kopi af deres første Guldkebab, som åbnede på Nørrebro i februar.

Læs også: Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet cowboytoast

Vild – vildere

Som alt andet med Umut er Guldkebab selvfølgelig ikke en klassisk kebabrestaurant.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som andre foretrækker at kalde det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen bydes der på gratis kebab til de 200 første.

Læs også:  Ny burgerjoint på Vesterbro opkaldes efter dansk opfinder af burgeren

Hvad: Åbning af Guldkebab Valby
Hvor: Toftegaards Alle 38, Valby
Hvornår: 25. September 2020 kl. 16.00
Hvor meget: 200 gratis kebab

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram